Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Και η επίσημη ανακοίνωση περί βλάβης από το ΛΣ

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΛΥΡΟΣ'' Ν. Χανίων 31, ότι το εν λόγω πλοίο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Χανίων παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Το πλοίο εκτελούσε μεμονωμένο πλου από το λιμένα Χανίων με προορισμό το λιμένα Πειραιά, με οκτώ (08) επιβάτες, τριάντα τρία (33) μέλη πληρώματος και πενήντα πέντε (55) Φ/Γ οχήματα.
Το ''ΕΛΥΡΟΣ'' κατέπλευσε αυτοδυνάμως στον Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του έως την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οπότε μας λύνεται η απορία για το φαινομενικά "άκυρο" δρομολόγιο, το πλοίο είχε φύγει σαν ρορό. Μένει να δούμε αν θα κάνει δρομολόγιο απόψε.

• 4 years later...
Posted

Με blackout το πλοίο ανοιχτά του Πειραιά. Ταξιδεύει δικός μου άνθρωπος μέσα και το πλοίο είναι όλο σβηστο και χωρίς μηχανές με ανάμενα μόνο τα φώτα ασφαλειας. Λογικά θα επιστρέψει Πειραιά για επιθεώρηση μόλις ανάψει ξανά. 

Posted (edited)

Τι φάση  και τι προσεγγίζουν τόσα, είναι πρωτόκολλο ή κάτι άλλο συμβαίνει; 

Edited by HIGHSPEED 6
Posted

Η υπόθεση βρωμάει απ όσα δεδομένα έχουμε από το Ais. Ελπίζουμε να μην συμβαίνει κάτι σοβαρό 

Posted

Δε θυμάμαι σε αντίστοιχη περίπτωση να έχουν προσεγγίσει τόσα! 
απο άτομο που είναι μέσα στο πλοίο εδώ και 20 λεπτά μου μετέφερε ότι άναψαν τα φώτα αλλά κάτι άλλο δεν ξέρουν 

Posted

Και ανακοινώνουν ότι η βλάβη θα αποκατασταθει σύντομα και ότι θα συνεχίσει το ταξίδι του. Αμφιβάλλω ωστόσο καθώς σε αντίστοιχο σκηνικό περισυ στο Βενιζέλος ενώ ξεκινησαμε για Χανιά ξανά μας γύρισαν μια ώρα αργότερα στον Πειραιά για επιθεώρηση.

Posted

Όχι μάλλον. Σίγουρα 

1 hour ago, George...f said:

Με blackout το πλοίο ανοιχτά του Πειραιά. Ταξιδεύει δικός μου άνθρωπος μέσα και το πλοίο είναι όλο σβηστο και χωρίς μηχανές με ανάμενα μόνο τα φώτα ασφαλειας. Λογικά θα επιστρέψει Πειραιά για επιθεώρηση μόλις ανάψει ξανά. 

Posted

Αν δεν είναι κάτι πιο σοβαρό γιατί μπορεί να πάνε τόσα πολλά γύρω του και μάλιστα και το αυτοκινητάδικο? Ενώ στο μεταξύ το Blue Carrier 1 πέρασε από δίπλα του και δεν σταμάτησε...

Posted

Έχει δοθεί εντολή από το ΚΛΠ στο ΕΛΥΡΟΣ να επιστρέψει στο λιμάνι μετά το πέρας της αποκατάστασης της βλάβης.

Posted

Γνωστός μου που είναι μέσα στο BSD μου είπε ότι βγήκε ανακοίνωση ότι πάνε για πιθανή παροχή βοήθειας σε ακυβέρνητο πλοίο.