George Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Πάντως ο κόσμος δεν διαμαρτύρεται και πέρνει την business χωρίς πολλά πολλά...ίσως είναι και οι προορισμοί που πηγαίνει ! Μήπως εσύ είσαι ο μόνος που παίρνεις business αδιαμαρτύρητα; Γιατί κι εγώ όσες φορές έχει τύχει να είμαι Μύκονο και συμβεί κάτι τέτοιο τα ειρωνικά σχόλια για τον πράκτορα (που δεν φταίει και τίποτα) και την εταιρία δίνουν και παίρνουν.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 ??? Ποσες θεσεις οικονομικης εχει ???? Δυο φορες που εχω ταξιδεψει (αν εξερεσουμε το οτι με εκλεψαν στο ΙΧ ) θεσεις οικονομικης εχω βρει
pie Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Εγώ ταξιδεύω σε μόνιμη βάση από Ραφήνα οπότε επιλέγω τα μικρά που έχουν πολλές οικονομικές. Αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι στο τέλος αφού δεν έχουν άλλη επιλογή τελικά πέρνουν έστω και business. Αν και έχει ξαναειπωθεί, έχουμε : 282 οικονομικές , 408 business και 120 VIP!
Panagia Ekatontapiliani Posted July 3, 2006 Posted July 3, 2006 Έχω μια απορία γιατί τα απογεύματα δένει στη Ακτή Τζελεπη με τη πλώρη προς τα λεμονάδικα ενώ υπάρχει κενή η θέση του Highspeed 1:confused:
HIGHSPEED 4 Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Με αφορμη την ανακοινωση της εταιρειας για αντικατασταση του 3 απο το 5 ,καλα θα μας τρελανουν τελειως???????Παλι τα ιδια Πειραιας-Συρος 2.45 ???Αμα ειναι να κανουμε εναν ερανο οι Highspeed-oχτυπημενοι να τους δωσουμε εμεις τα λεφτα για τα $%#@%πετρελαια τους!!!!!!Ε λ ε ο ς :mad:
Orestis Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Απλά έχουν αφήσει τις ώρες του Highspeed 3. Το πλοίο θα φτάνει φυσικά νωρίτερα σε κάθε λιμάνι, αλλά θα αναχωρεί τις ώρες που είναι προγραμματισμένο να αναχωρεί το Highspeed 3.
HIGHSPEED 4 Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Και παλι.Το 3 το πανε με 30 μιλια.Αυτο πρεπει να ταξιδευει με 34-35.Τα εχει αυτα τα μιλια.Το 5 με το που ληξει η εγγυηση θα το πανε και αυτο με 34.Το γνωριζουμε ολοι αυτο.Θεμα χρονου ειναι να μετατραπει απο το πιο γρηγορο πλοιο του Αιγαιου οπως διαφημιζει ο ηλεκτρονικος του πινακας-και ισχυει-σε ενα highspeed με κουπια
Nick the Greek Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Για να τελειωνουμε με αυτο το θεμα οταν ενα πλοιο εχει προγραμματισμενα δρομολογια εγκεκριμενα απο το ΥΕΝ, ακομα κι οταν φθανει νωριτερα σε καποιο προορισμο(ειτε στο πρωτο/τελευταιο λιμανι, ειτε σε ενδιαμεσα) υποχρεουται να περιμενει μεχρι την επισημη ωρα αναχωρησης του. Τελεια και παυλα. Ακομα και με 100 μιλια να πηγαινει το Highspeed 5, οφειλει να περιμενει την επισημη ωρα αναχωρησης του Highspeed 3(το οποιο και θα αντικαθιστα) απο την Συρο η οποιοδηποτε αλλο νησι. Οσον αφορα το αν θα "κοψει" το Highspeed 5 μετα το τελος της εγγυησης, δεν το γνωριζω με βεβαιοτητα ουτε εγω, και ειμαι σιγουρος ουτε κι εσυ. Ας περιμενουμε λοιπον να δουμε τι θα γινει οταν τελειωσει αυτη η εγγυηση και τοτε βγαζουμε τα συμπερασματα μας. Επετρεψε μου λοιπον να σου πω οτι η επιθεση σου στην HSW ειναι(προς το παρον τουλαχιστον) αδικη και αβασιμη.
HIGHSPEED 4 Posted July 8, 2006 Posted July 8, 2006 Δεν επιτιθεμαι στη Hellenic.Mακαρι να συνεχισει το πλοιο να παει με τα μιλια που παει τωρα αλλα η ιδια εταιρεια δεν μας εχει αποδηξει κατι με τα παπραγμενα της!Μακαρι και το 4 να πηγαινε με 37-38 που ειναι ο καημος μου
Panagia Ekatontapiliani Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Τι κρύβετε πίσω από το πανί?? Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις 5-7-06 στο λιμάνι του Πειραιά, κατά την ημέρευση του πλοίου.
pie Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Πάντως το πλοίο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Μυκόνου μαυρίζει τον τόπο!Απίστευτη μαυρίλα που κάνει τρομερή εντύπωση σε όλους που αναρωτιούνται άμα έπιασε φωτιά! Σταθερά στις 20:00 φτάνει αντί για 20:15. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
cpt_hcp Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Ολα τα Highspeed's με το ανοιγμα αφηνουν καπνο.Και ο Κεντερης το ιδιο
Superfast VI Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Exthes to vradi to Highspeed 5 entiposiaka stin ora tu. 20.45 sto prasino tis Tinou ke 21.00 anaxorisi. Perimene malista ke tria lepta gia na pai akrivos. Tetia akrivia thimizi malon treno.
Panagia Ekatontapiliani Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 Γιατί στο πίνακα του Highpseed 5 στα Αγγλικά, τα λιμάνια γράφονται εν συντομία, σε αντίθεση με τα Ελληνικά που γράφεται όλο το όνομα του νησιού Για παράδειγμα Syros- Syr Mykonos- Myk Tinos- Tin
Panagia Ekatontapiliani Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Το καλοκαίρι δούλεψε καλύτερα το πρωινό δρομολόγιο της Ιού Σαντορίνη παρά το απογευματινό της Σύρου Μύκονου Τήνου. Το γκαράζ βέβαια σε κανένα δρομολόγιο δε γέμισε, άντε να έφτασε maximum τα 130 ΙΧ.
Nick the Greek Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Ερωτησουλα την οποια βαζω εδω μια και το 5 ειναι το πιο καινουριο απο τα ομοσταυλα του, αλλα αφορα σε ολα. Υπαρχει προβλεψη για την επιβιβαση αναπηρικων αμαξιδιων πανω στα πλοια, και αν ναι με ποιο τροπο?
pie Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 Απ'όσο γνωρίζω όλα τα HS διαθέτουν ανελκυστήρες για άτομα με ειδικές ανάγκες...
Orestis Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Με αρκετή καθυστέρηση η απάντηση μου, αλλά κάλιο αργά, παρά ποτέ! Και στα 5 Highspeed υπάρχει ανελκυστήρας. Στα 2-3 που ταξίδεψα πρόσφατα, βρίσκεται δεξιά από την ράμπα των αυτοκινήτων. Φέτος μάλιστα έχει προβλεφτεί (όπως και στα περισσότερα πλοία της ακτοπλοΐας) η οριοθέτηση ειδικού διαδρόμου για ΑΜΕΑ, που στα highspeed ξεκινά από την αρχή του καταπέλτη, μέχρι την είσοδο του ασανσέρ. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία (από το highspeed 3), εκτός από το διαφορετικό χρώμα, έχει γίνει λείανση του καταπέλτη στο συγκεκριμένο τμήμα, για να είναι εύκολη η πρόσβαση.
Nick the Greek Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Πολυ ενδιαφερον αυτο Ορεστη, ειναι ενα θεμα που με απασχολει εντονα τον τελευταιο καιρο και ειναι ενα σημειο που οχι μονο η ακτοπλοια αλλα ο ελληνικος τουρισμος και η κοινωνια, πασχει σαν συνολο. Περαιτερω ερωτηση: Ο ανελκυστηρας στο γκαραζ βρισκεται κοντα στον καταπελτη, με αλλα λογια ειναι προσβασιμος αν για παραδειγμα ειναι γεματο το γκαραζ?
Orestis Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Στα δύο "μικρά" που μπορώ να σου πω με σιγουριά, ο ανελκυστήρας είναι πολύ κοντά στον καταπέλτη. Μόνο αν γεμίσει με 70 αυτοκίνητα νομίζω πως θα κλείσει η πρόσβαση, αλλά ακόμα και όταν γίνεται αυτό, τα τελευταία ΙΧ μπαίνουν μέσα τελευταία στιγμή. Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία στα επιβατικά πλοία, συζητήθηκε σήμερα στη βουλή. Off topic Δυστυχώς οι υποδομές για ΑΜΕΑ βρίσκονται στη χώρα μας σε πρωτόγονο στάδιο. Το ίδιο και η συμπεριφορά μας, αφού πολλές φορές με την αδιαφορία μας αχρηστεύουμε τις όποιες υποδομές υπάρχουν (πχ παρκάρισμα σε ειδικές διαβάσεις)
gpan Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Και στο HS5 ο ανελκυστήρας βρίσκεται κοντά στον καταπέλτη, και βγαίνει στο πάνω ντέκ πρύμα δεξιά στην οικονομική θέση. Πάντως σε όλα τα λιμάνια της πρωινής του γραμμής, προφανώς λόγω χρόνου, χρησιμοποιείται μονον ο κυρίως καταπέλτης και κανένας απο τους δυο των επιβατών. Ετσι επιβιβάζονται οι επιβάτες απο τη μια μεριά και τα αυτοκίνητα ακριβώς δίπλα τους, με τους επιβάτες να πρεπει να κανουν περίπατο μεσα στο πλοίο μεχρι να ξαναβγούν εξω στις πλαινες σκαλες ανόδου προς το passenger deck. Καθώς είναι το τελευταίο των HS περίμενα να είναι πιο μελετημένο σε αυτό το θέμα. Επίσης θα μπορούσαν να μην τρίζουν όλες οι ψευδοροφές της οικονομικής θέσης.
Alessandro Bertolini Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 ti epathe kai den efige simera?? apagoreytiko i kati allo??
elybero Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Που θα έπρεπε να πάει δηλαδή?? HS4: Πρωινό πλέον για Σύρο - Τήνο - Μύκονο HS3: Καθημερινό δρομολόγιο για Πάρο -Ιο - Θήρα HS2: Kαθημερινό δρομολόγιο για Τήνο - Μύκονο ΗS5: Απογευματινό για Χανιά HS1: Δυτικές Κυκλάδες
Alessandro Bertolini Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Piraeus Chania. Sto Pirea einai apo to proi.
Orestis Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Το απογευματινό δρομολόγιο για Χανιά δεν έγινε λόγω απαγορευτικού.
Recommended Posts