cortomaltese Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 (edited) Αυτό το πλοίο, το οποίο θυμίζει πάρα πολύ ένα γνωστό μας πλοίο, ταξίδεψε κάποια στιγμή στη ζωή του από Ηγουμενίτσα για Ιταλία; Περιμένω την απάντησή σας. _________________________________________________________ (1971, ex- Hayabusa No. 1, later Corsica Mira, Anna Maria Lauro, Anna Maria d' Abundo) Edited September 23, 2022 by proud_ionian tag
Aris Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Το κατασκεύασμα είχε ταξιδέψει ως ΗΠΕΙΡΟΣ ΙΙΙ στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Μπάρι, νομίζω το 76-77. Στα τέλη του 77 ήταν να κάνει Βόλος-Λαττάκια αλλά δεν ξέρω αν ξεκίνησε, πάντως σύντομα παροπλίστηκε. Η Epirus Line του Πολέμη είχε φέρει τότε 5 γιαπωνέζικα φέρι, τα 4 εκ των οποίων ταξίδεψαν και στη γραμμή της Ιταλίας, το 5ο ήταν το μοιραίο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Απο τα 5 απομένουν τα 3: ο γνωστός μας ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ο ΜΑΚΕΔΩΝ και το εικονιζόμενο. Κάποιοι συγγενείς μου είχαν ταξιδέψει με κάποιο απο τα 4 ΗΠΕΙΡΟΣ προς Ιταλία και μου είχαν περιγράψει το ταξίδι με τα χειρότερα λόγια.
marittimo Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Βλέπεις το ΜΑΚΕΔΩΝ στο Λαύριο δεν είναι έτσι; Ε λοιπόν είναι αδελφό του και πέρασε από εδώ ως ΕPIRUS 3.
cortomaltese Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 Πάντως, στην Ιταλία το πρώην "Epirus 3" φαίνεται να δούλευε καλά στη γραμμή για Αλβανία. Η φωτογραφία είναι τον Αύγουστο του 2000.
proud_ionian Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 τα ηπειρος 3&4 επιαναν και πατρα. πρεπει να ηταν ανοιχτα σιελ τοτε.
antonis molos Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Ψάχνοντας παλιά αποκόμματα εφημερίδων & περιοδικών (ας είναι καλά ο αγαπητός φίλος που με εφοδίασε) βρήκα και ανεβάζω την φωτογραφία απο το περιοδικό Ναυτιλιακή του 1977. Είναι τα εγκαίνια και το πρώτο ταξίδι του ΗΠΕΙΡΟΣ 3 στη γραμμή Βόλος-Ταρτούς, εγκαίνια στα οποία παρέστησαν και μίλησαν όλοι οι γνωστοι &μη εξαιρεταίοι (δήμαρχοι, νομάρχες, λιμενάρχες, μητροπολίτες κλπ) του τόπου. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αυγουστής Πολέμης είχε μιλήσει για τη σπουδαιότητα της νέας γραμμής και τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το πλοίο θα αντικατασταθεί απο ένα μεγαλύτερο, στο οποίο θα δινόταν το όνομα ΑΡΓΩ. Το πλοίο εκτελούσε ένα ταξίδι ανά 4 ημέρες.
Neptune Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αυγουστής Πολέμης είχε μιλήσει για τη σπουδαιότητα της νέας γραμμής και τόνισε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το πλοίο θα αντικατασταθεί απο ένα μεγαλύτερο, στο οποίο θα δινόταν το όνομα ΑΡΓΩ. Το πλοίο εκτελούσε ένα ταξίδι ανά 4 ημέρες. Που δεν ειναι αλλο απο το Κρητη/Σουπερναιας/Εξπρες Αρης
proud_ionian Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 στο cenaships και αυτο, στα χρονια του στην ελλαδα
Molmed Posted March 27, 2013 Posted March 27, 2013 (edited) Τέλειος συγχρονισμός. Δεμένο πλάι στο πρώην ΑΡΓΩ της ίδιας εταιρείας!!! Edited March 27, 2013 by polmyt
Recommended Posts