MILTIADIS Posted June 9, 2024 Posted June 9, 2024 Οπως και σε ολες τις μετασκευες εκεινης της περιοδου οπου πηγιανε η μιζα της μιζας συννεφο.
Nick the Greek Posted June 11, 2024 Posted June 11, 2024 On 6/9/2024 at 5:10 PM, Molmed said: Το συγκεκριμένο πλοίο ήταν πολύ εγκαταλελειμμένο από κάθε άποψη όταν πήγε πλήρωμα να το παραλάβει από την Ιαπωνία. Θυμάμαι τον πλοίαρχο της παραλαβής (έφερε και το ΚΡΗΤΗ ΙΙ αλλά και το ΚΥΔΩΝ) που μου έλεγε ότι δεν είχε ξαναδεί τόσο παρατημένο" πλοίο στην Ιαπωνία. Ο πλωριός καταπέλτης δεν ασφάλιζε καλά και στα τελευταία ταξίδια εκεί μπαίνανε (αν πιστέψω τα όσα μου έλεγε) νερά από πλώρα στο γκαράζ... Δεν μου κάνει εντύπωση. Κλασσική ιαπωνική τακτική όταν ξέρουν πως το πλοίο δεν συνεχίζει μαζί τους. Στα φορτηγά να δείς τι γίνεται, σε πολλές εταιρείες κάνουν τα απολύτως, απολύτως απαραίτητα.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted June 12, 2024 Posted June 12, 2024 Πάντως βαπόρι που ως γιαπωνέζικο ήταν κούκλα ,ως ελληνικό το πήρε η κάτω βόλτα.
Molmed Posted June 13, 2024 Posted June 13, 2024 (edited) Θεωρώ ότι αναφέρεστε καθαρά στην τελική του εμφάνιση, μετά τη μετασκευή. Διότι, από κάθε άλλη άποψη, ήταν ένα άκρως πολυτελές, άνετο και κερδοφόρο για την εταιρεία του πλοίο. Το καπετάνεψαν χωρίς προβλήματα κάποιοι εκ των κορυφαίων της ΑΝΕΚ και των Μινωικών Γραμμών (Γ. Δοκιανάκης, Στ. Σαριδάκης, Ελ. Δημοτάκης, Γ. Μπιράκης, Στ. Παραδείσης, Σ. Μαμίδης, Γ. Δουρουντουδάκης, Γ. Σανδαλάκης, Δ. Παπαγεωργίου), δεν έβγαλε προβλήματα σε επίπεδο μηχανών, τι άλλο να ζητούσε κανείς; Edited June 13, 2024 by proud_ionian quote
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted June 13, 2024 Posted June 13, 2024 Aναφέρομαι στο σχόλιο του Νick που αφορούσε φορτηγά Την άποψή μου την γράφω πιό πάνω Δεν διαφωνώ Όσο γιά τις μηχανές,έτυχε να τις επισκεφθώ στα τελευταία του δρομολόγια,ήταν σε εγκατάλειψη,λογικό μπορεί να πει κανείς.
Recommended Posts