NHSOS XIOS Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Το ξερατε οτι...οταν τα πλοια εφοδιαζονται με καυσιμα,'σηκωνουν' μια κοκκινη σημαιουλα στο καταρτι τους?Επισης την ιδια σημαιουλα εχουν και τα εφοδιαστικα.Εγω δεν ημουν γνωστης μεχρι που τα ειδα στην Πατρα(ε τι να καμω-μενε,δεν ειμαι απο λιμανι που χρειαζονται τα πλοια καυσιμα)Μια κοπελαστο Hellenic Spirit ανελαβε το εργο...
proud_ionian Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 το αυτον και για τα πλοια που μεταφερουν καυσιμα, ειτε δεξαμενοπλοια, ειτε οχηματαγωγα με βυτιοφορα, που εχουν την κοκκινη σημαια και το βραδυ ενα κοκκινο φανο (οχι του ελληνικου κρατους) στον αλμπουρο της κοντραγεφυρας.
captain81 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Η κοκκινη σημαια ειναι η ''bravo'', η οποια σημαινει μεταφερω, φορτωνω η' εκφορτωνω επικινδυνα φορτια.
captain81 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 εδω ολες οι σημαιες που υποχεουνται να εχουν ολα τα καραβια.
Neptune Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Ειναι ευκολο αμα δε βαριεσαι να μας γραψεις τι σημαινει η καθεμια η τουλαχιστον οι βασικες.
aeriko Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Τελικα απο δω κανεις μπορει να μαθει σπουδαιες πληροφοριες για να μας γραψει και καποιος για τις σημαιες
ΝΗΡΕΑΣ Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Για να μην κουράζουμε τον άνθρωπο, τα πάντα είναι εδώ. Όπως βλέπετε μακριά από το κόκκινο χρώμα και το κιτρινόμαυρο (καραντίνα)
captain81 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Καθε σημαια εχει και ονομα,δεν ειναι απλα το γραμμα μονο του. Τα ονοματα ειναι: ALFA , BRAVO , CHARLIE , DELTA , ECO , FOXTROT , GOLF , HOTEL , INDIA , JULLIET , KILO , LIMA , MIKE , NOVEMBER , OSCAR , PAPA , QUEBEC , ROMEO , SIERRA , TANGO , UNIFORM , VIKTOR , WHISKEY , XRAY , YANKEE , ZULU. Η γλωσσα αυτη ειναι διεθνης. Για παραδειγμα αυτες τις ονομασιες τις χρησιμοποιουμε οταν λεμε στο VHF το ΔΔΣ (call sign). Οι σημαιες που χρησιμοποιουνται πιο πολυ ειναι η BRAVO, η HOTEL, η QUEBEC και πιο σπανια η ALFA. Οι υπολοιπες μενουν αθικτες και ολοκαινουριες...
ΝΗΡΕΑΣ Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Καθε σημαια εχει και ονομα,δεν ειναι απλα το γραμμα μονο του. Έχω την εντύπωση ότι κάθε σημαία αντιστοιχεί σε 1 μόνο γράμμα, ώστε ο συνδυασμός τους να δημιουργεί λέξεις. Απλώς, οι λέξεις που αναφέρεις είναι η φωνητική απόδοση των γραμμάτων, σύμφωνα με το φωνητικό αλφάβητο.
ΝΗΡΕΑΣ Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Μιάς και τα ξέρεις από πρώτο χέρι, θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη. Σε ποιές περιπτώσεις τα σημαιάκια χρησιμοποιούνται ως γράμματα για να σχηματίσουν λέξεις? Καταλαβαίνω ότι με τις σημερινές επικοινωνίες, δεν χρησιμοποιούνται και γι΄αυτό "μένουν άθικτες και ολοκαίνουριες" (όπως είπες κι εσύ), αλλά ρωτάω θεωρητικά για την ενδεχόμενη χρήση τους. Και σίγουρα θα είναι για κάποιες έκτακτες ανάγκες, καθώς με τόσα σημαιάκια δεν μπορείς να έχεις ποικιλία λέξων και ταχύτητα.
NHSOS XIOS Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 (edited) Οι υπολοιπες μενουν αθικτες και ολοκαινουριες... Αυτη τουλαχιστον επρεπε να χρησιμοποιειται,ειδικα σε λιμανια.Ποσες φορες εχουμε δει δυτη να επιθεωρει το πλοιο απο κατω(τουλαχιστον στην Χιο απειρες...φανταζομαι χωρις να υψωθει το αντιστοιχο σημαιακι)Βεβαια με αυτη την λογικη ολες μπορουν να χρησιμοποιουνται συχνοτερα Όπως βλέπετε μακριά από το κόκκινο χρώμα και το κιτρινόμαυρο (καραντίνα) Συμφωνα με την εφημεριδα Il Mattino,το AZAMARA JOURNEY την περασμενη Παρασκευη,φτανοντας στο λιμανι του Salerno υψωσε την κιτρινομαυρη(!)οταν μια επιβατης παρουσιασε απ το προηγουμενο βραδυ τα συμπτωματα της γριπης των χοιρωνΟλοι οι επιβατες εμειναν στο πλοιο μεχρι να εξετασθουν απο τοπικο κλιμακιο υπευθυνο για την δημοσια υγειινη.(το αρθρο λεει οτι υψωσε την κιτρινη αλλα με βαση το wiki λογικα πρεπει να ανεμιζε η κιτρινομαυρη,σωστα?) Edited May 19, 2009 by NHSOS XIOS
proud_ionian Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 νομιζω οτι η σημαια της καραντινας ηταν κατακιτρινη απο εποχης ιστιοφορων.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now