Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Τ' άκουσες, Νόνα μου, τα θλιβερά μαντάτα,  ο κύρης σου σ' εξόρισε στη ξενιτιάς την στράτα

Posted (edited)

Και που μένει στα νερά μας ακόμα,ευχαριστημένοι να είμαστε.

Από τα πιο τυχερά πλοία της γενιάς του.Όλα τα χρόνια έχει μείνει εκεί και ποτέ δε ξενιτεύτηκε..

Θα ήθελα πάντως να το δω πριν το τέλος του στις Κυκλάδες!!!

Edited by nomikos
Posted

Στα 2 τελευταία μου ταξίδια τον Αύγουστο, δεν υπήρχε θέμα. Το μόνο θεματακι πιστευω πως ήταν ο κλιματισμός, που οι κολώνες που έχουν βάλει, δεν αποδίδουν όπως ο κεντρικός. Ά, και κάτι που εγώ δεν περίμενα να πώ ποτέ, οι 

20 hours ago, proud_ionian said:

Αφήστε ρε και ένα να μείνει εδώ.

Όχι ρε, όλα τα καράβια είναι για το Αιγαίο, εμείς πρέπει μόνο να κολυμπάμε. 

Posted
On 9/5/2024 at 12:39 AM, ΘΗΣΕΑΣ said:

Εξακολουθεί να μυρίζει πετρέλαιο στα σαλόνια της;

Αυτό νομίζω λύθηκε μετά τη μεγάλη επισκευή του 2019. Τότε είχαν ανοίξει εσωτερικά και άλλαξαν τις μονώσεις στο σημείο που περνάνε οι τσιμινιέρες από τα σαλόνια. 

Posted (edited)

Τελευταία φορά που το ταξίδεψα, τον Ιούνιο του 2023, υπήρχε έντονα η χαρακτηριστική μυρωδιά πετρελαίου.

Edited by proud_ionian
Posted

Εφέτος τον Αύγουστο σε ένα ταξίδι που έκανα μου φάνηκε ότι υπήρχε μια μυρωδιά πετρελαίου. Σε κάθε περιπτωση έχει αρχίσει να δειχνει τα (πολλά) χρόνια της. Κρίμα γιατί είναι ένα χαρισματικό και αγαπημένο βαπόρι!

Posted

Όντως πριν Τρεις εβδομάδες εντόπισα και εγώ την ίδια μυρωδιά Diesel στη ρεσεψιόν. Όποτε μάλλον δεν πέτυχαν οι μονώσεις που ανέφερα παραπάνω ο @proud_ionian Κατά τ’άλλα εκτός από το θέμα του γκαράζ που μάλλον δεν ξέρουν πως να το φορτώσουν το καράβι και κάθε φορά αργεί από αυτό και ο Κλιματισμός μπροστά μπροστά στο σαλόνι το πλοίο τα σπάει νομίζω θα δουλεύει για άλλα 20 χρόνια τουλάχιστον…!!!

Posted

Παιδιά,  συγνώμη,  η έπαθα κάποιο εγκεφαλικό, και δεν ολοκλήρωσα την πρόταση μου, ή κάπου χάθηκε στο ανέβασμα. Αυτό που ήθελα να γράψω είναι πως....

On 9/5/2024 at 11:17 AM, Mr_Zoo said:

Στα 2 τελευταία μου ταξίδια τον Αύγουστο, δεν υπήρχε θέμα. Το μόνο θεματακι πιστευω πως ήταν ο κλιματισμός, που οι κολώνες που έχουν βάλει, δεν αποδίδουν όπως ο κεντρικός. Ά, και κάτι που εγώ δεν περίμενα να πώ ποτέ, οι "αεροπορικές θέσεις" (καθίσματα λεωφορείου για μας τους λίγο πιο παλιούς) έχουν αρχίσει και δεν είναι άνετες....

Posted

Συμφωνώ όσον αφορά τα καθίσματα ...

Στον Κάλβο είναι πιο άνετα τώρα.

• 4 weeks later...
Posted

Χτεσινό ταξιδάκι με το πλοίο για μια επείγουσα δουλειά στον Πύργο.

Το πλοίο θέλει οπωσδήποτε περισσότερη φροντίδα και προσοχή. Το δάπεδο είναι πολύ σέβεντις και λερωμένο παντού, οι τουαλέτες θέλουν ανακαίνιση, μια καινούργια ταπετσαρία δε θα έβλαπτε ή μερικοί πίνκαες/αφίσες δε θα βλάπτανε. 

Είναι κρίμα να το βλέπεις σε τέτοια κατάσταση ενώ είναι η καλύτερη μονάδα του στόλου.

Α, και ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα με τη μυρωδιά του καπνού στις αεροπορικές!

Posted

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι η εταιρία προτίθεται να δαπανήσει για τη νόνα, οτιδήποτε περισσότερο από τα απολύτως απαραίτητα για να μην μείνει μεσοκάναλα.

Posted

Εννοείται, ούτε φράγκο δε θα πέσει. Απλώς, είναι πολύ κρίμα να το βλέπεις έτσι, εμείς που το γνωρίζουμε από τότε που μας ήρθε ...

Posted
Just now, proud_ionian said:

Σε ακινησία από χθες βράδυ,στη Ζάκυνθο στη γωνία του τραπεζοειδούς.

Ακινησία το Φιόρο, Κυλλήνη Πόρο η Νόνα της καρδιάς μας 

• 1 month later...
Posted
1 hour ago, Mr_Zoo said:

Μπα, μην το λες. Εγώ πιστευω πως αν κάτσει, η Νόνα θα δουλέψει κανονικά, μονο στην γραμμή της, χωρίς τα "κυκλικά".

Προσωπικά, πιστευω πως η Νόνα θα σταματήσει, όταν έρθει η "Κοντούλα"

Αν πρέπει να πέσουν πολλά λεφτά στο πλοίο για να ανανεώσει χαρτιά, η εταιρία δεν θα τα δώσει και θα το δεσει.

Εκτίμησή μου είναι, αλλά για ένα πλοίο που σε 10-15 μήνες θα έχεις τον αντικαταστάτη του, δεν μπαίνεις σε έξοδα.

Posted

Άκουσα ότι από 1/1 λήγουν τα χαρτιά του και θα πρέπει να προστεθούν μάγουλα όπως τον Κάλβο για να συνεχίσει να ταξιδεύει. Ισχύει κάτι τετοιο;

Posted

Για τα χαρτιά του πολύ πιθανόν να λήγουν σύντομα. 

Για μάγουλα δε νομίζω ότι ισχύει καθώς οι προθεσμίες προσαρμογής στην οδηγία 2003/25/ΕΚ της ΕΕ έχουν ήδη παρέλθει προ πολλού. 

• 2 weeks later...
Posted

Σε ακινησία απο την Κυριακή το βράδυ η νόνα, στο κόκκινο της Ζακύνθου.

Έκανε και το τελευταίο δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζακύνθο.

• 1 month later...
Posted
2 hours ago, Nikos_Chania said:

Το tsirigofm μιλάει για ανάληψη δρομολογίων από το Κεφαλονιά 

Η νόνα θα ακολουθήσει στα Κύθηρα, το Ιόνιον, το Κεφαλληνία, τον Πρωτέα, το Μάρθα και το Ιονίς,τα οποία από το Ιόνιο έκαναν ένα πέρασμα (μικρό ή μεγάλο) από τα Κύθηρα.