ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted February 8 Posted February 8 To γραφείο Παυσανίας υπάρχει Δεν υπάρχουν οι πρώην συνέταιροι Αφοί Λαγόπουλοι (ΑΝΝΑ Λ) που είχαν τον Περιηγητή Κ τα 2 γραφεία πλατεία Κάνιγγος Αθήνα.
ΕΥΔΟΞΟΣ Posted February 9 Posted February 9 Ο Παυσανίας (ιδιοκτήτης Ισαακιδης) έχει ουσιαστικά εξαφανιστεί από τις εκδρομές μονοήμερες/πολυήμερες εδώ και χρόνια. Μάλιστα είχε πάρει το μάτι μου ολοκαίνουργιο λεωφορείο με αλβανικές πινακίδες και να αχνο φαίνεται το όνομα του γραφείου.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted February 9 Posted February 9 Πέρασα πριν λίγο καιρό από την Κάνιγγος κ τα γραφεία υπήρχαν ανακαινισμένα Η αλήθεια είναι ότι δεν τους βλέπω στις εκδρομές αλλά δεν το έχω ψάξει κιόλας
polmyt Posted February 10 Author Posted February 10 On 2/8/2025 at 9:53 PM, ΣΕΙΡΙΟΣ said: Το καραβάκι είχε κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Μπεκρή - Ελευθερόπουλου στο Πέραμα (μετέπειτα Καραγεώργη και σημερινό Σπανόπουλου), την ίδια εποχή με τα ιταλιάνικα αδελφάκια του, ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΤΗΣ (Regium, Pasqualina Catania, Green Salina) και ΕΝΩΣΙΣ (Settebello). Με δεδομένο ότι οι Ιταλοί είχαν παραγγείλει στο ίδιο ναυπηγείο ακόμα ένα ίδιο τύπου πλοίο, το ΕΝΩΣΙΣ ΙΙ, το οποίο ποτέ δεν παρέλαβαν (για άγνωστους λόγους), δεν είναι καθόλου απίθανο αυτό να ολοκληρώθηκε τελικά ως ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ. Να προσθέσω πως ο πρώτος του πλοιοκτήτης, είχε το ομώνυμο γνωστό γραφείο ταξιδίων, Παυσανίας, που κάποιοι παλιοί ίσως να θυμούνται. Τέλος μία φωτογραφία του από το ναυπηγείο Σάββα στην Ελευσίνα, τον Φεβρουάριο του 2003 (από το αρχείο Κ. & Δ. Σάββα). Χωρις να εχω στοιχεια θεωρω οτι προκειται πραγματι για το ΕΝΩΣΙΣ ΙΙ.Ειναι τοσο ιδιαιτερο το σχεδιο τους που δυσκολα θα υπηρχε και τεταρτο ιδιο πλοιο χωρις να το περναμε χαμπαρι.Η φωτογραφια πρεπει να εναι λογικα απο το μεσοδιαστημα πριν το αγορασει ο επομενος πλοιοκτητης μιας και τοτε η παντοφλα ηταν 35 ετων και δεν θα μπορουσε να ταξιδευει σαν επιβατικο.Το περιεργο βεβαια ειναι οτι δεν αλλαξε το ονομα του. Αληθεια ξερουμε αν δραστηριοποιηθηκε στη συνεχεια και πως;Εγω το θυμαμαι μονιμα πλαγιοδετημενο στο Ηρακλειο
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted February 10 Posted February 10 Ναι, φυσικά και δραστηριοποιήθηκε ως φορτηγό μετά από την φώτο στου Σάββα τον Φεβρουάριο του 2003. Μπορούμε να το δούμε σε ακόμα μία φώτο στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης τον Οκτώβριο του 2005 (πηγή flickr - Ed Duverger), και να προσθέσω πως το είχα δει και σε βίντεο στο youtube στα Κατάπολα της Αμοργού, τον Ιούλιο του 2004.
Nektarios Papadakis Posted February 13 Posted February 13 Να προσθέσω στο θέμα του ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ μερικές (στενάχωρες) φωτογραφίες από τα τελευταία του στο Ηράκλειο. Ένα κολάζ με την κατάσταση του πλοίου στις 11-3-2013 με φωτό από τον αδελφό μου Εμμανουήλ Παπαδάκη (emmpapad) και... καλλιτεχνική επιμέλεια από τον Σείριο. Και μια φωτό του αδελφού μου στις 2-11-2014 όταν ήταν πλέον ημιβυθισμένο.
Nektarios Papadakis Posted February 13 Posted February 13 Και μερικές δικές μου φωτογραφίες από την απομάκρυνση (σε κομμάτια) από το λιμάνι του Ηρακλείου στις 26-11-2016.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted March 25 Posted March 25 Θα πρότεινα την αφαίρεση από τον τίτλο του θέματος, της αναφοράς "launched as Enosis II". Αν και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα (έως και βεβαιότητα) ότι είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται ως ΕΝΩΣΙΣ ΙΙ για Ιταλούς, δεν γνωρίζουμε αν και σε ποιό στάδιο σταμάτησε και ξαναξεκίνησε η κατασκευή του, ούτε πολύ περισσότερο ότι καθελκύσθηκε ως ΕΝΩΣΙΣ ΙΙ (προσωπικά το αποκλείω).
Recommended Posts