polmyt Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 (edited) Olympic Champion Main Particulars / Olympic Champion Βασικά Χαρακτηριστικά : Name / Όνομα: Olympic Champion Previous Known Names (year) / Προηγούμενα ονόματα (έτος): Kriti III(2000) IMO Number: 9216028 LOA / Μέγιστο Μήκος: 204,00 m Breadth / Πλάτος: 26,12 m Gross tonnage / Μεικτό εκτόπισμα: 32694 tons Year Build / ΄Ετος ναυπήγησης: 2000 Yard/Country /Ναυπηγείο/Χώρα: Landskrona, NORWAY Engines (Maker and Capacity) /Μηχανές (Μάρκα και Ισχύς): 4 X Wärtsilä-NSD 12V46C, 50400KW Service Speed / Υπηρεσιακή Ταχύτητα: 28,5 Knots Rebuild / Μεγάλες Ανακατασκευές: ___________________________________________________________ (2000, launched as Kriti III, ex- Olympic Champion) Edited February 5, 2024 by proud_ionian tag
proud_ionian Posted June 6, 2005 Posted June 6, 2005 (edited) διανυκτερευση ειχε αποψε το champion στην πατρα. ηταν στο 14 γωνια και υπηρχε εντονη κινητικοτητα γυρω του. βαφοταν ολη η δεξια μπαντα με τη βοηθεια γερανου του ΟΛΠΑ Edited February 5, 2024 by Nick the Greek tag
Nick the Greek Posted January 3, 2006 Posted January 3, 2006 Και απο σημερα το πρωι το Olympic Champion ειναι στην Ελεψινα για τα προβλεπομενα.
proud_ionian Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 βαφτηκε ο αριστερος καταπελτης σημερα (εχει 48ωρη παραμονη απο χτες). γενικα γινοταν ξεπλυμα ντεκ και εξωτερικος καλωπισμος. βεβαια οτι δεν φαινεται δεν το πολυκοιταμε. στην οροφη του ανω γκαραζ φαινοται τρεξιματα σε αρκετα σημεια
blue Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 "Οι Γερμανοι της γνωστης Λέσχης Αυτοκινητου ADAC δεν χτυπησαν φετος τα ελληνικα ακτοπλοικα πλοια, όπως έπραξαν περισυ!Κι οχι μονο αυτο, αλλα εβγαλαν και πρωτο το OLYMPIC CHAMPION της ΑΝΕΚ με καλυτερη βαθμολογια μαλιστα απ' αυτη που ειχε παρει το 2005 το COLOR FANTAZY! Δευτερο στη λιστα το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" πηγη:http://www.efoplistis.gr/archives/pages/1604000.pdf
Neptune Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Ειναι κατι που εχει αναφερθει εδω και πολυ καιρο στο φορουμ. Δυστυχως για τα περιοδικα και τις εφημεριδες τα ηλεκτρονικα μεσα ενημερωσης εχουν παρει τα πρωτεια στην ταχυτητα ενημερωσης Eδω θα βρεις και τις σχετικες πληροφοριες απο τις 28-06-06 Test πλοίων από την ADAC για το 2006
proud_ionian Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 βαφη ducktail σημερα στο 7-8 της πατρας. σε προγραμματισμενη 48ωρη ξεκουραση απο χτες. (εχει αρχισει το χειμερινο προγραμμα διανυκτερευσεων της ΑΝΕΚ)
cpt_hcp Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Πριν μιση ωρα περιπου πέρναγε μπροστα απο τον Πειραια με κατευθυνση Πατρα
proud_ionian Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 μολις επεσε ο καιρος σημερα, το champion μπηκε πρωτο (ακολουθησαν horizon και olympia) και εδεσε στο 7-8 βοηθουμενο απο το ρυμουλκο ερμης.
proud_ionian Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 μολις εχει περασει τις οξειες και στριβει βοεριοανατολικα προς το ακρωτηρι "δρακου πηδημα" της Ιθακης.
proud_ionian Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 και εδω μολις εχει περασει το "Δρακου Πηδημα". η φωτο τραβηγμενη απο τη θεση "Πυραμιδες" στο χωριο Εξωγη της Ιθακης. δεν ξερω αν θα παει χανια, αλλα εκει δεν εχει ουτε Δρακους ουτε Πηδηματα.
ΛΑΣΙΘΙ Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Με ένα απλό υπολογισμό αν πάει με full ταχύτητα (32 κόμβοι) θα κάνει τη διαδρομή για Χανιά σε 5 ώρες. Ξέρουμε με τη ταχύτητα ταξιδεύει στην Αδριατική.
Seaway Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Με ένα απλό υπολογισμό αν πάει με full ταχύτητα (32 κόμβοι) θα κάνει τη διαδρομή για Χανιά σε 5 ώρες. Ξέρουμε με τη ταχύτητα ταξιδεύει στην Αδριατική. Στους 28 κόμβους περίπου ταξιδεύει.Με 32 δεν θα πάει με τίποτα.Ακόμα όμως δεν γνωρίζουμε τι δρομολόγια θα κάνει.Νυχτερινά ή θα ακολουθήσει το δρομολόγιο τύπου HSW???Διότι αν κάνει νυχτερινό δρομολόγιο το βλέπω να ταξιδεύει με 20 κόμβους και είναι κρίμα για αυτό το βαπόρι.Στην άλλη περίπτωση όμως τί θα γίνει,αν δηλαδή η ΑΝΕΚ το βάλει μαζί με το Αριάδνη..τότε θα έχει 3 πλοία στη γραμμή;Πολλά λοιπόν τα ερωτηματικά!
El Greco Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Den iparchi periptosi na pai me 32 milia to Olympic Champion, teties taxitites den ton vazane na piani oute tin proti chronia pou eitane se eggiisi. Ante na ton pigenoune an theloune me 28/29 to poli opos Knossos/Festos Palace. Stin grammi tis italias pou ta esoda einai trella se sxesi me tin Aktoploia den pane sinithos parapano apo 28 kts
El Greco Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Giro stis 17.00 efige simera apo Patra kai anamenete na ftasi ayrio to proi kata tis 8.00 sto Pirea. Kala taksidia stin kenourgia kai prosorini grami.
.voyager Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Από τους τελευταίους κατάπλους του (για την ώρα) στην Ηγουμενίτσα
Stefanos Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου voyager.Ανυπομονούμε να το δούμε να ταξιδεύει Χανιά
ARSINOI Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Το πλοίο έδεσε σήμερα το πρωϊ στις 08.10. Κάθισα και το χάζευα από τον ΗΣΑΠ για 5 λεπτά και ομολογώ πως άν και έχω ταξιδέψει μαζί του απο Ανκόνα-Πάτρα μου φάνηκε αν μη τι άλλο επιβλητικο, ιδιαιτερα οι τεράστοι καταπέλτες. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται στα πλαίσια του thread να το αναφέρω εδώ αλλά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία που είχα στο συγκεκριμένο βαπόρι πριν απο 5 χρόνια. Είχα μαζέψει και φορτώσει τα υπάρχοντα μου στο αυτοκίνητο μετά από 8 χρόνια Βελγιο για σπουδες και μετά απο ένα non-stop ταξίδι Βρυξέλλες-Ανκόνα σε 12,5 ώρες φτάσαμε με τον αδελφό μου στο ιταλικό λιμάνι για να μάθουμε ότι λόγω φάρσας το πλοίο έχει 5ωρη καθυστέρηση. Μόλις αντίκρισα το βαπόρι η αλήθεια είναι ότι έμεινα αναυδος αλλά δεν μου άρεσε που φαινόταν που άσπρο. Περι όρέξεως όμως... Αφού τσιμπήσαμε κάτι ο αδελφός ξεράθηκε αφου συμπλήρωνε 24 ώρες αυπνος και γω βγήκα στη πρύμνη εκει που είναι η πισίνα για ένα τσιγάρο. Είχε βραδιάσει και είμασταν πλέον στο μέσο της Αδριατικής με ένα γεμάτο 8αρι. Μόλις τέλειωσα το τσιγάρο μπήκα μέσα και άρχισα να περπατάω σε ένα διάδρομο που συνδεει τη πρύμνη με τα σαλόνια ταλαντευόμενος λόγω του καιρού. Ήταν λίγο να πας ευθεία. Και τότε από την αντίθετη κατεύθυνση βλέπω κάποιον με μια τετράδα Heineken εκ των οποίων μια ανοικτή να έρχεται προς το μέρος μου τρεκλίζοντας. Όταν διασταυρωθήκαμε με είδε και μένα που πήγαινα από δω και από κεί λόγω κύματος και γεμάτος συμπόνοια μου λέει "Είμαι και γω φιλαράκι, αλλά είσαι και συ...." και μου πρόσφερε μια μπύρα.
margaritis24 Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 καθυστερισε γιατι περιμενε φορτηγα επειδη αλλαξε δρομολογιο.πηρε καμια 70 φορτηγα σιγουρα τωρα γυρισα απο Πειραια.εξαλλου θα φτασει ανετα στα Χανια κ γρηγορα με τα 27.6 που παει
elybero Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Σκεφτείτε λοιπόν, ότι σε ένα κυκλικό δρομολόγιο Πειραιάς - Χανιά - Πειραιάς, το πλοίο αυτό θα καταναλώνει διπλάσια καύσιμα από Λατό - Λισσός, μεταφέροντας περίπου τον ίδιο αριθμό φορτηγών, ΙΧ και επιβατών... με μειωμένες τιμές εισιτηρίων...
Neptune Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Ναι αλλα η εταιρια εχει κοστος για ενα πλοιο. Πληρωματα, λιμανιατικα κτλ κτλ. Αν και ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι επιδειξη δυναμης απο πλευρας ΑΝΕΚ. Δεν την ενδιαφερει το οικονομικο αποτελεσμα για αρχη αλλα να δειξει οτι ειναι ανωτερη του ανταγωνισμου
elybero Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Ούτως ή άλλως τα καύσιμα επηρεάζουν περισσότερο όλων τα οικονομικά αποτελέσματα. Λιμανιάτικα πληρώνει αφού χρησιμοποιεί και τα 2 λιμάνια την ίδια ημέρα για λιγότερο χρόνο. Ασε δε, που χάθηκε το πλεονέκτημα της βραδυνής αναχώρησης για να προλαβαίνουν τα φορτηγά, συν τα μειωμένα έξοδα bar και εστιατορίων στο δρομολόγιο επιστροφής, λόγω της ώρας. Είδωμεν πόσο θα κρατήσει, ώστε να βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Ημουν και εγω εκει , , στη πρωτη του στο λιμανι .... Στις 14.00 η φωτογραφια
Recommended Posts