proud_ionian Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 (edited) γνωριζει κανεις τι απεγινε το οινουσσαιΙΙ. δυστυχως καποιοι απο εκει πανω που πιστευα οτι θα ξερουν δεν ηταν διαφωτιστικοι _____________________________________ (1978, Αετός, Οινούσσαι ΙΙ) Edited February 18, 2018 by Nick the Greek tag
captmimis Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Τελευταία (Ιούνιο- Ιούλιο) ήταν έτοιμο για να κάνει την μετασκευή του στην Θεσσαλονίκη, απο τους καινούργιους αγοραστές, καινούργιο πείραμα ευστάθειας , κ.λ.π.
enas chiotis Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 γνωριζει κανεις τι απεγινε το οινουσσαιΙΙ. δυστυχως καποιοι απο εκει πανω που πιστευα οτι θα ξερουν δεν ηταν διαφωτιστικοι Τελευταία (Ιούνιο- Ιούλιο) ήταν έτοιμο για να κάνει την μετασκευή του στην Θεσσαλονίκη, απο τους καινούργιους αγοραστές, καινούργιο πείραμα ευστάθειας , κ.λ.π. Ψάχνοντας να δω τι θα αγοράσω για να κυκλοφορώ στις θάλασσες το καλοκαίρι, έπεσα σε αυτό το σκάφος που πωλείται και κατά 99% είναι το πρώην ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙ (τουλάχιστον τα στοιχεία ταιριάζουν). Σύμφωνα με τις δυο φωτογραφίες που βλέπω, πρέπει να αφαίρεσαν από το πάνω ντεκ ένα μέρος του κομοδεσίου πίσω από τη γέφυρα για να γίνει μπαρ και να προστεθούν θέσεις στο κατάστρωμα, ενώ στο κάτω ντέκ έχουν δημιουργηθεί μεγάλα ανοίγματα στη θέση του γκαράζ. Αν είναι αυτό το καραβάκι, του έχουν αλλάξει τα φώτα. Αν πάλι κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.
enas chiotis Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 (edited) Και ο ΣΕΙΡΙΟΣ στο site του το βρήκε και το φωτογράφησε ολόκληρο, ΖΕΥΣ 3 λοιπόν το πρώην ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙ, και κυκλοφορεί στις Σποράδες. Ευχαριστούμε Σείριε... Edited October 7, 2011 by proud_ionian quote
proud_ionian Posted August 23, 2009 Author Posted August 23, 2009 επειδη βλεπω τον καταπελτη ακομη, υπαρχει χωρος και για ΙΧ ή ειναι μονο για στορια;
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Φίλε proud δεν μπορώ να απαντήσω στην απορία σου μιας και το καραβάκι το είδα από πολύ μακριά, πάνω από το Εξπρές Σκιάθος. Τόσο μακριά μάλιστα που αν και το φωτογράφησα με ισχυρό τηλεφακό δεν παίρνω όρκο αν το "3" που διακρινόταν δίπλα στο ΖΕΥΣ ήταν πράγματι "3" και όχι κάτι άλλο. Κάποια βοήθεια πάνω σε αυτό από τους φίλους μας στις Σποράδες θα ήταν χρήσιμη. Επι τη ευκαιρία, ας βάλουμε την φωτογραφία του και στην γκαλερί του φόρουμ μας, και να ευχαριστήσω και τον φίλο enas chiotis για τις ...ευχαριστίες του !!!
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Είτε ως ΖΕΥΣ 3, είτε ως ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙ, το καραβάκι βρίσκεται στο ναυπηγείο Κοντογούρη στην Καλαμαριά, χωρίς να διακρίνεται κανένα όνομα επάνω του, εκτός βέβαια από το -ούτως ή άλλως ανάγλυφο- ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙ.
Nikos_Chania Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Το πλοίο ήταν στην Σούδα το τον τελευταίο χρόνο αλλά τώρα δεν το έχει πάρει το μάτι μου κάπου... Ξέρει κανείς τίποτις; ΥΓ: Πρέπει να δω τα μάτια μου... (Αν είναι εδώ και δεν το θωρώ... )
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Ζευς Δ (ΙΜΟ 8327557) (1978, ex- Οινούσσαι ΙΙ) Σύμφωνα με το equasis, το καραβάκι έχει κατασκευαστεί το 1978, και ανήκει στην εταιρεία Κοντογούρης Ν.Ε. με έδρα την Θεσσαλονίκη. Να υπενθυμήσω ότι το έχουμε δει σε φωτό σε προηγούμενα ποστ, από το ομώνυμο ναυπηγείο της Καλαμαριάς.
proud_ionian Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 (edited) ειχε ακουστει τοτε (χωρις να παιρνω ορκο) οτι δεν ηταν τελειως καινουργιο, αλλα αποπερατωση παρατημενου σκαριου.επισης αργοτερα που αλλαξε μηχανες (στα μεσα των 90s) λεγαν οτι ηταν απο παλιοτερο πλοιο.δεν εχω επιβεβαιωσει Edited July 20, 2014 by proud_ionian
enas chiotis Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 (edited) Μαζί με το Πόρτο Γραμβούσα ανηφορίζει από Κίσσαμο για Θεσσαλονίκη και το πρώην Αιγνουσιώτικο. Edited November 10, 2011 by enas chiotis
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 (edited) ....και έκτοτε (Νοέμβρης 2011) βρίσκεται στο ναυπηγείο Κοντογούρη της Καλαμαριάς, από όπου το έχουμε δει σε φωτό και τα προηγούμενα χρόνια. Είναι αλήθεια ότι πολύ "κοπτοραπτική" έχει πέσει, μιας και από ότι βλέπουμε στην παρακάτω προχθεσινή φωτό, έχει κοπεί όλη η πρύμη του, μέχρι τις σκάλες για το επάνω deck. Στο μπροστινό πάντως μέρος δεν φαίνεται να γίνεται κάποια δουλειά. Μπορούμε να συγκρίνουμε την φωτό με αυτή, στο ίδιο μέρος πριν δύο χρόνια. ειχε ακουστει τοτε (χωρις να παιρνω ορκω) οτι δεν ηταν τελειως καινουργιο, αλλα αποπερατωση παρατημενου σκαριου. επισης αργοτερα που αλλαξε μηχανες (στα μεσα των 90s) λεγαν οτι ηταν απο παλιοτερο πλοιο. δεν εχω επιβεβαιωσει... Μία απάντηση, έστω και ετεροχρονισμένη, στις απορίες του proud, μπορεί πιθανότατα να παίρνουμε από το marinetraffic. Όταν στην αναζήτηση πλοίων, πληκτρολογείς το ΙΜΟ number του πλοιαρίου, εμφανίζει το ferry ΑΕΤΟΣ, χωρίς αναφορά σε επόμενα ονόματα, και με έτος κατασκευής βέβαια το 1978. Edited March 29, 2012 by polmyt
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 (edited) Να προσθέσουμε στα στοιχεία του πλοίου ότι έχει κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Χωματά της Θεσσαλονίκης. Τελευταία του εμφάνιση στο AIS συνεχίζει να παραμένει αυτή της 10ης Νοεμβρίου 2011 που μας είχε πει σε προηγούμενο ποστ ο enas chiotis, και λογικά θα πρέπει να βρίσκεται ακόμα στο ναυπηγείο Κοντογούρη στην Καλαμαριά, όπου και το είχαμε δει τον προηγούμενο Μάρτιο (προηγούμενο ποστ). Να το δούμε και σε μία παλαιότερη φωτό (Ιούλιος 2010) από το marinetraffic, μπροστά στο ίδιο ναυπηγείο (δεξιά διακρίνεται και η πλώρη του συγχωρεμένου ΓΙΩΡΓΗΣ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΗΛΙΟΣ). Edited November 19, 2012 by ΣΕΙΡΙΟΣ
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Ζευς Δ (ΙΜΟ 8327557) (1978, ex- Οινούσσαι ΙΙ, Αετός) Όταν στην αναζήτηση πλοίων, πληκτρολογείς το ΙΜΟ number του πλοιαρίου, εμφανίζει το ferry ΑΕΤΟΣ, χωρίς αναφορά σε επόμενα ονόματα, και με έτος κατασκευής βέβαια το 1978. Να προσθέσουμε στα στοιχεία του πλοίου ότι έχει κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Χωματά της Θεσσαλονίκης. Να επιβεβαιώσουμε ότι πρώτο όνομα του πλοίου με το οποίο κατασκευάστηκε το 1978 στο ναυπηγείο Χωματά της Θεσσαλονίκης με αριθμό νηολογίου Ν.Θ. 438, ήταν το ΑΕΤΟΣ. Εν συνεχεία εμφανίζεται το 1980 με αριθμό νηολογίου και πάλι Θεσσαλονίκης Ν.Θ. 141 και το 1983 μετεγγράφεται στη Χίο με αριθμό νηολογίου Ν.Χ. 327. Πιθανότατα (αν όχι σίγουρα) τότε και μετονομάστηκε σε ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙ.
enas chiotis Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Χθες το βράδυ, αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Αλόννησο, ξεκίνησε για Πειραιά. Αυτή την ώρα στη Μακρόνησο.
Captain Nemo Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 Το πλοίο ύστερα από μια γερή επισκευή ετοιμάζεται να αφήσει τα ναυπηγεία Χαλκίτη προς το τέλος της εβδομάδας και να ανέβει στις Σποράδες για μονοήμερες κρουαζιέρες σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.
Captain Nemo Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 Πριν λίγη ώρα το βαποράκι έδεσε στο λιμάνι της Σκιάθου.
Captain Nemo Posted August 20, 2015 Posted August 20, 2015 Να αναφέρουμε οτι το Ζευς Δ έγινε δρομολογιακό και θα εκτελεί δρομολόγια Ουρανούπολη Άγιο Όρος. Πριν λίγο έδεσε στην Τρυπητή.
Panagia Ekatontapiliani Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Και από ότι φαίνεται ακόμα ταξιδεύει το πλοίο στις γραμμές του Αγίου Όρους, οπότε ήρθε για να μείνει στις γραμμές αυτές!!!
Panagia Ekatontapiliani Posted February 24, 2016 Posted February 24, 2016 (edited) Το πλοίο φαίνεται ότι ανήκει στην Sporades Cruises από το Μάρτιο του 2014, με έδρα το Πειραιά (Χαρίλαου Τρικούπη 6) Edited February 24, 2016 by Panagia Ekatontapiliani
Panagia Ekatontapiliani Posted March 26, 2016 Posted March 26, 2016 Το πλοίο είναι σταματημενο εδώ και περίπου 3 μήνες. Τώρα ξεκινάει τις εργασίες για να ετοιμαστεί για τη νέα σεζόν που θα ξεκινήσει για αυτό στις αρχές Μαΐου
express skiathos Posted March 26, 2016 Posted March 26, 2016 Θα μείνει στο Άγιο Όρος ή θα δρομολογηθεί πουθενά αλλού?
express skiathos Posted June 12, 2016 Posted June 12, 2016 Ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την Αμμουλιανή με προορισμό τις Σποράδες.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now