Aris Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 (edited) Μήπως ξέρει κανείς τι απέγινε ο παλιός Σκοπελίτης (πρώην Σποράδες) Edited May 16, 2023 by polmyt tag
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. Posted June 2, 2005 Posted June 2, 2005 Πριν κανα χρονο που περασα απο τα ΚΑΤΑΠΟΛΑ πηγαινοντας ΠΑΤΜΟ , (δεν ειμαι σιγουρος ), νομιζω οτι ηταν δεμενο στο μουραγιο των ΚΑΤΑΠΟΛΩΝ , και παλι λεω δεν ειμαι σιγουρος
Aris Posted June 6, 2005 Author Posted June 6, 2005 Οχι το Ήρα είναι το πρώην Θήρα του Νομικού, ο Σκοπελίτης είναι το πρώην Σποράδες.
stathis Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες και σπάνιες φωτο του αξέχαστου Σκοπελίτη μπορείτε να βρείτε εδώ αλλά και εδώ
Panagia Ekatontapiliani Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Μήπως ξέρει κανείς τι απέγινε ο παλιός Σκοπελίτης (πρώην Σποράδες) Το Σκοπελίτης όταν αντικαταστάθηκε από το Εξπρές Σκοπελίτης πουλήθηκε στην Αγγλία όπου λειτουργεί ως πλωτό εστιατόριο.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Μιας και δεν έχει αναφερθεί στο θέμα του, να πούμε ότι το πρώτο όνομα του πλοίου με το οποίο κατασκευάστηκε το 1965 στο ναυπηγείο Χωματά της Θεσσαλονίκης, ήταν ΡΗΓΑΣ και αργότερα μετονομάστηκε κατά σειράν σε ΣΠΟΡΑΔΕΣ και ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ. Δυστυχώς όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω κατορθώσει να βρώ κάποια φωτογραφία του από την Αγγλία όπου λειτουργεί (ή τουλάχιστον λειτουργούσε) ως πλωτό εστιατόριο όπως μας είχε πει στο αμέσως προηγούμενο ποστ ο Π100, ούτε κάποιο άλλο στοιχείο (ΙΜΟ number, ή αν υπάρχει ακόμα). Να προσθέσω ακόμα, ότι όπως διαπίστωσα αναζητώντας στοιχεία του στο διαδίκτυο, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν (εντελώς λανθασμένα βέβαια) ότι το ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ με το σημερινό ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ είναι το ίδιο πλοίο. Καμμία σχέση οπωσδήποτε, εκτός από το ότι έχουν κατασκευαστεί στο ίδιο ναυπηγείο με 20+ χρόνια διαφορά.
F/B ΝΑΞΟΣ Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 Μια φωτογραφια που τραβηξα τον Αυγουστο του 1996 στην Σχοινουσα βεβαια η ποιοτητα ειναι αθλια λογω του scaner μου οποιος μπορει ασ την διορθωση
Panagia Ekatontapiliani Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Μια φωτογραφία του Σκοπελιτη έχει ανέβει στο facebook στη σελίδα Amorgos Friends.
Panagia Ekatontapiliani Posted February 4, 2017 Posted February 4, 2017 Δυο φωτογραφίες του Σκοπελίτη στην Ηρακλεια, που έχουν ανέβει από Πέτρο Κάλφα στη σελίδα του Facebook για τον Εξπρές Σκοπελίτη.
Nick the Greek Posted January 21, 2020 Posted January 21, 2020 Ερώτησούλα: Όταν το πλοίο ήταν στις Σποράδες σαν Ρήγας, παίζει το φουγαράκι του να ήταν πιο πλώρα, πίσω από τη γέφυρα, και μετέπειτα να πήγε εκεί που το βλέπουμε όταν το πλοίο έγινε Σκοπελίτης?
miko mission Posted January 21, 2020 Posted January 21, 2020 (edited) Ειχε αλλαξει μηχανες και ειχε βαλει MTU νομιζω επι Γουτου Edited January 21, 2020 by miko mission change
stathis Posted February 16, 2022 Posted February 16, 2022 Μια carte postale που είχα αγοράσει από την Αμοργό το καλοκαίρι του 2006: Στο σημείο αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία θυμάμαι να βάζει χύμα φορτίο, διακρίνονται και τα πορτάκια στο παραπέτο που διευκόλυναν την φορτοεκφόρτωση. Μάλιστα μια φορά είχα δει να βάζει μέχρι και αυτοκίνητο εκεί. Οι ξύλινες κατασκευές πάνω στις οποίες κάθεται η ανέμελη επιβάτιδα ήταν ράμπες που χρησίμευαν για το σκοπό αυτό. Εννοείται το αυτοκίνητο ήταν 4x4.
TritoN Posted February 16, 2022 Posted February 16, 2022 Την έχω κι εγώ αυτήν την κάρτα! Είχε και πίσω έναν πλαϊνό καταπέλτη που έβαζε ίσα ίσα ένα αυτοκίνητο. Θυμάμαι κι εγώ μπροστά να βάζει χύμα φορτίο (π.χ. τσουβάλια πατάτες από Νάξο) και όταν είχε καιρό γινόντουσαν όλα λούτσα!
stathis Posted February 16, 2022 Posted February 16, 2022 Πίσω είχε ένα μικρό γκαράζ, νομίζω μπορούσε να βάλει 4-5 αυτοκίνητα εκεί αλλά συνήθως γέμιζε κι αυτό με χύμα φορτίο και έμενε χώρος για 1-2. Καταπέλτες είχε και από τις δυο πλευρές όμως πάντα χρησιμοποιούσε τον αριστερό που ήταν πιο φαρδύς.
ΚΡΗΤΗ Posted April 22, 2022 Posted April 22, 2022 Πριν το παρει ο Σκοπελιτης ειχε μπιγες νομιζω και στην πλωρη αλλα και εκει που εγινε το μετεπειτα "γκαραζ" του
stathis Posted January 20, 2023 Posted January 20, 2023 On 2/16/2022 at 8:44 AM, stathis said: Μάλιστα μια φορά είχα δει να βάζει μέχρι και αυτοκίνητο εκεί. Μια φωτο που το επιβεβαιώνει
Recommended Posts