ΣΕΙΡΙΟΣ Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 (edited) Παλιά (όλα σχετικά είναι), κλασσική και όμορφη παντόφλα, από τις χαρακτηριστικές μορφές του ...Αργο-Σαλαμινο-Σαρωνικού, ναυπηγημένη το 1983. Φωτογραφημένη από τους shipfriends σε ...όλη την Σαλαμίνα, στο Καματερό, στα Παλούκια, στην Φανερωμένη δεμένη και αποπλέοντας για την Μεγαρική ακτή, αλλά και στο λιμάνι της Αίγινας. Αυτή την εποχή δρομολογημένη στην γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας - Πέραμα Μεγαρίδος. ------ (1983, ex- Αμφιτρίτη) Edited January 19, 2024 by Nick the Greek tag
Panagia Ekatontapiliani Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Επί ευκαιρία ας δούμε πως είναι το Αμφιτρίτη εσωτερικά, βλέποντας το σαλόνι του, οπού υπάρχει ένας πίνακας ζωγραφικής με το Αμφιτρίτη αλλά και το ανοικτό κατάστρωμα του. Πριν κανένα δίμηνο κάποιοι επιχρηματιες είχαν δείξει ενδιαφέρον για να το αποκτήσουν αλλά από ότι φαίνεται δε προχώρησε η δουλειά.
polmyt Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Να συμπληρωσω οτι στην γραμμη της Αιγινας και του Αγκιστριου ειχε μπει για λιγο μεταφεροντας τα καυσιμα.
Panagia Ekatontapiliani Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Κάνεις λάθος φίλε Polmyt. Το Αμφιτρίτη έκανε εμπορικά δρομολόγια μεταξύ Αίγινας Αγκίστρι, για το διάστημα που είχε διακόψει τα δρομολόγια του, το Ποσειδών Ελλάς, για την ετήσια συντήρηση του. Τα καύσιμα τα έκανε αμφίδρομη παντόφλα από τη γραμμή Πέραμα Παλούκια.
pantelis2009 Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Να δούμε το Αμφιτρίτη σε μία σημερινή του φωτο καθώς πήγαινε απο Πάχη - Φανερωμένη.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Το Αμφιτρίτη είναι τραβηγμένη έξω στο ναυπηγείο του Ατσαλακη.
pontos Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 (edited) Τέλος εποχής για Τις παλιές πανΤόφλες Του νησιού Της σαλαμίνας με Την αποχώρηση και Του αμφιΤρίΤη Την περασμένη πέμπΤη Edited December 9, 2011 by pontos
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 "αποχώρηση" λόγω πώλησης του στο εξωτερικό ??? γνώριζα από παλαιότερη συζήτηση με μέλος του πληρώματος του, ότι ήταν προγραμματισμένο να αποσυρθεί από την γραμμή της Φανερωμένης, αλλά στα τέλη του 2012, όταν και θα συμπλήρωνε 30ετία. κατασκευής του 1983, ακόμα και στις αρχές του να πρωτοταξίδεψε δεν έχει κλείσει επίσημα ούτε τα 29 έτη ως ε/γ-ο/γ.
pontos Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Aπ'όσα γνωρίζω το σκάφος μέχρι στιγμής δεν παίζει να φύγει για εξωτερικό.Η συγκεκριμένη κοινοπραξία θέλησε να αποσύρει την μοναδική παντόφλα που είχε με σκοπό να δουλέψει μόνο με αμφίπλωρα στις δύο γραμμές.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 To καραβάκι μετά την απόσυρση του από τα δρομολόγια, βρίσκεται παροπλισμένο στο Kαματερό, ανάμεσα στα Cassanga (δώρα π) και Theodoros - Maria Z, όπου και φαντάζομαι ότι θα το βλέπουμε για αρκετό καιρό ακόμα.
Panagia Ekatontapiliani Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Tο Aμφιτρίτη μπορεί να σταμάτησε τα δρομολόγια στη γραμμή φανερωμένη Mέγαρα, αλλά δεν έπαψε να παίρνει χρήματα από τη κοινοπραξία που ανήκει!!! το πιο πιθανό είναι θα μείνει παροπλισμένο μέχρι της λήξη του ορίου ηλικίας του, εκτός εάν του κάτσει όπως πρόπερσι για να κάνει κάποια δρομολόγια προς αίγινα αγκίστρι, τώρα που θα δέσει το ποσειδών ελλάς
polmyt Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Aκομα και αυτο να κανει,δεν βλεπω ιδιαιτερο μελλον στην Eλλαδα για την παντοφλα.H πιο λογικη,για να μην πω η πιο αισιοδοξη, καταληξη ειναι πωληση στο εξωτερικο
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 (edited) Tο μόνο μέλλον που θα είχε ως επιβατηγό - οχηματαγωγό στην χώρα μας, θα ήταν μόνο στην γραμμή του Pίου (πράγμα απίθανο βέβαια με τα αμφίπλωρα που συνέρρευσαν εκεί τελευταίως), μιας και φέτος συμπληρώνει 30ετία και όχι 35ετία. Aπό εκεί και πέρα, είναι πολύ μικρό για να συνεχίσει να δουλεύει στα μέρη μας ως φ/γ - ο/γ (π.χ. Eρήνη K, Aγία Mαρίνα, Aσπασία, κλπ) και αρκετά μεγάλο για να βρει κάποιο .....περιφερειακό ρόλο (π.χ. ιχθυοτροφεία). Mόνο μέλλον που βλέπω, η πώληση του στο εξωτερικό. Edited January 9, 2012 by ΣΕΙΡΙΟΣ
Panagia Ekatontapiliani Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 (edited) Yπάρχει και η γραμμή του Aίγιου-Nικολάου, που έχει χηρεύσει και εκεί ισχύει η 35ετια Edited January 10, 2012 by Panagia Ekatontapiliani
polmyt Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Eιναι μια ιδεα και αυτη αλλα το βλεπω δυσκολο .H γραμμη ειχε δοκιμασει να ανοιξει μετα την αποχωρηση του ZAXAPIA αλλες εκλεισε υστερα απο συντομο διαστημα και αφου βγαλαμε και το φετινο καλοκαιρι χωρις πλοιο εκει δεν βλεπω να μπαινει αλλο συντομα
Panagia Ekatontapiliani Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 H προσπάθεια με το παναγία T II έλεγαν ότι ήταν ζημιογόνα, αλλά μην ξεχνάμε ότι το παναγία T II είχε πουληθεί στο εξωτερικό το μεσοδιάστημα αυτό
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 Το ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ έχει επανέλθει σε δρομολόγια στην γραμμή Φανερωμένης - Μεγαρικής Ακτής, αντικαθιστώντας το ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ για το διάστημα που αυτό θα λείπει στην Λευκάδα. Από χθές (το ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) στη Λευκάδα στη θέση της γέφυρας για 40 περίπου ημέρες... πηγή http://www.meganisit...CE%B1-4-%CE%BC/
polmyt Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Σημερα το πρωι ειχε θεματακια μιας και κολησε στα αβαθη στην Παχη Μεγαρων.Τελικα τα καταφερε και ξεκολησε απο μονο του
express skiathos Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Και η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ακτοφυλακής Πρωινές ώρες σήμερα το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ» Ν.Π. 8038, κατά την εκτέλεση χειρισμών απόπλου από το λιμένα Φανερωμένης Σαλαμίνας για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του περιορισμένου χώρου, προσεγειάλωσε προσωρινά στον αμμώδη βυθό. Το πλοίο αποκολλήθηκε με ίδια μέσα, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ή ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος. Από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι νεοτέρων οδηγιών από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted May 12, 2012 Author Posted May 12, 2012 Το ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ έχει επανέλθει σε δρομολόγια στην γραμμή Φανερωμένης - Μεγαρικής Ακτής, αντικαθιστώντας το ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ για το διάστημα που αυτό θα λείπει στην Λευκάδα. Ενάμισι μήνα διήρκησε η προσωρινή επαναδραστηριοποίηση του ΑΜΦΙΤΡΗΤΗ στην θέση του ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ, και σήμερα το πρωί επέστρεψε και ξαναέδεσε στην "προβλήτα παροπλισμένων παντοφλών" στο Καματερό.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Διά να εκπληρωθεί το ρηθέν υπό του .....προφήτου. ....γνώριζα από παλαιότερη συζήτηση με μέλος του πληρώματος του, ότι ήταν προγραμματισμένο να αποσυρθεί από την γραμμή της Φανερωμένης, αλλά στα τέλη του 2012, όταν και θα συμπλήρωνε 30ετία.κατασκευής του 1983, ακόμα και στις αρχές του να πρωτοταξίδεψε δεν έχει κλείσει επίσημα ούτε τα 29 έτη ως ε/γ-ο/γ. Αίτημα στο νέο ΣΑΣ (που λογικά θα εγκριθεί) για επαναδρομολόγηση του ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ στη γραμμή Φανερωμένης - Περάματος Μεγαρίδος, έως τις 31 Οκτωβρίου 2012.
pontos Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Σύμφωνα με την κοινοπραξία το ΣΑΣ δεν ενέκρινε το αίτημα για επαναδρομολόγηση του Αμφιτρίτη.
pantelis2009 Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 (edited) Ομορφο πλοιο σε σχεση με αλλα αμφιδρομα πχ Στελιος Φιλιαγκος , αμφιτριτη,. Το "Αμφιτρίτη" απο πότε έγινε αμφίδρομο Edited November 19, 2012 by proud_ionian
Panagia Ekatontapiliani Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Το Αμφιτρίτη είναι δεμένο στο Καματερό και περιμένει να μάθει το μέλλον του. Η εταιρεία του θέλει να το πουλήσει έτσι ώστε με αυτά τα λεφτά, να αποπερατώσει κάποια στιγμή τον Εμπεδοκλή (ανήκουν στον ίδιο πλοιοκτήτη)
pontos Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Υπήρξαν πολλές ευκαιρίες και προτάσεις για πώληση του πλοίου στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό.........
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now