Nikos_Chania Posted December 5, 2024 Posted December 5, 2024 Αν δεν υπογραφεί η νέα σύμβαση, δεν μπορεί να επανέλθει στα δρομολόγια. Οπότε αναμονή.
Shippihs Posted December 5, 2024 Posted December 5, 2024 Κατέληξε πάντως στη φαστ φερρις ακόμα ένα πλοίο με ψεύτικο φουγάρο και προσθήκη πλωρης
Annivas Posted December 5, 2024 Posted December 5, 2024 Πράγματι χρειάζεται λίγο υπομονή λίγες ημέρες . Με την αλλαγή πλοιοκτησίας και διαχείρισης θα πρέπει να αλλάξει τα πιστοποιητικά του , το ναυτολόγιο του, θα πρέπει να επιθεωρηθεί για να βγάλει νέο smc , αν αλλάξει και όνομα θα πρέπει να ανεβάσει ράδιο τεχνικούς, …. Κλπ Έχει λοιπόν κάποιες διαδικασίες που θα χρειαστούν λίγες ημέρες .
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted December 5, 2024 Posted December 5, 2024 13 hours ago, George...f said: Θα γίνει απλά αλλαγή σινιάλων ή θα δεχτεί και κάποια μετασκευή το πλοίο; Σίγουρα θα γίνει,σηκώνει πολλή εξωτερική κ εσωτερική βελτίωση
Nikos_Chania Posted December 6, 2024 Posted December 6, 2024 Έσβησε και το Zante απ την αριστερή μεριά, έμεινε μόνο το Ferries.
Petros P Posted December 6, 2024 Posted December 6, 2024 Αν δεν κάνω λάθος , μπαίνει για δεξαμενή μετά το Αικατερίνη?
Nikos_Chania Posted December 6, 2024 Posted December 6, 2024 54 minutes ago, Nikos_Chania said: Έσβησε και το Zante απ την αριστερή μεριά, έμεινε μόνο το Ferries. Κι από δεξιά το ίδιο.
Panagia Ekatontapiliani Posted December 6, 2024 Posted December 6, 2024 On 12/5/2024 at 2:29 PM, giannis z. said: Γνωρίζετε πότε θα επανέλθει στα δρομολόγια του; Λογικά την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου θα επιστρέψει στα δρομολόγια του. 58 minutes ago, Petros P said: Αν δεν κάνω λάθος , μπαίνει για δεξαμενή μετά το Αικατερίνη? Όχι δεν πάει δεξαμενή μετά το Αικατερίνη Π. Το Διονύσιος Σολωμός λογικά θα σταματήσει τα δρομολόγια του στις 10 Ιανουαρίου για την ετήσια ακινησία του, όπου θα γίνει η πλήρης αλλαγή των σινιάλων του.
George...f Posted December 6, 2024 Posted December 6, 2024 (edited) Τελικά θα γίνει και η μετασκευή που ακούγεται ή δεν προλαβαίνει; Θεωρητικά περισσεύει πλοίο της Fast να το καλύψει, εκτός και αν με τη ναύλωση του Ανδρός στην Blue για ΣυροΤηνοΜυκονιά πάει για του χρόνου ο Σολωμος. Edited December 6, 2024 by proud_ionian quote
Metal maniac Posted December 7, 2024 Posted December 7, 2024 Η προσωπική μου εκτίμηση (χωρίς να σημαίνει ότι είναι και σωστή) είναι ότι με την όλη καθυστέρηση που έγινε το πλοίο δεν θα προλάβει να κάνει όλα αυτά που θέλει η νέα του εταιρεία φέτος, ιδικά αν αληθεύει ότι θα προστεθούν και πτερύγια ευστάθειας χλομό το κόβω, λίγη υπομονή και θα δούμε
Metal maniac Posted December 9, 2024 Posted December 9, 2024 Για να δούμε την τελευταία άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά με τα σινιάλα της ζαντε
Metal maniac Posted December 17, 2024 Posted December 17, 2024 Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2024. Το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» ανεβαίνει από Σαντορίνη για Νιο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Σίφνο-Σέριφο-Πειραιά. Το πλοίο φτάνει στο λιμάνι της Σερίφου. Ξεκινά η διαδικασία πρόσδεσης. Ο καπετάν Κυριάκος Μουζάκης δίνει τις εντολές. Το πλοίο γυρίζει για να δέσει. Οι καβοδέτες στις θέσεις τους. Στην πλώρη το σημαιάκι που κυματίζει είναι της αυτό της FAST FERRIES. Σίγουρα για όλους όσους ταξιδεύουν με το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια τα αισθήματα είναι παράξενα. Σταδιακή αλλαγή σινιάλων. Το πλοίο αναμένεται να δέσει μέσα στο Γενάρη του 2025 για την αναγκαία συντήρησή του. Το πλοίο θα βαφτεί στα χρώματα της νέας του εταιρείας. Στο πλήρωμα οι πιο πολλοί παραμένουν στις θέσεις τους, αλλά υπάρχουν και αλλαγές. Το πλοίο αυτό είναι σίγουρο πως έχει πολλές δυνατότητες. Με τις αναγκαίες βελτιώσεις το πλοίο θα γίνει ακόμα καλύτερο. Στην καρδιά του χειμώνα το γκαράζ του πλοίου είναι γεμάτο ανεβαίνοντας για Πειραιά. Οι ανάγκες συνεχώς μεγαλώνουν και η μεταφορική κίνηση παραμένει υψηλή. Πλοία όπως το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» αποδείχτηκαν λίρα εκατό για τα νησιά της γραμμής. Ευχόμαστε τα καλύτερο για το πλοίο, το πλήρωμα και την εταιρεία του. Πηγή: https://kaipoutheos.gr/2024/12/to-διονυσιοσ-σολωμοσ-της-fast-ferries-σε-πρόσδεση/
Panagia Ekatontapiliani Posted December 20, 2024 Posted December 20, 2024 Ας δούμε το Διονύσιος Σολωμός με σβησμένα τα σινιάλα και το όνομα της Zante από τις μπάντες.
pkos Posted December 20, 2024 Posted December 20, 2024 Μία φωτογραφία και απο εμένα καθώς αναχωρεί στο τρίτο του δρομολόγιο υπό τη νέα πλοιοκτησία. Υγ: Τα δύο κοντάδελφα περίπου ίδια πορεία είχαν κατά την αλλαγή των εταιρειών με προσωρινά συνιάλα(Ιονιαν Σταρ σε Μαρε όταν το πήρε η Λεβάντε).
Metal maniac Posted January 8 Posted January 8 Σάββατο 4 του Γενάρη του 2025. Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν το «ΑΝΕΜΟΣ», στις επτά το πρωί, και το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ, στις επτά και μισή, για τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων. Σιγά-σιγά έχουν ξεκινήσει οι επιστροφές για να νησιά. Στο λιμάνι του Πειραιά επικρατεί μεγάλη ηρεμία. Εκτός από νησιά του Αργοσαρωνικού όπου δραστηριοποιούνται πολλά πλοία, στις υπόλοιπες γραμμές επικρατεί μεγάλη ησυχία. Πρώτο πλοίο που το βλέπουμε να αναχωρεί είναι το «ΑΝΕΜΟΣ» για Σέριφο-Σίφνο-Κίμωλο-Μήλο. Ακολουθεί το “BLUE STAR DELOS” για Πάρο-Νάξο-Θήρα. Μετά σειρά έχει το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» για Σέριφο-Σίφνο-Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Θήρα. Και αμέσως μετά το “BLUE STAR NAXOS” για Σύρο-Τήνο-Μύκονο. Στο λιμάνι του Πειραιά είναι δεμένα πολλά ταχύπλοα που προετοιμάζονται για την νέα σεζόν. Μεταξύ αυτών βλέπουμε το “WORLD CHAMPION JET”, το «CHAMPION JET 2”, το «CHAMPION JET 3”, το «HIGHSPEED 4”, το “HELLENIC HIGHSPEED”, το ”SPEED RUNNER JET”, το ”SPEED RUNNER JET 2” και άλλα πλοία. Συναντήσαμε τον καπετάν-Κυριάκο Μουζάκη, τον καπετάν-Μάριο Πελέκη και τον Σάκη τον Χαϊκάλη στην γέφυρα του πλοίου. Οι δύο καπετάνιοι του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» και ο λοστρόμος του πλοίου. Ο καπετάν-Κυριάκος Μουζάκης συνεχίζει στο πλοίο που ο ίδιος πρωτοξεκίνησε είκοσι πέντε χρόνια πριν. Παραμένει στο πλοίο της καρδιάς του, με το οποίο έχει ταξιδέψει περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια. Πρωτόπιασε Καπετάνιος στο «ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Σ», το 1998, και από το 2000 ανέλαβε το «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ». Από το 2015 έως το 2018 ταξίδεψε με τα πλοία της LEVANTE FERRIES. Το 2019 επέστρεψε στην ZANTE FERRIES και στο «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» και από τον Μάρτιο του 2024 βρίσκεται στο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ». Ο καπετάν-Μάριος Πελέκης έχει καταγωγή από την Τήνο. Μεταξύ των πολλών πλοίων της ακτοπολοΐας που έχει περάσει να αναφέρουμε, ενδεικτικά, το «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ»/”BLUE STAR MYKONOS”, το «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» και το «OLYMPUS”. Έχει κάνει αρκετά χρόνια σε πλοία που ποντίζουν καλώδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο Σάκης ο Χαϊκάλης βρίσκεται δεκαεννέα χρόνια στο «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ». Είναι ο άνθρωπος-κλειδί στην φόρτωση και την εκφόρτωση των οχημάτων. Έχει κτίσει μία πολύ καλή σχέση με τους οδηγούς των φορτηγών. Για ένα πλοίο με τόσα λιμάναι στο δρομολόγιό του και τόσο μεγάλη διακίνηση φορτηγών ο λοστρόμος έχει κομβικό ρόλο στην καλή λειτουργία του πλοίου. Έξω από την Σέριφο έχουμε μία όμορφη συνάντηση με το «ΑΝΕΜΟΣ» που έχει πριν από λίγο αναχωρήσει από το νησί. Ανταλλάσσονται ευχές με το πλήρωμα του «ΑΝΕΜΟΣ». Μπαίνοντας στο λιμάνι της Σίφνου θα συναντήσουμε ξανά το «ΑΝΕΜΟΣ». Τα ταξίδια του χειμώνα είναι πραγματικά τα πιο ωραία ταξίδια. Ο κόσμος είναι, συνήθως, λιγότερος σε σχέση με το καλοκαίρι, τα χρώματα της θάλασσας είναι μοναδικά, δεν υπάρχει η πίεση και το stress του καλοκαιριού. Είναι όμορφο να ταξιδεύεις τον χειμώνα στα νησιά!!! Καλά ταξίδια σε όλους!!! Καλή χρονιά και χρόνια πολλά!!! Ό,τι το καλύτερο!!! *Το κείμενο είναι από την περιγραφή του βίντεο
George...f Posted January 21 Posted January 21 Γνωρίζουμε αν έχουν εκπονηθεί σχέδια για μετασκευή του πλοίου σε εξωτερικό τουλάχιστον επίπεδο; Εσωτερικά φαντάζομαι η Fast θα το φέρει στα στάνταρ και την αισθητική της.
Nikos_Chania Posted January 21 Posted January 21 On 12/5/2024 at 11:08 AM, George...f said: Θα γίνει απλά αλλαγή σινιάλων ή θα δεχτεί και κάποια μετασκευή το πλοίο; On 12/6/2024 at 6:26 PM, George...f said: Τελικά θα γίνει και η μετασκευή που ακούγεται ή δεν προλαβαίνει; Θεωρητικά περισσεύει πλοίο της Fast να το καλύψει, εκτός και αν με τη ναύλωση του Ανδρός στην Blue για ΣυροΤηνοΜυκονιά πάει για του χρόνου ο Σολωμος. 7 hours ago, George...f said: Γνωρίζουμε αν έχουν εκπονηθεί σχέδια για μετασκευή του πλοίου σε εξωτερικό τουλάχιστον επίπεδο; Εσωτερικά φαντάζομαι η Fast θα το φέρει στα στάνταρ και την αισθητική της. Δε νομίζω ότι προαφέρει κάτι η επιμονή. Αν κάποιος από εδώ γνώριζε το οτιδήποτε, θα το έγραφε. Το ίδιο ισχύει και για όποια πληροφορία κυκλοφορεί, την οποία όλο και κάποιος την μεταφέρει και εδώ. Αν θα κάνει μετασκευή και τι σχεδιάζεται, δύσκολα θα φτάσει σε μορφή σχεδίων σε εμάς, οπότε ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει. Το σημαντικό είναι πως μπαίνουμε στο 3ο δεκαήμερο του Γενάρη χωρίς σαφή πλάνα για την ακινησία του, συνεπεία φαντάζομαι της καθυστέρησης του δεξαμενισμού του Κοραή.
Annivas Posted January 21 Posted January 21 έτσι ακριβώς . Ο δεξαμενισμός του Κοραή θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί αν δεν είχε προκύψει η αβαρία στην δεξαμενή ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ι. Στο καλύτερο σενάριο είναι ο Κοραής να δεξαμενιστεί περί τα τέλη του μήνα , οπότε πριν τις 15 Φλεβάρη δύσκολα να είναι έτοιμος. Ομοίως και η δεξαμενή του Σολωμός έχει πάει παραπίσω , οπότε σε γενικότερο πλαίσιο, η παρατεταμένη βλάβη της δεξαμενής στέλνει στον κουβά τους προγραμματισμούς των εταιρειών.
Metal maniac Posted January 26 Posted January 26 Σύμφωνα με το marine traffic το πλοίο σήμερα εκτελεί δρομολόγιο από το Plymouth της Αγγλίας με προορισμό την Ίο 😝
rafina-lines Posted January 26 Posted January 26 (edited) Ενώ την Παρασκευή έκανε το αντίθετο που το έψαχνα.... Από την Ίο στο Plymouth!!! Και μάλιστα έφτασε εκεί μέσα σε 35 λεπτά!!!! 🤣🤣🤣🤣🤣 Edited January 26 by rafina-lines
speedrunner Posted January 27 Posted January 27 Κάποιο έκτακτο περιστατικό πρέπει να έχει το πλοίο καθώς είναι δεμένο στο λιμάνι της Σίφνου 1,5 ώρα!
Panagia Ekatontapiliani Posted January 30 Posted January 30 Ασθένεια ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Διονύσιος Σολωμός στο λιμάνι του Πειραιά Quote Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την ύπαρξη ενός άντρα, ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, στην περιοχή της πύλης Ε2 μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Αμέσως στο σημείο κατέφθασαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 51χρονο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟ” για ιατρική περίθαλψη. Κατόπιν διερεύνησης, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος ήταν ναυτολογημένος με την ειδικότητα του μηχανοδηγού Α’ στο επιβατηγό – οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π. 10638, το οποίο είχε αποπλεύσει προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου (Πειραιάς – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Φολέγανδρος – Σίκινος – Ίος – Θήρα). Μετά την κατάθεση αίτησης του Πλοιάρχου και έγκρισης της Λιμενικής Αρχής Σίφνου, επετράπη στο Ε/Γ-Ο/Γ η συνέχιση του δρομολογίου του (σύμφωνα με τα άρθρα 88 και 89 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου) με 84 επιβάτες, 17 φορτηγά, 22 Ι.Χ. οχήματα και 3 δίκυκλα. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now