NHSOS XIOS Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Δημοσιευτηκε σημερα απο το Ο.Λ της Ancona,η κινηση για το λιμανι κατα την διαρκεια του 2009. Οσον αφορα την Ancona και την συνδεση της με τον Cesme,σημειωθηκε αυξηση και στην διακινηση των φορτηγων(76%) αλλα και στους επιβατες(110%).
NHSOS XIOS Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Το SCOTIA PRINCE πρεπει να αντικατεστησε το CESME στην γραμμη Cesme-Brindisi/Ancona.Οπως φαινεται στο AIS μαλλον σημερα κανει το πρωτο δρομολογιο.
enas chiotis Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 Όπως λένε και οι πράκτορες: There is a possibility that there will be NO direct ferry service between Italy and Turkey during 2011 ,οπότε το SCOTIA θα είναι ελεύθερο για ναύλωση για ενδομεταφορές.
NHSOS XIOS Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Χθες είχαμε στη ράδα του Πειραιά δυο ακόμα Ro-Ro. Πρώτα από όλα είχαμε το Wessex και ένα άλλο ένα που δε μπόρεσα να διακρίνω το όνομα του. Καμία βοήθεια κάνεις?? Από ότι διακρίνω στη φωτογραφία, πρέπει να είναι το Mercia της UN. Αν δεν κάνω λάθος, αυτά τα δυο πλοία τα είχε η UND στη γραμμή Τουρκίας - Γαλλίας. Μας ήρθαν και τα δυο μαζί από την Κων/πολη και δεν νομίζω να ήρθαν ούτε για τα πετρέλαια μας ούτε για την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη ούτε για να πιουν καφέ ελληνικό. Πότε ξεκινάμε; edit Και το τρίτο πλοίο της κοινοπραξίας, το beachy head, αφού πέρασε από την ράδα του Πειραιά βρίσκεται στη ράδα της Θεσ/νίκης. Συμφωνα με το www.ship2shore.it η UND DENIZ εγκατελειψε τις γραμμες Tekirdag-Trieste(με το BEACHY HEAD)κ Tekirdag-Tolone(πιθανον εκτελουνταν με τα roro που ειναι στην ραδα του Πειραια)λογω περιορισμενου μεταφορικου εργου. Κυριαρχος στην γραμμη ειναι η UN Ro-Ro και η Ulusoy που το 2010 κατεγραψαν το δευτερο(μετα το 2007)καλυτερο ποσοστο στην διακινηση εμπορευματων απο το Ιταλικο λιμανι με αυξηση 18.2% σε σχεση με το 2009.Αναλυτικα υπηρξαν 625 αναχωρησεις,διακινηθηκαν 201.000 φορτηγα και 17.000 αλλα οχηματα,με προορισμο παντα την Τουρκια. Στα αμεσα σχεδια της Ulusoy ειναι η συνδεση του Τσεσμε με το Ισραηλ-ισως απο το φθινοπωρο.
NHSOS XIOS Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Όπως λένε και οι πράκτορες: There is a possibility that there will be NO direct ferry service between Italy and Turkey during 2011 Ετσι φαινεται μεχρι στιγμης,ειδικα δηλαδη η συνδεση με τον Cesme φαινεται να εχει σταματησει.Το site της marmara line που ειχε το CESME εχει αντικατασταθει απο την Reca που σε προτρεπει να πας με Superfast
NHSOS XIOS Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Τελικα τα αναριθμητα ULUSOY πληττουν και το Χιος-Πειραιας αλλα και το Πατρα-Ιταλια...Οι ανθρωποι το λενε ξεκαθαρα quickest-cheapest-fastest way ! Φανταστειτε τις νταλικες που μεταφερουν,τουλαχιστον 2 φορες την βδομαδα τα τουρκικα ro-ro,να τις επαιρναν τα δικα μας πλοια...Ειδικα το δικο μας δρομολογιο θα ηταν χρυσωρυχειο Αρχισαν να το σκεφτονται και οι Τουρκοι περισσοτερο,οπως σημειωνει το σημερινο πρωτοσελιδο της εφημεριδας http://www.politis-chios.gr Ένα συνδυασμένο δίκτυο μεταφορών που ξεκινά από Τσεσμέ και μέσω Χίου καταλήγει Πειραιά κι από κει ανοίγονται δρόμοι για την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη μαζί με τη διευρυμένη μεταφορά επισκεπτών από και προς Τουρκία στοχεύει να εδραιώσει η Τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία «Ege Birlik», μέλος του ομίλου «Metin Akdurak».
Nick the Greek Posted March 10, 2018 Posted March 10, 2018 Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, η MSC ξεκινά και αυτή γραμμή roro μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, σε συνεργασία με την EKOL, τουλάχιστον πρός το παρόν. Αν δω τι έχει κάνει σε άλλες αγορές στα container νομίζω πως αρχίζουν τεστάροντας τα νερά. Κι αν τους αρέσει η αγορά αυτή, φυλαχτείτε.
.voyager Posted April 12, 2018 Posted April 12, 2018 (edited) Δεν ξέρω αν το έχουμε αναφέρει κάπου, αλλά από τον Μάιο, στο δρομολόγιο Pendik-Bari-Triste της UN RoRo, θα υπάρχουν 2 προσεγγίσεις εβδομαδιαίως στην Πάτρα. Η DFDS στην Πάτρα, δηλαδή. Απέναντι στη Grimaldi και μην "αγκαλιάσει" και την Attica. Edited April 12, 2018 by .voyager
Petros P Posted April 12, 2018 Posted April 12, 2018 Εντύπωση μου προκαλεί η Πάτρα και οχι Πειραιάς η Λαύριο που εχει ο αντίπαλος της η EKOL.
proud_ionian Posted April 13, 2018 Posted April 13, 2018 @Petros P & @.voyager εχει παρελθον η DFDS με την πατρα, απο τα 70s πιθανον αφου κατεβαινει αδριατικη, να βολευει περισσοτερο η πατρα
Nikos_Chania Posted June 10, 2018 Posted June 10, 2018 (edited) On 4/12/2018 at 4:21 PM, .voyager said: Δεν ξέρω αν το έχουμε αναφέρει κάπου, αλλά από τον Μάιο, στο δρομολόγιο Pendik-Bari-Triste της UN RoRo, θα υπάρχουν 2 προσεγγίσεις εβδομαδιαίως στην Πάτρα. Η DFDS στην Πάτρα, δηλαδή. Απέναντι στη Grimaldi και μην "αγκαλιάσει" και την Attica. Υπάρχει πλάνο για το πότε και ώρες; On 5/25/2018 at 11:11 PM, proud_ionian said: απο μεσα ιουνιου αναμενεται να πιανει πατρα. Edited June 10, 2018 by Nikos_Chania
nikosa Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 Συνεργασία GRIMALDI με UN- RORO στην Πάτρα... το σχετικό δημοσίευμα https://www.gnomip.gr/economy/83164-λιμάνι-πάτρας-«κλείδωσε»-η-σημαντική-συμφωνία-συνεργασία-του-ομίλου-grimaldi-και-της-τουρκική-εταιρεία-un-roro
pathfinder Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 Έχει κάποιος περισσότερες πληροφορίες? Αν μιλάμε για φορτηγά μου ακούγεται αρκετά περίεργη επιλογή.
MILTIADIS Posted June 14, 2018 Posted June 14, 2018 Μιλαμε για ασυνοδευτα φορτια(τρεηλερ).Αυτο που εγω καταλαβα ειναι οτι θα τα φερνει η UN απο την Τουρκια στην Πατρα και απο κει ο Γκριμαλντι θα τα περναει στην Ιταλια.
margaritis24 Posted June 15, 2018 Posted June 15, 2018 Βασικα προβληματα με πλοια κ συντηρησεις κ πληρωματα μπορει να εχει ο ομιλος γενικα αλλα ο τροπος που κλεινει τις δουλειες του ειναι φοβερος!παντα βρισκει νεους πελατες κ ενισχυει την θεση του
nikosa Posted June 15, 2018 Posted June 15, 2018 Δεν νοιάζεται πολύ για μεμονωμένα φορτηγά ,αλλά για εταιρείες μεταφορών ....εκεί είναι και το ψωμί της υπόθεσης άλλωστε...
pathfinder Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 Ευχαριστώ για τις εξηγήσεις αλλά δεν με διαφώτισαν. Φυσικά και πρόκειται για μεταφορικές και ασυνόδευτα. Σίγουρα επίσης υπάρχει λόγος που η UN επέλεξε την Πάτρα αλλά αυτός ο λόγος είναι που μου δημιουργεί απορία (με βάση τον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας της UN). Αν δεν μιλάμε για κάτι εντελώς νέο (π.χ. το πλοίο της UN να τερματίζει το δρομολόγιο στην Πάτρα και ο G να αναλαμβάνει την προώθηση σε διάφορα λιμάνια της Ιταλίας) -που και πάλι θα με ξένιζε- θα υποθέσω ότι η γραμμή της Τεργέστης θα προσεγγίζει και στην Πάτρα. Έχουν ελληνικό φορτίο που να δικαιολογεί την προσέγγιση και μάλιστα (από απόψεως transit time κυρίως, αλλά και κόστους ίσως) όχι στο ιδανικότερο λιμάνι? Θέλουν να εξυπηρετήσουν περισσότερα λιμάνια της Ιταλίας και το deviation στην Πάτρα τους συμφέρει καλύτερα από την χρησιμοποίηση ενός από τα λιμάνια της Ιταλίας που θέλουν να εξυπηρετήσουν? Σε συζητήσεις μας σχετικά με τις εξελίξεις στην Αδριατική έχω πολλές φορές καταθέσει την άποψη ότι τέτοιες εταιρείες προσαρμόζονται στα συστήματα μεταφορών και τις ανάγκες των φορτίων (πολύ ευχερέστερα από ότι οι δικές μας ναυτιλιακές) και συνεπώς δεν αμφισβητώ ότι κάποια συγκεκριμένη ανάγκη επιδιώκουν να καλύψουν με την επιλογή αυτή. Δεν έχω όμως ιδέα ποιά είναι η ανάγκη της επιλογής των Πατρών και γιαυτό ζήτησα τα φώτα όποιων γνωρίζουν κάτι παραπάνω.
margaritis24 Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 (edited) Αυτο που κανει εντυπωση ειναι γιατι χρησιμοποιει την πατρα κ οχι την ηγουμενιτσα καθως ειναι πιο κοντα ας πουμε με τη εγνατια στη τουρκια απο το να κατεβουν πατρα κ να ανηφορησουν για τουρκια? Edited June 16, 2018 by margaritis24
pathfinder Posted June 16, 2018 Posted June 16, 2018 αφού ο στόχος είναι τα τουρκικά να έρχονται δια θαλάσσης.
Nick the Greek Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 H DFDS ανανκοίνωσε τις αλλαγές στις γραμμές Ιταλίας - (Ελλάδας) - Τουρκίας, έχουμε και κλαίμε: Pendik - Trieste: 6 φορές την εβδομάδα, οι 2 εξ' αυτών από τη Yalova όπου είναι το τέρμιναλ της EKOL. Τρείς φορές την εβδομάδα τα πλοία θα περνούν από την Πάτρα, 2 πρός Τεργέστη και 1 πρός Τουρκία. Mersin - Trieste: 2 φορές την εβδομάδα Η εταιρεία εγκαταλείπει τη γραμμή Pendik - Toulon και μεταφέρει τις δραστηριότητές της στο Sete της Γαλλίας όπου και θα υπάρχουν 3 εβδομαδιαίες προσεγγίσεις με αυξημένη χωρητικότητα. Ο λόγος είναι πως θέλει να είναι γεωγραφικά εγγύτερα στις αγορές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Γενικά πάντως το πράγμα δε δείχνει να πηγαίνει τόσο καλά, τα στοιχεία δείχνουν πως στο πρώτο εξάμηνο του 2019 η εταιρεία είδε μείωση 28% στο τοννάζ που μεταφέρθηκε, λόγω της κρίσης στην Τουρκική οικονομία.
Nick the Greek Posted October 11, 2019 Posted October 11, 2019 (edited) Να πούμε επίσης πως όπως με ενημερώνει ο μέγας σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα, το Μπάρι και η Πάτρα έχουν περιληφθεί πια στο ίδιο rotation(δεν ήταν έτσι στο παρελθόν). Αυτό καταδεικνύει πως χώρος υπάρχει στα πλοία ελέω της πολύ μεγάλης πτώσης στην κίνηση. Κάτι άλλο αξιοσημείωτο είναι πως τη σήμερον ημέρα τα πλοία της DFDS έχουν καταλήξει να κάθονται 2 και 3 ημέρες δεμένα πρίν φορτώσουν για να φύγουν μετά από την άφιξή τους σε Τεργέστη ή Pendik. Σε αντίθεση με το τι γινόταν παλαιότερα, που είχαμε άμεσες αφιξοαναχωρήσεις. Σημάδι κι αυτό των καιρών και της πτώσης της κίνησης. Edited October 11, 2019 by Nick the Greek Πρόσθεση
marioskef Posted October 11, 2019 Posted October 11, 2019 Θα ηταν λογική η υπόθεση ότι η ίδια πτώση υπαρχει και στα τουρκικά φορτηγά που ταξίδευαν Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας με "ελληνικά" πλοια;
Nick the Greek Posted October 12, 2019 Posted October 12, 2019 Πολύ λογική θα ήταν, αν η εκτίμηση της DFDS είναι σωστή κι αν οι λόγοι της πτώσης που παραδέχονται δεν βρίσκονται αλλού στην πραγματικότητα.
pathfinder Posted October 13, 2019 Posted October 13, 2019 Δεν έχω ιδέα τι κάνουν από κίνηση στην Πάτρα και ούτε τι έκαναν προ τουρκικής κρίσεως. Αν κατάλαβα καλά (δεν το έψαξα ούτε έχω παρακολουθήσει το εγχείρημα, για να είμαι ειλικρινής) Πάτρα και Μπάρι έχουν μπεί στο ίδιο ροτεϊσον πράγμα πολύ μα πολύ λογικό. Για εμένα (πέρα της πτώσεως στην κίνηση) αυτό πιθανόν να σημαίνει απλά εξορθολογισμό (είχα εκφράσει τις απορίες μου για την αρχική ανακοίνωση του πλάνου προ έτους).
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now