Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Ρε συ, πέρα από την πλάκα. Αν κάποιος πιστεύει πως οι βλάβες ενός πλοίου ή οποιουδήποτε μέσου μεταφοράς είναι θέμα μοίρας, θέμα ενός γκαντέμη καραβολάτρη ή μπορούν να αποφευχθούν/μειωθούν με μια φανουρόπιτα στον Άγιο, τότε είναι στην ίδια συνωμοταξία με αυτόν που είπε το θλιβερό "πάμε κι όπου βγεί". Ναι, υπάρχει και η τύχη. Ναι, στην Ελλάδα υπάρχει και η (υπέρ)ηλικία. Αλλά ένα πολύυυ μεγάλο ποσοστό είναι πράγματα που μπορούν να προβλεφθούν και να μη συμβούν ποτέ με τη σωστή κι επιμελή συντήρηση. Πράγμα το οποίο δυστυχώς, κοστίζει. Ειδικά σε πλοία που έχουν προλάβει το Γιώργο Κατσιφάρα στο ΥΕΝ.

Posted

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ – Ο/Γ Ελ. Βενιζέλος στον Πειραιά

Quote

Κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Ν.Χ. 20 επέστρεψε στον λιμένα Πειραιά, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προκειμένου να επιθεωρηθεί, λόγω μηχανικής βλάβης στην Νο2 ηλεκτρομηχανή του, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού κόλπου.

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Πειραιά με 689 επιβάτες, 137 Ι.Χ., 90 Φ/Γ, 1 Λ/Φ, 29 Δ/Κ και 122 άτομα πλήρωμα προς εκτέλεση δρομολογίου, με προορισμό τον λιμένα Χανίων.

Από την Λιμενική Αρχή Πειραιά απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, ενώ μετά από επιθεώρηση από Επιθεωρητή του Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και του επιθεωρητή RINA και κατόπιν προσκόμισης στη Λιμενική Αρχή σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη από τον νηογνώμονα, το πλοίο απέπλευσε με 654 επιβάτες για λιμένα Χανίων.

 

Posted

Ναι βρε, καλαμπούρι κάνουμε...απλά το καραβάκι έφαγε όλο το καλοκαίρι με τα ημερήσια πάνω-κάτω, ανεπηρέαστο, και την πάτησε τώρα στα πίσω-πίσω. Μετά από τόσο καιρό παροπλισμού, μου έκανε εντυπωση πως κράτησε και τόσο καιρό..! Την περίμενα νωρίτερα, ειναι η αλήθεια, την βλάβη. 

  • 1 year later...
Posted

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Ελ. Βενιζέλος στα Χανιά στις 15/03/25

Quote

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Σύρου, της Μήλου, του Ρεθύμνου, του Ηρακλείου και των Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. για βλάβη σε μία εκ των τεσσάρων κυρίων μηχανών του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” Ν.Χ. 20, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι της Σούδας. Το πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στο λιμάνι, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 594 επιβάτες, 79 Ι.Χ.Ε., 85 Φ/Γ, 4 λεωφορεία και 23 δίκυκλα. Ακολούθησε επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ), ενώ μετά την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...