mlulurgas Posted July 14, 2024 Posted July 14, 2024 On 7/5/2024 at 9:26 AM, bas said: Προσωπικά θεωρώ ότι σήμερα έχει έρθει η ώρα της δικαίωσης του παλαιού Χάισπιντ 1, που είχε βάλει 3 δρομολόγια την ημέρα από Ηγουμενίτσα - Μπρίντεζι σε 3.15 ώρες. Ισως ο σούπερ Μάριο, θα πρέπει να βάλει 2 τέτοια το καλοκαίρι με διάρκεια διαδρομής 4 ώρες είτε για το Μπρίντεζι, των 133 νμ, απόσταση αντίστοιχη με το Πειραιάς - Σαντορίνη, ίσως ακόμα και για το Οτραντο σε 3 ώρες των 100 νμ, απόσταση αντίστοιχη με το Πειραιάς - Πάρος. Στην περίπτωση του Μπρίντεζι, αναχωρήσεις από εκεί 9 - 14 - 19 και από Ηγουμενίτσα 10 - 15 - 20 ενώ στην περίπτωση του Οτράντο 10 - 13 - 18 και από Ηγουμενίτσα 10 - 15 - 18. Δεν ανταγωνίζεσαι έναν φίλο...
LoveBoat Posted July 14, 2024 Posted July 14, 2024 (edited) Δεν είναι αυτό.Απλα είναι εποχιακή γραμμή για επιβάτες.Φορτηγα είναι το κύριο έργο της γραμμής... Edited July 14, 2024 by proud_ionian quote
bas Posted July 14, 2024 Posted July 14, 2024 Οπότε ας έχουμε RO-RO και κάποια για λίγους επιβάτες και CAMPER και οι υπόλοιποι θα μπορούσαν να περνάνε με ταχύπλοοα στην μικρότερη διαδρομή.
LoveBoat Posted July 14, 2024 Posted July 14, 2024 (edited) Η γραμμή και τα δύο λιμάνια (μην πω και το μοναδικό πρακτορείο του Brindisi είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑ και υπό έλεγχο του ομίλου GRIMALDI. Αδύνατον να επιβιώσει άλλη εταιρεία όπως και η ιστορία έχει δείξει (δες Prince ΄δες Vastevic) στην γραμμή Ηγουμενίτσα Brindisi…. ….Καταλαβαίνεις επίσης ότι η γραμμή του Brindisi δεν αναφέρετε σε Βορειο-ευρωπαίους επιβάτες που αυτοί είναι που οι κύριοι χρήστες της γραμμής Ελλάδας Ιταλίας(από Ancona)...Αν είναι να οδηγήσεις 574 χλμ (δηλαδή γύρω στις 4-5 ώρες)έρχεστε και οδικώς στην Ελλάδα Καλό σαν όνειρο αλλά όνειρο θα παραμείνει.... Edited July 14, 2024 by proud_ionian
MILTIADIS Posted August 10, 2024 Posted August 10, 2024 (edited) Kατι που προσφατα εμαθα,αλλα νομιζω εχει ενδιαφερον για να δουμε πως παιζεται πλεον το παιχνιδι στην Αδριατικη,ειναι οτι η Γκριμαλντι εχει ερθει σε συμφωνια με τους πελατες της(στο κομματι των μεταφορικων)και προσφερει ενα πακετο στους χρηστες των ECO βαση του οποιου οι νταλικες ξεκοτσαρουν το φορτιο τους στο εκαστοτε ρο/ρο,ο τρακτορας μενει στο λιμανι της Βενετιας ή του Μπαρι και ο οδηγος του επιστρεφει αεροπορικως στην Ελλαδα την ιδια μερα.Αντιστοιχα παρεχεται το ιδιο προνομιο στον εταιρο οδηγο της μεταφορικης που κατευθυνεται προς Ιταλια για να εκτελεσει το επομενο δρομολογιο με τον ιδιο τρακτορα. Το συστημα αυτο πρεπει να εχει βολεψει πολυ τους οδηγους οι οποιοι πανε μια μερα νωριτερα στο σπιτι τους και σιγουρα τους ιδιοκτητες των φορτηγων καθως τους απαλασει αποεπιπλεον κοστη(διελευση τρακτορα,αποζημιωση οδηγου κα.). Edited August 10, 2024 by MILTIADIS
bas Posted August 10, 2024 Posted August 10, 2024 Ειδικά για το Μπάρι που είναι μία νύχτα, αλλά και την Βενετία, οι πτήσεις είναι στο Βενιζέλος, οπότε ο οδηγός θα πρέπει να ξαναπάει Πάτρα να το πάρει με τον τράκτορα που άφησε ο άλλος. Τι όφελος χρόνου έχει σε σύγκριση με το Μπάρι κυρίως ?
proud_ionian Posted August 10, 2024 Posted August 10, 2024 Η πρακτική δεν είναι καινούργια. Πρωτοεφαρμόστηκε με επιτυχία από την Un Roro προ εικοσαετίας.
MILTIADIS Posted August 10, 2024 Posted August 10, 2024 45 minutes ago, bas said: Ειδικά για το Μπάρι που είναι μία νύχτα, αλλά και την Βενετία, οι πτήσεις είναι στο Βενιζέλος, οπότε ο οδηγός θα πρέπει να ξαναπάει Πάτρα να το πάρει με τον τράκτορα που άφησε ο άλλος. Δεν παει ο ιδιος οδηγος.Συνηθως εχουν αλλους για Πατρα-Αθηνα και αλλους μονο για διεθνη μεταφορα. @proud_ionian Για την Ελλαδα ειναι καινουρια.
pathfinder Posted August 10, 2024 Posted August 10, 2024 4 hours ago, proud_ionian said: Η πρακτική δεν είναι καινούργια. Πρωτοεφαρμόστηκε με επιτυχία από την Un Roro προ εικοσαετίας. Διόρθωση: Εφαρμόστηκε στο Πειραιάς/Ρόδος πριν 44-45 χρόνια 🤣🤣
proud_ionian Posted September 5, 2024 Posted September 5, 2024 11 hours ago, iord said: Από 16 φαίνεται στην γραμμή Μπάρι - Ηγουμενίτσα - Πάτρα, αντί SF2 7 hours ago, ss chania said: Τελευταίο ταξιδι απο μπαρι για πατρα δειχνει να πραγματοποιει στις 20 Οκτωβρίου και μετα Βενετία,οπου αντικαθιστά το Af Claudia απο 24 Οκτωβρίου 10 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said: Πέρυσι έδεσε για να αποκαταστήσει τις ζημιές από το ατύχημα με το Hellenic Spirit. Φέτος θα δέσουν πρώτα τα δυο Superfast του Μπάρι για ακινησίες Το Αριάδνη θα είναι στο Bari μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Από ότι έχει περάσει η εταιρία στο openseas, τα κόκκινα του Bari θα λείψουν περίπου ένα μήνα το καθένα. Τελευταία αναχώρηση του Αριάδνη για Bari 17.11 και από Bari 18.11. Μετά πάει στο rotation της Ancona και θα κάνει και ένα δρομολόγιο την εβδομάδα για Βενετία (Πέμπτη από Πάτρα). Με επιφύλαξη αυτά, γιατί κάποιες μέρες Οκτώβριο και Νοέμβριο το Αριάδνη φαίνεται να πηγαίνει και Bari και Ancona και Βενετία. Μάλλον έχουν ξεμείνει. Δεκέμβριο έχουν περασμένα ελάχιστα δρομολόγια. Φαίνεται πάντως ότι η Attica μετά το περσυνό χουνέρι με το Champion, θα στείλει πρώτα τα άλλα για τις ακίνησίες τους και μετά θα δέσει το Spirit για το... rebranding
spiroszante Posted September 11, 2024 Posted September 11, 2024 Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων Ζακύνθου Ανδρέας Κοτσώνης μιλώντας στην εφημερίδα Ερμής για τη πτώση του εσωτερικού τουρισμού λόγω της ακρίβειας, αναφέρθηκε και στη πτώση του ιταλικού τουρισμού στο νησί λόγω έλλειψης ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ιταλία (Μπάρι ή Μπρίντιζι) τους καλοκαιρινούς μήνες: Στα θέματα που πρέπει να δούμε είναι η διακοπή τα δρομολογίων που είχαμε κάθε καλοκαίρι από την Ιταλία και ο κ. Κοτσώνης είπε: «Στη Ζάκυνθο χάθηκαν τα καράβια που είχαμε από την Ιταλία. Εδώ και δύο χρόνια δεν έρχονται τα πλοία που έκαναν τα δρομολόγια στο νησί μας και τον Αύγουστο χάσαμε την ιταλική αγορά. Έρχονται μόνο με τα αεροπλάνα τώρα, όμως αυτοί που επέλεγαν να πάρουν το αυτοκίνητό τους να έλθουν στη Ζάκυνθο με το πλοίο ήταν πολλοί. Χάθηκαν κι αυτοί! Ποιος είναι ο λόγος που δεν έρχονται τα πλοία; Οι κυβερνητικοί το έχουν προσπεράσει το θέμα και δεν ασχολούνται. Όμως έχουμε το χειρότερο λιμάνι στα Επτάνησα και στην Ελλάδα. Η Ζάκυνθος που είναι ο πέμπτος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα χρειάζεται να έχει αεροδρόμιο αλλά και λιμάνι το οποίο δεν έχει εξελιχθεί για να δέχεται τόσους τουρίστες. Το άρθρο γράφει 2 χρόνια ενώ στη πραγματικότητα είναι 4 και οι Ιταλοί τουρίστες (κυρίως αυτοί που φοβούνται τα αεροπλάνα) καλά κάνουν και δεν προτιμούν τη Ζάκυνθο για τις διακοπές τους από το 2020. Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο τοπικ,αλλά αξίζει.
Thes Posted September 11, 2024 Posted September 11, 2024 Στην Κέρκυρα φέτος μόνο Ιταλοί ήταν στο νησί. Οι Άγγλοι χάθηκαν σε σχέση με άλλες χρονιές.
Cpt Smith Posted September 11, 2024 Posted September 11, 2024 Τον Ιούλιο που ταξίδεψα με το Rigel από Bari, στην Κέρκυρα κατέβηκε όλο το καράβι σχεδόν.
Ariadne Posted September 11, 2024 Posted September 11, 2024 Η Σάμη πάντως είχε πολύ κίνηση από ιταλικά αυτοκίνητα φέτος. Η γραμμή πήγε πολύ καλά.
proud_ionian Posted October 8, 2024 Posted October 8, 2024 Δρομολόγια Οκτωβρίου της Αttica και η πρώτη αναίτια τροποποίηση. (Τις αιτιολογημένες τις έβαλα στα τοπικ των γραμμών). ANCONA-VENICE-REVISED-SAILINGS-OCTOBER-2024.pdf VENICE-REVISED-SAILINGS-LEFKA-ORI-PAIGVE-19-09-31-10-2024.pdf
mlulurgas Posted October 15, 2024 Posted October 15, 2024 On 10/13/2024 at 6:12 PM, MILTIADIS said: Λεει απλα οτι τα εισιτηρια για Ηρακλειο ειναι πιο φτηνα σε σχεση με τα Χανια κατι που ειναι γνωστο-και αδικαιολογητο περαν της αιτιας που αναφερει-εδω και καιρο. Στα δρομολόγια Ιταλίας-Ελλάδας, όπου υπάρχει ανταγωνισμός, τα εισιτήρια δεν μου φαίνονται φθηνά...
Cpt Smith Posted October 16, 2024 Posted October 16, 2024 Εγώ δεν είδα κανέναν ανταγωνισμό στις γραμμές της Ιταλίας τα τρία τελευταία χρόνια που προσπάθησα να πάρω πλοίο και τελικά δεν... ο Grimaldi παίζει μόνος του στο Μπρίντιζι, Η Αττικα στο Μπάρι με 2 μήνες το καλοκαίρι παρέα με τον Βεντούρη οι τιμές σχεδόν ίδιες, στην Ανκόνα η Αττικα το ίδιο, με το Grimaldi να έχει αλλοπρόσαλλα ωράρια και χάλια πλοία, Βενετία η Αττικα μόνη της. Το δε κόστος είτε από Πάτρα φύγεις είτε από Ηγουμενίτσα το ίδιο είναι. Βαλκανική οδός και ας οδηγώ παραπάνω, με λίγο περισσότερες ώρες, αλλά με πάρα πολύ μικρότερο κόστος.
bas Posted October 17, 2024 Posted October 17, 2024 Ενδιαφέρον θα ήταν να ανοίξει ένα θέμα και για την Βαλκανική οδό, ώστε όσοι την χρησιμοποιούν να ενημερώσουν αυτούς που θέλουν να την χρησιμοποιήσουν, για πιθανές στάσεις, για μέρη που μπορείς να διανυκτερεύσεις ασφαλώς, ακόμα και ξενοδοχεία, εστιατόρια, ή κάτι άλλο χρήσιμο. Δεν την έχω πάει αυτή την διαδρομή, αλλά νομίζω μία διανυκτέρευση στην Νίς στο ανέβασμα και Βελιγράδι στο κατέβασμα, θα ήταν μια χαρά.
Cpt Smith Posted October 17, 2024 Posted October 17, 2024 Είναι πάρα πολύ εύκολο @bas οι δρόμοι είναι εξαιρετικοί και ασφαλέστατοι, από τα σύνορα στους Ευζώνους μέχρι τα σύνορα με την Κροατία ή την Ουγγαρία υπολόγισε 10-11 ώρες. Οι έλεγχοι είναι τυπικοί, πολλές φορές δεν κοιτάνε ούτε τα διαβατήρια/ταυτότητες, ζητάνε πράσινη κάρτα για το αυτοκίνητο, όταν είμαι με τη μηχανή απλά μου κάνουν νεύμα να περάσω. Αέριο βάζω στα Μάλγαρα μετά γεμίζω στη Νις, δεν θέλω να αφήνω χρήματα στους σκοπιανούς παρά μόνο για τα διόδια. Κόστος διοδίων στα σκόπια 7 ευρώ και στη Σερβία 18 ευρώ, στη Σλοβενία έχει βινιέτα, οι υπόλοιποι διόδια που παίρνεις χαρτάκι και πληρώνεις στην έξοδο, εκτός από τα Σκόπια που είναι όπως εδώ. Πάντα οδηγούμε σερί εναλλάξ εγώ και η σύζυγος και δεν χάνουμε χρόνο, καθόμαστε πάντα μια ή δύο μέρες στη Λουμπλιάνα που είναι κουκλίστικη και πανέμορφη. Όπου και να έχουμε πάει στη Σερβία είναι ασφαλέστατα και όλοι εξυπηρετικοί. Το περσινό μας οδικό ταξίδι Αθήνα-Σερβία-Βουδαπέστη-Βιέννη-Πράγα και πίσω, μας κόστισε 290 ευρώ σε οδοιπορικά και διόδια, χωρίς τις διαμονές. Τα Χριστούγεννα ετοιμάζουμε ταξιδάκι βόρεια Ιταλία-Βενετία-Μιλάνο, πάλι από τη Βαλκανική οδό. Αν το κάνεις μια φορά, δεν θα ξαναπάς με το πλοίο στον αιώνα το άπαντα, ίσως μόνο στη Νότια Ιταλία. Αν χρειαστείς κάτι στείλε μου μήνυμα.
proud_ionian Posted November 1, 2024 Posted November 1, 2024 On 9/5/2024 at 11:44 PM, proud_ionian said: Το Αριάδνη θα είναι στο Bari μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Από ότι έχει περάσει η εταιρία στο openseas, τα κόκκινα του Bari θα λείψουν περίπου ένα μήνα το καθένα. Τελευταία αναχώρηση του Αριάδνη για Bari 17.11 και από Bari 18.11. Μετά πάει στο rotation της Ancona και θα κάνει και ένα δρομολόγιο την εβδομάδα για Βενετία (Πέμπτη από Πάτρα). Με επιφύλαξη αυτά, γιατί κάποιες μέρες Οκτώβριο και Νοέμβριο το Αριάδνη φαίνεται να πηγαίνει και Bari και Ancona και Βενετία. Μάλλον έχουν ξεμείνει. Δεκέμβριο έχουν περασμένα ελάχιστα δρομολόγια. Φαίνεται πάντως ότι η Attica μετά το περσυνό χουνέρι με το Champion, θα στείλει πρώτα τα άλλα για τις ακίνησίες τους και μετά θα δέσει το Spirit για το... rebranding Δυο μήνες μετά και ακόμη δεν έχουν περαστεί από την Attica δρομολόγια Δεκεμβρίου. Λες και εγκαταλείπει τελείως την Αδριατική.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 1, 2024 Posted November 1, 2024 Η εταιρεία αλλάζει σύστημα κρατήσεων και για αυτό υπάρχει καθυστέρηση στην ανάρτηση των δρομολογίων. Λογικά την άλλη εβδομάδα θα ανέβουν τα πλάνα για τον Δεκέμβριο.
Kostas18gr Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 Άνοιξε τα πλάνα η Σουπερφαστ μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου πάνω κάτω τα ίδια με τώρα η μόνη αλλαγή είναι ότι αυξάνει τα δρομολόγια Ανκόνα-Ηγουμενίτσα από 6/7 σε 7/7 καθημερινά χωρίς ρεπο.
proud_ionian Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 Στο Ancona Ηγουμενίτσα. Στο Ηγουμενίτσα Ancona παραμένει 6/7. Επίσης εξορθολογίζονται τα δρομολόγια της Πάτρας. Σταθερά 6/7 από και προς. Βενετία Παραμένει όπως τώρα. Claudia 2/3 και Όρη 1/3. 10.12 τελευταία αναχώρηση του Spirit από Ancona
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now