Panagia Ekatontapiliani Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 στο Έθνος και πάλι αναλυτικό ρεπορτάζ με απόψεις του Εισαγγελέα.
LEFTERIS68 Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Μέχρι εκεί δηλαδή είναι οι ευθύνες?Παραπάνω δεν υπάρχουν?
Earl Granville Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 καθώς η δίκη φτάνει στο τέλος της με βάση τις δύο αγορεύσεις των εισαγγελέων προτείνεται η αθώωση για τον ναύτη-τιμονιέρο Π.Κάσδαγλη και τον Κ.Κληρονόμο ενώ αντίθετα για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους προτείνεται η ενοχή τους για διάφορα αδικήματα πλημεληματικού χαρακτήρα εκτός από τους Β.Γιαννακή και Τ.Ψυχογιό για τους οποίους πέραν των κατηγοριών πλημεληματικού χαρακτήρα ζητήται και η ενοχή τους για διατάραξη θαλασσίων συγκοινωνιών η οποία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και επισύρει βαριές ποινές. Για να δούμε την τελική απόφαση του δικαστηρίου η οποία δεν θα αργήσει να βγει. Πάντως δεν νομίζω η κατηγορία της διατάραξης θαλασσίων συγκοινωνιών να χαρακτηριστεί ως κακούργημα στην τελική απόφαση του δικαστηρίου μιας και κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να ευσταθεί από την στιγμή που και οι δυο τους βρέθηκαν ναυαγοί και κινδύνεψε η ίδια τους η ζωή.Δεν υπήρξε δηλαδή σε καμία περίπτωση η παραμικρή πρόθεση βάση της οποίας μία πράξη μπορεί να χαρακτηριστεί ως κακουργηματική.
Stratos Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Πάντως τα μεγάλα "ψάρια" της υπόθεσης εχτές το βράδυ απολαύσαν έναν ήσυχο ύπνο..
Earl Granville Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Στο "ΕΘΝΟΣ" το οποίο είναι το μοναδικό που παρακολουθεί τόσο στενά την δίκη υπάρχουν αναλυτικά οι προτάσεις του εισαγγελέα για καθένα από τους κατηγορούμενους. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=25312
Nick the Greek Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Απο το σαιτ της Ναυτεμπορικης Ενόχους σε βαθμό κακουργήματος έκρινε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά τον πλοίαρχο Βασίλη Γιαννακή και τον υποπλοίαρχο Αναστάσιο Ψυχογιό, για το πολύνεκρο ναυάγιο του «Σάμινα».Ένοχοι σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκαν ο ύπαρχος Γεώργιος Τριαντάφυλλος, ο πρώτος μηχανικός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο ασυρματιστής Δημήτρης Τσιούμας. Επίσης ένοχοι για την κατηγορία έκθεσης κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, κρίθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Κωνσταντίνος Κληρονόμος και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Νικόλας Δικάτος. Το δικαστήριο αναμένει πλέον την πρόταση του εισαγγελέα για τις ποινές.
Earl Granville Posted February 28, 2006 Posted February 28, 2006 Αναλυτικά οι ποινές και οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκαν 7 άτομα για το ναυάγιο καθώς επίσης και μια συντομογραφία του σκεπτικού της από φασης δημοσιεύεται σήμερα στο ΕΘΝΟΣ και στην ιστοσελίδα:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=31478.
pie Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Εκπομπή για το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα θα έχει αυτό το μήνα στη NOVA στο κανάλι National Geographic. Νομίζω οι μέρες που θα προβληθεί η εκπομπή θα είναι 7,14 & 21/5 στις 23:00.
proud_ionian Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 ας ξαναδουμε (χαθηκε λογω της 5μερης απουσιας του forum) την αποψη του προεδρου της ΠΕΠΕΝ για την αποφαση. ας μη βιαστουμε να την κατακρινουμε
vazelo Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Δειτε και αυτες τισ φοβερες φοτος απο την τελευταια μερα του Σαμινα http://www.expresssamina.com/pages/4/index.htm
Stefanos Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 6 χρονια σημερα απο το ναυαγιο και ειναι και Τριτη οπως ακριβως και τοτε
proud_ionian Posted September 26, 2006 Posted September 26, 2006 6 χρονια απο το σαμινα σημερα και 12 απο το estonia αυριο. παρα πολλα θυματα και τα ερωτηματικα παραμενουν αναπαντητα.
ΝΗΡΕΑΣ Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Στο Άρειο Πάγο οι αποζημιώσεις του «Εξπρές Σάμινα»
Panagia Ekatontapiliani Posted December 4, 2006 Author Posted December 4, 2006 Tην Tετάρτη η δεύτερη δίκη για το ναυάγιο του «Σάμινα», συμφωνα με το ΕΘΝΟΣ. Το άρθρο λέει πράγματα ήδη γνωστά.
iason Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Με τίτλο «Επιβαρυντική κατάθεση: Ευθύνες στον υποπλοίαρχο από ναύτη του μοιραίου "Εξπρές Σάμινα"» δημοσιεύονται οι τελευταίες εξελίξεις στη δίκη που διεξάγεται στο Εφετείο. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=770637&lngDtrID=244
harlek Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 11 το βράδυ στο Μακεδονία TV έχει στο "MayDay" το δυστύχημα του Express Samina! Πρόκειται για την αρκετά σοβαρή σειρά ντοκυμαντέρ που νομίζω φτιάχνονται με τη συνεργασία του National Geographic Channel. http://www.maketv.gr/articleDetail/0,5136,151759,00.html ΥΓ: Αλλού το Site αναφέρει ότι το έχει σήμερα στις 23:00! Το νου σας!
harlek Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Πάντως στην αρχική σελίδα του site λέει "Σήμερα, 23:05". Κι από πάνω, στην περιγραφή, "δείτε στις 11 Φεβρουαρίου λεπτό προς λεπτό..."! Ρε τους ανεκδιήγητους...!
Stefanos Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Απ΄ότι φαίνεται δεν το δείχνει σήμερα κάτι άλλο έχει today πάλι της σειράς mayday
harlek Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Τελικά έβγαλε και τρέιλερ για τις 23:00 την προσεχή Κυριακή. Αναμένουμε.
Φάνης Σέμπρος Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 όπως το περίμενα... απογοήτευση. ακουστε!! το πλοίο έπρεπε σε "less than a year" να πάει σε "scrapyard" (δεν μεταφράστηκε αυτό) και αφέθηκε να εννοηθεί ότι το πλήρωμα απουσίαζε την ώρα της καταστροφής και δεν βοήθησε καθόλου !!! ναι, ξέρουμε...οι βάρκες έπεσαν (καθαιρέθηκαν )μόνες τους... Συγνώμη αν έχω νευρικό ύφος, θα σταματήσω εδώ. Περιμένω και τις -όποιες- δικές σας απόψεις..
Stefanos Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Εντάξει δεν ήταν φοβερό άλλα πιστεύω πως ήταν αρκετά συγκινητικό μου θύμησε τα γέγονατα όπως τα ζήσαμε τότε και με έκανε για άλλη μια φορά να μην μπορώ να χωρέσω στο μυάλο μου το ναυάγιο.Είναι αδιάνοητο πως 80 ανθρωποι χάθηκαν απο τη μια στιγμή στην άλλη σε μια τραγωδία που ποτέ δε φανταζόμασταν ότι θα συνέβαινε
harlek Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι δεν έδειξε ούτε μια στιγμή τι γινόταν στη Γέφυρα. Ίσως επειδή δεν είχαν επίσημα στοιχεία, ίσως επειδή οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται στη φυλακή. Ο ρόλος του (κατά πολλούς κύριου υπεύθυνου) υποπλοιάρχου ούτε καν αναφέρθηκε! Κρίνοντας από τις φοβερές αναπαραστάσεις αεροπορικών τραγωδιών που έχω δει στην ίδια σειρά, απογοητεύτηκα τελείως και σε ό,τι έχει να κάνει με το ρεαλισμό των γυρισμάτων. Τέλος, ο υποτιτλισμός ήταν αισχρός, έγινε άρπα-κόλα από άτομο τελείως άσχετο με το θέμα που δεν είχε ιδέα για το τι έγραφε. Απογοήτευση όντως, η όποια εγκυρότητα διατηρήθηκε οφείλεται στο ότι χρησιμοποίησαν το πόρισμα του Πολυτεχνείου.
gpan Posted February 12, 2007 Posted February 12, 2007 Κάλυψε πολύ επιγραμματικά τον τομέα του τι έγινε λάθος και τι έπρεπε να γίνει, λες και έφταιγαν μονο οι υδατοστεγείς... Δεν ανέλυσε ουτε τα αίτια ούτε τις αφορμές, ουτε το ονομα του πλοιάρχου δεν μπόρεσαν να μάθουν σωστά..! Ισως και καλύτερα όμως μιας και δεν είχαν δικαστική απόφαση στα χέρια τους για να την ανακοινώσουν και προφανώς ορθά δεν θέλησαν να "καταδικάσουν" κανέναν. Εστίασε μονο σε προσωπικές ιστορίες (οπως της ξανθούλας Χάιντι που χαιρόσουν να την βλέπεις) και στη διάσωση, σε αυτο τον τομέα ηταν καλό αλλα αυτό είναι μονο ενα μικρό κομμάτι της τραγωδίας. Οντως η μετάφραση ήταν αλλού για αλλού, ένα γενικότερο πρόβλημα της σειράς. Πάντως και να ήθελαν μια ώρα ειναι πολύ λίγη για να καταλάβει ο μη γνώστης τι έγινε. ΥΓ1 Τόσο άγνωστος ειναι ο Πειραιάς και τα νησιά μας που θελουν τοση εισαγωγή? ΥΓ2 Το κλου της ιστοριας ηταν πως δυο-δυο οι τουρίστριες μπαίνουν στην τύχη στα βαπόρια και όπου (ή σε όποιον..) τους βγάλει.
Recommended Posts