express skiathos Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Κοιτώντας τον ρουφιάνο αυτή τη στιγμή δείχνει το ΕΛΥΡΟΣ να είναι με κατεύθυνση προς Πειραιά έχοντας αναπτύξει και λίγη περισσότερη ταχύτητα (22,5 knots). Για να δούμε τι συνέβη και είχαμε αυτή την αλλαγή.
minoan7 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Σε τοπικό κανάλι της Κρήτης είπαν για ηλεκτρολογικη βλάβη
VILLY Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 http://www.agorapress.gr/el/news.php?n=173 To Eλυρος επιστρέφει στο Πειραιά από ηλεκτρολογική βλάβη.
Neptune Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Ενταξει μην το μεγαλοποιουμε. Δεν ειναι και θριλερ. Ουτε κινδυνευσε και κανεις. Οπωσδηποτε ειναι σοβαρο γεγονος και οχι ωραιο για ενα νεο πλοιο ενα τετοιο γεγονος. Ενα ευχελαιο στην ΑΝΕΚ παντως θα κανει καλο.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Να πω και εγώ την αλήθεια μου, αυτό το "υπάρχει θρίλερ σε εξέλιξη στο Αιγαίο" , πολύ μακάβριο μου φάνηκε. :o
VILLY Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 βρε παιδιά... βρε παιδιά, δημοσιογράφοι είμαστε! Αν δε βάλουμε και κανά βαρύ τίτλο... Η αλήθεια είναι πάντως ότι μίλησα στο κινητό με μέλος του πληρώματος εντός του πλοίου λίγο μετά το black-out και μου είπε ότι δημιουργήθηκε πανικός μεταξύ των επιβατών. Εκεί αν θες και το θριλεράκι...
NHSOS XIOS Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 βρε παιδιά... βρε παιδιά, δημοσιογράφοι είμαστε!Αν δε βάλουμε και κανά βαρύ τίτλο... Σωστοοος Απο κει και περα συμφωνω οτι οταν ταξιδευεις ηρεμα και ανεμελα και ξαφνικα σβησουν ολα,ε οσο να ναι πανικοβαλεσαι.Η καταφερνουν να σε πανικοβαλουν οι αλλοι...
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Eτσι όπως θέτεις το θέμα φίλτατε VILLY, κι εγώ να ήμουν σε πλοίο που νυχτιάτικα παθαίνει μπλακ άουτ μεσοπέλαγα, ένα ...ψιλοθρίλερ θα το πάθαινα. Το πλοίο πάντως έχει ήδη δέσει στον Άι Διονύση, άρα ...θρίλερ τέλος. Υπάρχει άραγε καμμία περίπτωση να δούμε νυχτιάτικα κανέναν Βενιζέλο να έρχεται από Πέραμα προς αντικατάσταση ???
Artevelde Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Φίλε μου το να χρησιμοποιήσεις την υπερβολή στη δουλειά σου ΟΚ αλλά όχι όταν το πλοίο είναι μεσοπέλαγα και με κίνδυνο να διαβάσει κάποιος συγγενείς... Είπαμε δημοσιογράφος δημοσιογράφος αλλά κι αυτό το δύστυχο το επάγγελμα δεν είναι δικαιολογία για όλα.. Εννοείται πως δεν έχω τίποτα μαζί σου να ξεκαθαρίζουμε, απλώς θεωρώ πως καλύτερα να τελειώσει πρώτα η ιστορία και μετά ας βάλουν (βάλετε ή βάλουμε όπως θες πες το) και τίτλο "ΠΑΡΟΛΙΓΟΝ ΝΕΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ"....(ποιος θα φάει τις τομάτες με τέτοιο τίτλο δεν ξέρω αλλά παράδειγμα φέρνω απλώς)
Earl Granville Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Αν έχει ναυτολογημένο ακόμα το πλήρωμά του ενδεχομένως ναι αν όχι (που είναι και το πιο πιθανό) σχεδόν το αποκλείω.
ΝΗΡΕΑΣ Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Απ΄ό,τι φαίνεται...το πλοίο ξεπέρασε την παιδική του αρρώστια...αναχώρησε πάλι κατά τις 02.00...και τώρα πλέει "μεθ' ορμής ακαθέκτου" (23,5) προς Σούδα. Μέχρι τις 9 μάλλον θα έχει φθάσει.
ClawHammer Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Τελικά δέσαμε κατά τις 9:15 το πρωί. Στις 21:50 το πλοίο "έσβησε" για λίγα δευτερόλεπτα, ενώ τα φώτα επανήλθαν σταδιακά. Μείναμε ακίνητοι για περίπου 35-40 λεπτά και συνεχίσαμε προς Σούδα για 15 λεπτά ακόμα έως ότου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να επιστρέψουμε Πειραιά για επιθεώρηση από κλιμάκιο του Υπουργείου. Άφιξη στον Πειραιά κατά τις 00:15 και αναχώρηση περίπου στις 02:00. Στο πλοίο δεν υπήρχε ιδιαίτερη αναταραχή, απλά κυκλοφόρησε ράδιο αρβύλα από κάποιους ότι έπιασε φωτιά στο μηχανοστάσιο... Μέσα σε όλα, η βραδιά είχε 2 καλά: 1ον αναγκάστηκαν μετά και "άνοιξαν" το καράβι για να δούμε σε πόση ώρα μπορεί να βγάλει το δρομολόγιο (οι 7 ώρες και 15 λεπτά που ανακοίνωναν για τα ημερήσια του καλοκαιριού φαίνεται να είναι απόλυτα ρεαλιστικός χρόνος σε αντίθεση με τις 6,5 ώρες που ανακοίνωναν για την Αριάδνη) και 2ον υπήρχε πρόβλημα μέχρι που φύγαμε εκ νέου από Πειραιά με τις τηλεοράσεις του πλοίου οπότε γλυτώσαμε τις φωνές των Παναθηναϊκών στο γκολ του Σαρριέγκι.............. :P
express skiathos Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ ΕΛΥΡΟΣ στη Σούδα Απογευματινές ώρες χθες το Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΛΥΡΟΣ» Ν.Χ.31 κατά τη διάρκεια των ελιγμών πρόσδεσης στο λιμάνι της Σούδας προσέκρουσε ελαφρά από την αριστερή πλευρά πάνω από την ίσαλο γραμμή στο κρηπίδωμα με αποτέλεσμα τη δημιουργία βαθουλώματος. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι επιθεώρησής του και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Στη συνέχεια μετά από προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε στις 21.50 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά εκτελώντας μεμονωμένο πλου με 1.828 επιβάτες 218 Ι.Χ., 80 Φ/Γ, 60 Δ/Κ και 1 Λ/Φ. Πηγή Ελληνική Ακτοφυλακή
Neptune Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 (edited) Παντως οποιος εχει δει τον Ελυρο τωρα τελευταια να δενει φιρι φιρι το πηγαινε. Τις προαλλες σε ενα πρωινο δρομολογιο παραλιγο να φιλησει το Ιεραπετρα που ηταν δεμενο. Και οι σχετικες φωτογραφιες απο το περιστατικο. Edited April 18, 2012 by Neptune
MILTIADIS Posted August 28, 2019 Posted August 28, 2019 (edited) Την Κυριακη που μας περασε το Ελυρος φαινεται να επαθε μπλακ αουτ λιγο πριν την αναχωρηση του απο το Αλγερι το οποιο διηρκησε για πανω απο μια ωρα. Edited August 28, 2019 by MILTIADIS link
Μηλιος Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Κακο ξεκινημα 13,4 ανοιχτα της βουλιαγμενης !!!!!!!!!!!!
Mike18 Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Δεν έχει εμπορικό δρομολογειο το πλοίο.. Μηννθελετε ναντο βγαλετε με βλάβη αμαρτία είναι
Annivas Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Πολύ σωστά κενό επιβατών είναι , δεν χρειάζεται να κάνει αγώνες !!!!
Mike18 Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Και για να προλαβω τους 'καλοθελητες' ότι δένει με ρυμουλκο.. Το καραβι ήταν δεμένο 1και μηνα περίπου οπότε ειναι λογικο να μην του αλλαξουν τον αδοξαστο
Agaios Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Ακούγεται πάντως ότι είχε βλάβη στην αριστερή μηχανή. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι πιθανόν πάντως εγώ δεν το πολυπιστεύω.
Panagia Ekatontapiliani Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Εάν δείτε το track από την αναχώρηση του από τα Χανιά ξεκίνησε με κανονική ταχύτητα και μετά συνέχισε όλο το ταξίδι με μειωμένη ταχύτητα και ότι έδεσε με ρυμουλκό standby, μάλλον ισχύει ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα.
hayabusagr Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 μήπως για αυτό δεν έχει φύγει και το Spirit ακόμη για Πάτρα ;
Mike18 Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 (edited) Ίσως να μην βιάζονται ξεκινάει στης 5 του μηνα δρομολογεια Edited June 3, 2020 by proud_ionian
margaritis24 Posted June 3, 2020 Posted June 3, 2020 Απο το Spirit εφευγε το πληρωμα για να παει στον Ελυρο να ναυτολογηθει
Recommended Posts