ΣΕΙΡΙΟΣ Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (1972, ΙΜΟ 7227669) δεξαμενίζεται αυτές τις ημέρες στο ναυπηγείο του Σπανόπουλου στην Σαλαμίνα, ενώ στο ίδιο ναυπηγείο βρίσκεται και το ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ (1971, ΙΜΟ 7038642), αμφότερα βέβαια του στολίσκου ρυμουλκών της DIAVLOS MARITIME COMPANY. Να δούμε και 1,2, παλαιότερες τους φωτογραφίες, από την ξεχωριστή κατηγορία στην gallery των shipfriends, η οποία απαριθμεί, μέχρι στιγμής βέβαια, 300 εικόνες - καταχωρήσεις με ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά πλοία.
TankerShip Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Αλλαγή "βάρδιας" είχαμε σήμερα για τις δύο "ναυαρχίδες" (μήκος 38,3m, πλάτος 11m και βύθισμα 4,4m) του στόλου ρυμουλκών του Βερνίκου, του Alexander 3 και του Alexander 5! Πλέον το πρώτο βρίσκεται ξανά, μετά από καιρό στις εγκαταστάσεις της (πρώην) Petrola στην Ελευσίνα, ενώ το δεύτερο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά. Αν δεν κάνω λάθος τα συγκεκριμένα ρυμουλκά δεν ανήκουν εξ ολοκλήρου στην "Vernicos-Argonaftis Tugs & Salvage", αλλά και στον Λάτση, γι αυτό και δραστηριοποιούνται στα διυλιστήρια της Ελευσίνας, βοηθώντας τα δεξαμενόπλοια να δέσουν.
Ermenegildo Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Δεν νομίζω να έχουν σχέση με τον Βερνίκο... Ακόμα και στις τσιμινιέρες τους το σινιάλο της Petrola έχουν.
TankerShip Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Πάντως στο site της εταιρείας τα έχει κανονικά στο στόλο...
NHSOS XIOS Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Ιδου και το ρυμουλκο γιωτ Προκειται για μετασκευασμενο ρυμουλκο οχι γιωτ που ηθελαν να μοιαζει με tug boat.Το ελληνικο ονομα του ειναι ΚΡΙΟΣ ΕΝΑ η κατα την αργκο της ΝΕΛ,ΚΡΙΟΥΣ ΕΝΑ ΥΓ.Αντε να δουμε και το ΦΟΥΛΗ καποτε ετσι
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Να πάμε μέχρι τα ναυπηγεία Σπανόπουλου στην Σαλαμίνα, για να δούμε τα δύο ποιό πρόσφατα "CHRISTOS" που προστέθηκαν στον στόλο της εταιρείας. Σε σημερινή φωτογραφία, από τα αριστερά προς τα δεξιά, βλέπουμε το CHRISTOS XXII (1972, IMO 7230135, ex-Banckert) το οποίο ανήκει στο group Σπανόπουλου από τον Ιούλιο του 2010, και το είχαμε δει πριν λίγο καιρό σε 1, 2, φωτό όταν ακόμα δεν γνωρίζαμε το νέο του όνομα. Πριν την έλευση του στην χώρα μας και την ύψωση Παναμαικής σημαίας, έφερε σημαία Βελγίου και ανήκε σε Βελγική εαιρεία. Δίπλα του, δεξιά, το πιό προσφατό απόκτημα της εταιρείας (Ιανουάριος 2011), το CHRISTOS XXIV (1971, IMO 7041625, ex-Fairplay IX). Πριν την έλευση του στην χώρα μας και την ύψωση και σε αυτό Παναμαικής σημαίας, έφερε σημαία Antigua and Barbuda και δραστηριοποιείτο στην Βόρεια Ευρώπη. Να τα δούμε και σε δύο φωτό από το shipspotting, ως ΒΑΝCKERT και FAIRPLAY IX.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Μάλλον φαίνεται ότι όλα τα ρυμουλκά της VERNICOS-ARGONAFTIS θα αλλάξουν χρώμα, από μαύρο σε κόκκινο. Μην ξεχνάμε ότι η αρχή έγινε με το νεότερο απόκτημα της εταιρείας, το VERNICOS MASTER. Ακόμα, εκτός από το ΗΦΑΙΣΤΟΣ 1 που είδες, πριν μία εβδομάδα είχα δει στο Πέραμα και το ARMADORES (το I ή το II, δεν θυμάμαι) και αυτό επίσης φρεσκοβαμμένο σε κόκκινο χρώμα.
TankerShip Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 (edited) Μάλλον φαίνεται ότι όλα τα ρυμουλκά της VERNICOS-ARGONAFTIS θα αλλάξουν χρώμα, από μαύρο σε κόκκινο... Τελικά έχει πέραση το κόκκινο στα ρυμουλκά, μιας και με το ίδιο χρώμα είναι βαμμένα και τα ρυμουλκά του στόλου του Παναγιωτάκη (Megalochari VII, XII κλπ)!! Edited April 4, 2011 by TankerShip
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Τελευταίο ταξίδι σήμερα προς το Aliaga για τρία παλιά ρυμουλκά του Βερνίκου. Το ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ (1966, IMO 6617166, ex-TRAFALGAR 1966, FAL 1992, MEGALOCHARI VII 1992-1999), και το ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (1960, IMO 5117054, x-FLYING COCK 1960, GLADSTONE 1970, VERNICOS MARTINE 1981-1994) που επί πολλά χρόνια ήταν παροπλισμένα στον μώλο ΔΕΗ, καθώς και το ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ (1974, IMO 7362732, ex- Polish R-27 class rescue tug in Poland), παρελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι από το ρυμουλκό ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ. Να πούμε ακόμα, ότι στο ναυπηγείο του Χαλκίτη στο Πέραμα, είναι τραβηγμένο έξω αυτές τις ημέρες το ΑΧΙΛΛΕΑΣ (1964, IMO 7210733, ex-WESTERN GEOPHYSICAL III 1964, GIANNIS L 1984-1993).
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 (edited) Διάβασα στον ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ του Αυγούστου, για τα εγκαίνια που έγιναν στις 13 Ιουνίου στο ναυπηγείο Σπανόπουλου στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, των δύο νέων ρυμουλκών του ομίλου, CHRISTOS XXII και CHRISTOS XXIV. Nα θυμήσουμε ότι τα είχαμε παρουσιάσει στο φόρουμ (και με φωτογραφίες) από τον περασμένο Μάρτιο. On 26/3/2011 at 11:28 PM, ΣΕΙΡΙΟΣ said: Να πάμε μέχρι τα ναυπηγεία Σπανόπουλου στην Σαλαμίνα, για να δούμε τα δύο ποιό πρόσφατα "CHRISTOS" που προστέθηκαν στον στόλο της εταιρείας. Στο ίδιο άρθρο του περιοδικού, υπάρχει αναφορά και για το νέο απόκτημα της εταιρείας, "ένα ρυμουλκό - Support Vessel, εκατό τόνων ελκτικής ισχύος, στο οποίο πραγματοποιείται μετασκευή από τα εξιδικευμένα συνεργεία του ναυπηγείου του". Να δούμε λοιπόν και το νεοαποκτηθέν όμορφο σκαρί, σε μία χθεσινή φωτό από την Σαλαμίνα, ενώ είναι ανεβασμένο σε δεξαμενή του ναυπηγείου. Με πάσαν επιφύλαξιν, λόγω της μεγάλης απόστασης, το όνομα του πρέπει να είναι CHRISTOS XXIII. Στο ναυπηγείο Χαλκίτη του Περάματος, είναι τραβηγμένο έξω το Ιταλικό ρυμουλκό GELOSO (1991, IMO 9052551), το οποίο ανήκει σε εταιρεία της Σικελίας με έδρα το Παλέρμο. Edited June 22, 2017 by polmyt
ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 ΕΡΩΤΗΣΗ!!!! ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑΥΛΩΝΕΤΕ ΕΝΑ ΡΥΜΟΥΛΚΟ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΕΙΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ. ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...!
enas chiotis Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Τάξη μεγέθους στις τιμές λιμένος Πειραιά και περιχώρων πρέπει να μας δίνει το ακόλουθο link: http://www.megalohari-tugs.gr/NewsImages/PIRAEUS%20&%20ELEUSIS%20TARIFF2009.pdf
ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ. ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΕΙΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ / ΗΜΕΡΕΣ κ.α. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
TankerShip Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Tα ρυμουλκά CHRISTOS XIV και CHRISTOS XX της "Spanopoulos-Group" φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες δουλεύουν στα διυλιστήρια της Eλευσίνας, αντικαθιστώντας (προσωρινά??) τα ρυμουλκά της "Vernicos-Argonaftis Tugs & Salvage" που συνήθως δουλεύουν εκεί (πχ το ALEXANDER 3).
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Στο ναυπηγείο Σπανόπουλου της Σαλαμίνας, τα ρυμουλκά του ομίλου (από αριστερά προς τα δεξιά) CHRISTOS XVIII (1960, IMO 5152690), XXII (1972, IMO 7230135), XXIV (1971, IMO 7041625), και XXIII (1975, IMO 7382433).
nickvamv Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Tα ρυμουλκά CHRISTOS XIV και CHRISTOS XX της "Spanopoulos-Group" φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες δουλεύουν στα διυλιστήρια της Eλευσίνας, αντικαθιστώντας (προσωρινά??) τα ρυμουλκά της "Vernicos-Argonaftis Tugs & Salvage" που συνήθως δουλεύουν εκεί (πχ το ALEXANDER 3). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΠΛΕΟΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 Πάμε να δούμε άλλα τρία ρυμουλκά με πολύ ολίγα έως και καθόλου διαθέσιμα στοιχεία σε βάσεις δεδομένων. Και πρώτα ένα παλιό ρυμουλκό που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ακουμπισμένο στην προβλήτα 2 του Περάματος, χωρίς να διακρίνεται καν το όνομα του. Το μικρό ρυμουλκό ΠΕΙΡΑΙΑΣ IV (αγνώστων λοιπών στοιχείων) που κατοικοεδρεύει στο λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, στην Κούλουρη της Σαλαμίνας. Τέλος, στο ναυπηγείο Φραντζή του Περάματος, τραβηγμένο έξω το ρυμουλκό ΜΑΣΤΡΟΝΙΚΟΣ (επίσης αγνώστων λοιπών στοιχείων).
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 Mε την αναχώρηση του Golden Elpida από τον μώλο στην Bλύχα Eλευσίνας, μπορέσαμε να δούμε καλύτερα το ARABIAN SEA FOS (1981, IMO 8022925) που βρίσκεται εκεί παροπλισμένο τον τελευταίο (τουλάχιστον) χρόνο (τελευταίο σήμα στο AIS τον περσινό Iανουάριο). Το ARABIAN SEA FOS βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα στον νέο μώλο Δραπετσώνας και όπως φαίνεται, μετά τις απαραίτητες βέβαια εργασίες, πρόκειται να επαναδραστηριοποιηθεί. Το ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ του Φουρναράκη βρίσκεται τραβηγμένο έξω στο ναυπηγείο ΑΤΛΑΣ του Περάματος. Τα ρυμουλκά του ΟΛΠ, ΟΛΠ 10 (1976, ΙΜΟ 7414834) και ΟΛΠ 11 (1976, ΙΜΟ 7414846) που τα είχαμε δει πριν τρία χρόνια στο Κερατσίνι, βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό παροπλισμένα, με νέα χρώματα αλλά χωρίς διακριτικά, στο μικρό λιμανάκι δίπλα στην προβλήτα των αμφίπλωρων στο Πέραμα. Δίπλα τους το ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1962, IMO 5406974).
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted July 12, 2012 Author Posted July 12, 2012 Τι γίνεται αλήθεια με τα ρυμουλκά της "ΔΙΑΥΛΟΣ-ΑΦΟΙ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ Ν.Ε" ??? Πάρα πολύ καιρό έχουμε να δούμε τα γνωστότατα μας ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ και ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ σε κάποια ρυμούλκηση είτε προς το ...σύνηθες Aliaga είτε γενικότερα. Το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (ΙΜΟ 7227669) μάλιστα φέρει πλέον Ιταλική σημαία και τελευταίο του σήμα στο AIS έχει καταγραφεί πριν ενάμιση μήνα (28/5ου) στην Τεργέστη της Ιταλίας. Το ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ (ΙΜΟ 7032911) έχει δώσει τελευταίο σήμα στο AIS πριν δύο μήνες από το Πέραμα, ενώ να θυμήσω ότι το είχα δει πριν ένα μήνα τραβηγμένο έξω στο ναυπηγείο ΑΤΛΑΣ του Περάματος. Το ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ (IMO 7038642) το βλέπω τον τελευταίο καιρό να δουλεύει στην Μαύρη Θάλασσα, και περισσότερο σε λιμάνια της Ρουμανίας. Το ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ (IMO 7741861) έκανε τον προηγούμενο Φεβρουάριο το τελευταίο του ταξίδι στο Aliaga (για να κοπεί το ίδιο βέβαια). Τέλος το ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ (ΙΜΟ 7705788) που το είχα δει τον περασμένο Απρίλιο δεμένο στην ράδα του Περάματος, αναφέρεται πλέον στις βάσεις δεδομένων ως "Dead". Να πήγε άραγε και αυτό για κόψιμο ???
Nick the Greek Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Συντομη ματια στην Απω Ανατολη για τους εραστες των ρυμουλκων. Εδω 2 ρυμουλκα μαζι τραβανε εναν πλωτο γερανο ενω το πολυ ομορφο Shun King 6. Περισσοτερες λεπτομερειες για τα ρυμουλκα δυστυχως κατεστη αδυνατον να βρεθουν.
Nick the Greek Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Για οσους ειστε ρυμουλκαραιοι, θεωρω πως εχει καλο πραμα ο καπελας απο περυσι το καλοκαιρι στη Σαρδηνια. Ξεκιναμε απο το Porto Torres και το χτισμενο στην Ισπανια το 1999, Mascalzone Scatenato. Θα εκτιμουσα αν καποιος με καλυτερα ιταλικα απο μενα μπορουσε να το μεταφρασει αυτο, mascalzone απ΄ οσο γνωριζω σημαινει απατεωνας . Μαζι με τον απατεωνα στο Porto Torres, υπηρετουν και τα 70s ιταλικα Vincenzo Onorato και Impetuoso τα οποια και βλεπουμε μαζι. Ακομα πιο ομορφα ρυμουλκα βρισκουμε στο Cagliari. Πρωτα βλεπουμε τον παροπλισμενο βετερανο με το ευρηματικο ονομα CA 4032 που μου θυμιζει ταχυδρομικο κωδικα, ενω εδω βλεπουμε το στιβαρο και χτισμενο το 2009 στην Ισπανια, Corrado Neri βαμμενο με εντονο καναρινι χρωμα. Για τη συνεχεια Silvia Onorato, η κυρια ειναι μια 26χρονη Pesaresa(χτισμενη στο Pesaro δηλαδη ) με ταιρι της τον Andrea Onorato, χτισμενος μολις το 2003 στην Τουρκια. Τεκνατζου η Silvia δηλαδη . Για το τελος ο Valenciaνος, Tommaso Onorato που τον βλεπουμε και απο πρυμα οπως εξερχεται το λιμανι για ρυμουλκιο. Το τι θα ρυμουλκουσε, θα το δουμε αργοτερα. Και για οσους αυτο το μπλε χρωμα των ρυμουλκων και τα ονοματα Onorato σας λενε κατι, ναι, προκειται για ρυμουλκα του ομιλου Moby.
minoan Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 @ Nick the Greek Mascalzone Scatenato ειναι ο κατεργαρης που λυθηκε απο τα δεσμα του....
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted October 28, 2012 Author Posted October 28, 2012 Κατ' αρχήν, σε σχέση με το παραπάνω ποστ του NIck και την αναφορά του στο Mascalzone Scatenato, να υπενθυμίσω ότι στη χώρα μας δουλεύει και ένα άλλο ρυμουλκό ...πρώην απατεώνας - κατεργάρης, το ΙΟΝΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ, ex- Mascalzone Oceanico. Στο ναυπηγείο Ατσαλάκη του Περάματος βρίσκεται τραβηγμένο έξω αυτές τις ημέρες το ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΙΜΟ 7036137) της Vernicos Tugs. Κατασκευασμένο το 1970 στην Ολλανδία. Και ένα κουίζ για ....γερούς λύτες. Στο Πέραμα, στο λιμανάκι δίπλα στην προβλήτα των αμφίπλωρων, βρίσκονται μαζί δεμένα δύο ρυμουλκά με το ίδιο όνομα Ρ/Κ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (σκέτο, χωρίς Ι ή ΙΙ), το ένα με Ν.Π. 4173 και το άλλο με Ν.Π. 6817. Το όνομα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ δεν είναι οπωσδήποτε ασυνήθιστο για παν είδους πλεούμενο, το θέμα όμως είναι ότι εκτός από το ίδιο όνομα στο οποίο και στα δύο υπάρχει το πρόθεμα Ρ/Κ (Τ/Β), είναι και σχεδόν πανομοιότυπα αλλά και ανήκουν στην ίδια εταιρεία - πλοιοκτήτη (Μ κόκκινο στο φουγάρο).
moros Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 (edited) 1) Agios Nikolaos ex. Marseillais 11 - Imo: 5406974 - YOB: France/1962 - Ν.Π.6817 Petroil-Trans NE - Piraeus 2) Ag.Nikolaos - Imo: ? - YOB 1969 - Ν.Π.4147 Tug Boat Costein - Piraeus και τα 2 ειναι κατω απο την Οικ.Μπιμπη (BIBIS) Στα ίδια συμφεροντα ανήκει και το ακολουθο...(αν και περιέργο όμως καθόλα αληθινό) AGIOS NIKOLAOS ex: Brehat - IMO: 7229473 - YOB: Greece/ 1972 - Ν.Π.11939 Edited October 29, 2012 by proud_ionian quote
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 (edited) @ moros Aγαπητέ φίλε, σύμφωνα με τα όσα μας αναφέρεις, τότε στα "ίδια συμφέροντα" δεν ανήκουν τρία ρυμουλκά με το όνομα ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, αλλά τέσσερα. Στο ποστ σου δεν έχεις αναφερθεί στο ρυμουλκό ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ με Ν.Π. 4173, το οποίο βλέπουμε αριστερά σε αυτή την φωτό. Τέλος, το ρυμουλκό ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ex- Brehat - IMO 7229473), © Pascal RITEAU δεν έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα, αλλά στο Saint Nazaire της Γαλλίας. Edited April 4, 2017 by polmyt
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now