Panagia Ekatontapiliani Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Το πλοίο από ότι ακούγεται θα είναι έτοιμο (??) από το νέο έτος για να ξεκινήσει δρομολόγια (να το δούμε και να μην το πιστέψουμε). Από ότι λένε θα κάνει δρομολόγια στα Δωδεκάνησα (Κάλυμνο Κω Ρόδο) και στις Κυκλάδες (Σαντορίνη).;)
marittimo Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Αυτή ήταν και η παλαιότερη πρόβλεψη από τον Γρ. Τσιρίκο για να έκανε ταξίδια προς Δωδεκάνησα αλλά με το όνομα ΛΙΝΔΟΣ.
proud_ionian Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Κάποιο "παπαγαλάκι" μού σφύριξε ότι το πλοίο θα δοκιμάσει λέει την τύχη του εκεί που δεν πέτυχε το ΒΟΑ VISTA, έχοντας και μεταφορικό έργο εξασφαλισμένο τρόπο τινά. Από ότι λένε θα κάνει δρομολόγια στα Δωδεκάνησα (Κάλυμνο Κω Ρόδο) και στις Κυκλάδες (Σαντορίνη). τελικα ακυρο το δρομολογιο της τουρκιας;
Panagia Ekatontapiliani Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Το Αλεξάνδρα Τ. έχει βγει να ξεμουδιάσει για λίγο στο Σαρωνικό κόλπο (δοκιμαστικό). Για να δούμε τι θα βγει από τα κουσούρια του, μετά από το δοκιμαστικό??
Panagia Ekatontapiliani Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Το όνομα του πλοίου έχει προέλθει από το όνομα της εγγονής του κ. Τσιρικου
Nick the Greek Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Μολις χθες μια μεγαλη μορφη του λιμανιου(αλλα και του σκοινιου και του παλουκιου) μου ελεγε οτι η δρομολογηση του Αλεξανδρα Τ εχει κολλησει στη χαρτουρα. Να ομως, η Σαλωμη τα πεπλα της γδυνεται(που λενε και οι Αφοι Κατσιμιχα) και το Αλεξανδρα Τ μεθορμησε πριν 45 λεπτα σε θεση φορτωσεως στην Καρβουνοσκαλα. Δε με πιστευετε? Δειτε το. Μαλιστα ειχε και 1-2 φορτηγα απ' εξω, δεν θα μου κανει εντυπωση να ξεκινησει ακομα και σημερα. Τα ερωτηματικα για το συγκεκριμενο πλοιο βεβαια αλλα και τα στοιχηματα που εχει να κερδισει οσον αφορα την αξιοπιστια του, ειναι πολλα. Αυτο ομως που ξερω εγω ειναι οτι αν πετυχει και πηγαινο-ερχεται γεματο, οι ανταγωνιστες δεν θα χαρουν καθολου.
Nick the Greek Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Τελικα το θηριο μας στελνει ολους αδιαβαστους! Περασε τον κυματοθραυστη της Δραπετσωνας γυρω στις 1725(και αφου επαιρνε αγκυρα επι 15 ολοκληρα λεπτα -Μαρινα σε φαγαμε-) με προορισμο την Ροδο(νομιζω χωρις Κω). Καλα ταξιδια λοιπον.
ΝΗΡΕΑΣ Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Μήπως, το πλοίο έφυγε "εσπευσμένως" γιατί με την νέα χρονιά ανοίγουν οι δουλειές?
Nick the Greek Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Αν πηγε καρφι στη Ροδο και με αναχωρηση απο Κερατσινι στις 1730, ποια μεση ταχυτητα βγαινει?
NHSOS XIOS Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Υπολογιζοντας το Κερατσινι-Ροδος βγαινει περιπου 260 μιλια...Αρα με βαση τα ωραρια η μεση ταχυτητα του βγαινει στα 13.6 μιλια
margaritis24 Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 αν θυμαμαι καλα το πειραιας ροδος ειναι 225μιλια απευθειας.αρα 19 ωρες που εκανε πρεπει να πηγαινε με 12 μιλια
proud_ionian Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 συμφωνα με το Worlds Ports Distances, πειραιας ροδος ειναι 257 μιλια. 20 ωρες εκαμε, αρα...
JERRY Posted December 30, 2007 Posted December 30, 2007 Eχθες το απογιομα εθεαθη στο τρισκαταρατο οργανο του Σαατανα να πηγαινει με 9,5 πριν τη Τζια, αλλα μαλλον προσωρινα, ας μην ξεχναμε οτι αυτα τα βαπορακια (βεγκοσατουρνα τα λεγανε τα χρονια εκεινα), δεν ηταν οτι καλυτερο στη θαλασσα, οποτε μην υπολογιζετε ευθεια αλλα μπρατσα ιστιοπλοϊας στο ταξιδεμα του
Panagia Ekatontapiliani Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Σύμφωνα με ένα ανταποκριτή των shipfriends, ο πλοιοκτήτης θα προσπαθούσε να κλείσει συμφωνίες με εταιρείες για μεταφορά επικίνδυνων φορτίων (καύσιμα, υγραέρια). Οι φήμες λένε ότι έχει κλείσει κάποια συμφωνία με κάποιες εταιρείες, αλλά θα δούμε εάν επαληθευτούν οι φήμες αυτές.
enas chiotis Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Πριν από λίγες ημέρες που είδα το πλοίο από κοντά παρατήρησα ότι από την αριστερή πλευρά δεν έχει καμμία σωσίβια λέμβο, ενώ από την δεξιά έχει μόνο μία. Άραγε ταξίδεψε έτσι στα λίγα ταξίδια που έκαμε και πως δικαιολογείται αυτή η έλλειψη αυτή της αριστερής πλευράς; Μας καλύπτουν μήπως μόνο τα βαρελάκια;
Earl Granville Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Το βαποράκι ξεκουράστηκε και ανάρρωσε από την ίωση κι αυτή την στιγμή κοντά στο Λαύριο πηγαίνει με 16,1 μιλάκια
Panagia Ekatontapiliani Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Όταν έβαλε μπροστά το Αλεξάνδρα Τ πνίγηκε το λιμάνι από τη κάπνα. Δεν είναι μονο η κάπνα αλλά η έντονη μυρωδιά του καμένου λαδιού. Μετά λέμε για το Μυρτιδιωτισσα. Το Αλεξάνδρα Τ έφυγε χθες το βράδυ κατά τις 19:10 με 7 φορτηγά. Αλλά δε ξέρω για πού?
enas chiotis Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 Να αναφέρουμε ότι το πλοίο βρίσκεται στην Καρβουνόσκαλα. Το απόγευμα περίμενε στη ράδα την αναχώρηση του ΚΡΗΜΝΙΩΤΙΣΣΑ για να δέσει εκεί που έδεσε.
Nick the Greek Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Πολυ σωστα φιλε Χιωτη, ημουν παρων στην αφιξη αυτη και αυτο που δεν ειχα την ευκαιρια να αναφερω τις τελευταιες μερες, ειναι οτι το πλοιο εδεσε γυρω στις 1745 την περασμενη Παρασκευη στην Καρβουνοσκαλα με τη βοηθεια ενος ρυμουλκου του Λυμπουσακη(Ταξιαρχης). Η μεγαλη εκπληξη ομως ηταν πως οταν ανοιξε τον καταπελτη του, το κατω γκαραζ ηταν εντελως-παντελως αδειο εκτος απο μερικα δικυκλα του πληρωματος...
Panagia Ekatontapiliani Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Χθες έφτασε στο Πειραιά κατά τις 12:30 με συνοδεία τριών ρυμούλκων ΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΑ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ.ΤΑ ΜΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΛΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΡΥΜΟΥΛΚΑ ΚΑΙ ΠΙΛΟΤΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. το πλοίο έδεσε γύρω στις 1745 την περασμένη Παρασκευή στην Καρβουνοσκαλα με τη βοήθεια ενός ρυμουλκου του Λυμπουσακη(Ταξιαρχης). Γιατί τώρα πήρε μόλις ένα και την άλλη φορά πήρε τρία?? Ήταν άλλος πλοηγός και ζήτησε λιγότερα ρυμούλκα ή ο πλοηγός ήταν ο ίδιος και είχε μάθει το πλοίο και είπε να πάρει αυτή τη φορά ένα ρυμουλκό:rolleyes: Τα ετζιαν του Αγαπητού παίρνουν πιλότο? γιατί να θεωρούνται δρομολογημένα πηγαίνοντας όπου έχει φορτίιο? Για παράδειγμα σας επισυνάπτω μια φωτογραφία του Αρχάγγελος που πέρυσι το Μάρτιο, όταν ήταν δρομολογημένο στη γραμμή της Λεμεσού Χάιφα, πήρε ένα ρυμουλκό επειδή προερχόταν από το εξωτερικό
uddox Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Μπορώ να πω ότι η βοήθεια του ρ/κ δεν ήταν επιβεβλημένη επειδή το πλοίο προερχόταν απο το εξωτερικό. Θα είχε πλοηγό επάνω, τον οποίον δεν βλέπω να κρέμεται στο αλμπουρο... και ο οποίος θα ζητούσε ρ/κ Βέβαια, η επόμενη ερώτηση μου είναι τι νόημα έιχε η δικαιολογία του Αλεξανδρα Τ, όταν το πλοίο μπήκε όπως μπήκε??
ΑΙΓΑΙΟ Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Πολυ σωστα φιλε Χιωτη, ημουν παρων στην αφιξη αυτη και αυτο που δεν ειχα την ευκαιρια να αναφερω τις τελευταιες μερες, ειναι οτι το πλοιο εδεσε γυρω στις 1745 την περασμενη Παρασκευη στην Καρβουνοσκαλα με τη βοηθεια ενος ρυμουλκου του Λυμπουσακη(Ταξιαρχης). Η μεγαλη εκπληξη ομως ηταν πως οταν ανοιξε τον καταπελτη του, το κατω γκαραζ ηταν εντελως-παντελως αδειο εκτος απο μερικα δικυκλα του πληρωματος... Γιατι τοσο μεγαλη εκπληξη αφου το πλοιο δεν μεταφερει οχηματα (προς το παρον τουλαχιστο) μονο χυμα φορτιο.
Nick the Greek Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Αιγαιο, εισαι σιγουρος γι' αυτο? Διοτι στην πρωτη του αναχωρηση για παραδειγμα ειχε φορτηγα μεσα οπως και την περασμενη Παρασκευη που το περιμεναν ελαχιστα φορτηγα για φορτωση. Για την ιστορια παντως, ουτε χυμα φορτιο ειχε καθολου στο κατω γκαραζ.
Neptune Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Μηπως ξερει καποιος να μου πει... οι χωροι που ειχε το βαπορι (καμπινες, σαλονια κτλ) υπαρχουν ακομα η εχουν ξηλωθει?
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now