Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Φύσα αεράκι, φύσα με
Μη χαμηλώνεις ίσαμε
Να δω γαλάζια εκκλησιά
Τσιρίγο και Μονεμβασιά

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Κάτσε ρε φίλε, εδώ έμπαινε ο Κρητικός ποιητής στον ποταμό (τώρα με αυτό που είπα, ξέρω οτι θα ξυπνήσει ένας φίλος και θα αρχίσει να αναπολεί..), δεν θα χωρέσει το, κατα 8 μέτρα μικρότερο, Κεφαλονιά 

Posted

ε, άστα αυτά να τα πεί ο, "ερωτευμένος με τον ποιητή", φίλος μας  

Posted (edited)

Για να είμαι πιο σαφής, η απορία μου είναι αν θα γυρνά μέσα ή θα μπαίνει με ανάποδα.

Edited by proud_ionian
τόνος
Posted
1 hour ago, proud_ionian said:

Μόνο που το Κεφαλονιά δεν έχει pitch.

Τι σημαίνει pitch παρακαλώ;

Posted

Να σημειώσουμε επίσης, ότι ακόμη και με τη νέα του γραμμή, συνεχίζει να εξυπηρετεί τα Επτάνησα.:)

Μπορεί για πρώτη φορά στα 30 χρόνια του στην Ελλάδα να κάνει εμπορικό δρομολόγιο εκτός κεντρικού Ιονίου, αλλά τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα ανήκουν ιστορικά στα Επτάνησα και αποτελούσαν μέρος της Ιονίου Πολιτείας κατά την ενσωμάτωση της Επτανήσου στο Βασίλειο της Ελλάδος, την 21.05.1864.:)

On 2/8/2025 at 7:33 PM, proud_ionian said:

Οι πληροφορίες μου λενε ότι σήμερα γινόταν εντατικό μακιγιάζ.

Voila. 1, 2, 3, 4, 5.

Βλέπουμε τις εργασίες που γίνονται (Cherry Picker, Βάρκες, Ανεμόσκαλες κλπ). Υποθέτω ότι τα ίδια γίνοταν σήμερα από αριστερά, στη νέα του θέση στο Πόρτο.

Αντάλλαξε και σφυρίγματα με το Σμύρνα.

ΥΓ: Χαλαρά παίζει να είναι το καλύτερο καράβι που έχουν δει εκεί κάτω.:)

Posted

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι μπήκε στο κεντρικό λιμάνι και έδεσε στον Άγιο Διονύσιο .

Posted

Δε νομίζω ότι έχει δρομολόγιο σήμερα , είχε μετά τη μπουκαπόρτα αλυσίδα με στοπ

Posted

Νόνα αναχωρώντας νωρίτερα απο τον Πειραιά για τα Κύθηρα (παραλίγο να μη τα βρεί οπως ελεγε και το άσμα)

Posted

Πραγματικά πολύ ιδιαίτερη καραβολατρική χειμωνιάτικη στιγμή. 

Το Κεφαλονιά στα 50 του, 30 εκ των οποίων στην Ελλάδα, να μανουβράρει πρώτη φορά στα μοναδικά, υπέροχα Αντικύθηρα.

Αισθητικά ο συνδυασμός είναι εξαιρετικό.

Στη μανούβρα δε γυρνάει με τίποτα. Λόγω έλλειψης χώρου δεν μπορεί να μπει με δρόμο, οπότε... Στατική μανούβρα με ένα τιμόνι, τουμπαριστό και προπελάκι αδύναμο...

Είναι τόσο αταίριαστο το λιμάνι με το βαπόρι στη μανούβρα, που την άφιξη του εκεί, την ανεβάζει πάρα πολύ σε ιδιαιτερότητα και σπανιότητα.

Posted

O καπτα Δημητρης πήγε στη Λεβαντε, η απλά πήγε να βοηθήσει επειδη ξερει τα "λιμάνια" με κλειστα ματια?

Posted

Πήγε με την εμπειρία των πολλών ετών σε αυτά τα λιμάνια να μεταδώσει τα μυστικά τους στον εξαιρετικό καπετάνιο του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ