Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια Κυκλάδων

Recommended Posts

Posted

Γνωρίζει κάποιος αν μπει πλοιο στα ενδοκυκλαδικα έστω το καλοκαίρι; Δυσκολεύει από τα νησιά προς Σύρο με ένα μόνο πλοιο. 

• Replies 921
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Διάβασα πρόσφατα σε δημοσίευμα ότι σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Ανάφης με παράγοντες του υπουργείου, οι τελευταίοι του ανέφεραν ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από καμία εταιρεία και ότι ασκούνται πιέσεις για απευθείας ανάθεση. Κοινώς...θα...θα....

Και είναι κρίμα γιατί το δρομολόγιο αυτό είναι ζωτικής σημασίας για νησιά όπως η Σικινος κ η Ανάφη

Posted (edited)

Είναι το caldera vista αλλά μπορεί και φέτος να πάει στην Ισπανία. Αλλιώς δεν βρίσκω λόγω να μην το φέρουν εδώ. Έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο δεν έχει και πάρα πολύ υψηλές τιμές (ούτε ταχύτητα) όσο τα ταχύπλοα του Ηλιόπουλου. 

Edited by polmyt
Posted

Εντύπωση μου προκαλεί πως και γιατί δεν ενδιαφέρθηκε η Seajets για τη 2η ενδοκυκλαδική (Ανατ Κυκλάδων) απ'τη στιγμή που έχει διαθέσιμο συμβατικό (Sporades Star)..

Θα μπορούσε να ενδιαφερθεί η Levante με τον Κάλβο και να τη πάρει έστω με απευθείας ανάθεση διότι με τη δρομολόγηση του Σμύρνα στις γραμμές της στο Ιόνιο της περισσεύει τώρα ένα πλοίο 

Posted
58 minutes ago, propeller said:

Εντύπωση μου προκαλεί πως και γιατί δεν ενδιαφέρθηκε η Seajets για τη 2η ενδοκυκλαδική (Ανατ Κυκλάδων) απ'τη στιγμή που έχει διαθέσιμο συμβατικό (Sporades Star)..

Θα μπορούσε να ενδιαφερθεί η Levante με τον Κάλβο και να τη πάρει έστω με απευθείας ανάθεση διότι με τη δρομολόγηση του Σμύρνα στις γραμμές της στο Ιόνιο της περισσεύει τώρα ένα πλοίο 

Δεν περισσεύει κανένα πλοίο,καλύτερο να έχουν 5 πλοία,μιλάμε για μεγάλα νησιά 

Posted

Δεν νομιζω οτι εχει δειξει προθεση η Levante να μπλεχτει με το Αιγαιο και τις αγονες.

Posted
2 hours ago, propeller said:

Καλυτερα με 5 πλοία και να μην έχουν θέματα το χειμώνα επειδή φεύγει το Κάλβος για 2 μήνες επισκευή. Έτσι κι αλλιώς έκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια στο αιγαίο με το smyrna di levante και δεν νομίζω να ξαναδοκιμασει εδώ. Όσο για την άγονη κι κει με τον Κάλβο Άγονη παίρνει. 

Posted (edited)

Πάντως η seajets με το sporades star θα μπορούσε να μπει...εξάλλου αν θυμάμαι καλά πριν 3 καλοκαίρια είχε ξανακάνει το δρομολόγιο 

Edited by pilot
Posted

Είχε κάνει για ένα φεγγάρι την 1η ενδοκυκλαδική (Δυτ Κυκλάδων,που κάνει η Attica με το Άρτεμις)

Posted

Η γραμμή αυτή έχει καταντήσει παραμύθι με δράκο ,δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν τους ενδιαφέρει ,δεν ζουν σε νησιά που είτε για υπηρεσίες, είτε για τροφοδοσία ,είτε για οποιονδήποτε λόγο εξαρτάται από άλλο νησί , ειναι ντροπή αυτό που ζούμε μετά την φυγή των aqua jewel aqua spirit  άνδρος τζετ το χάος. Άντε τώρα να ζείς στην Νάξο και για να πας Σύρο τον χειμώνα να κάνεις ολόκληρο ταξίδι 

Posted (edited)

Κάπου ξαφνιάστηκα ότι ο Τρίτωνας θα ενδιαφερόταν για το Ionis. Νομίζω ότι θα ήταν πιο ενδιαφέρον από το Λαύριο-Κέα

Edited by Nicksy58
Posted

Στην περίπτωση μας πρώτον το Sporades star δεν είχε αφήσει ντόκο που να μην ακουμπήσει και αναλόγως καιρού συνήθως δεν έδενε αυτά μέχρι που έσκισε τα ύφαλα… Το Caldera Vista είχε ακριβότερα εισιτήρια δεν έπαιρνε φορτηγά και συχνά πυκνά άραζε στην Πάρο για διάφορους λόγους…..Το Saonisos εκανε τα δρομολόγια όποτε γουστάρε  και πολλά άλλα, αλλά ο κόσμος το γούσταρε, τι κρίμα ποσό ωραίο καραβι …Το Ιονίς Θα ήταν μία ωραία λύση για τις ανατολικές Κυκλάδες και όλα αυτά τα τραβάμε διότι δεν έχει προχωρήσει ακόμα η κλωνοποίηση και μιλάω για κλωνοποίηση του ΑΡΤΕΜΙΣ …!!!!

Posted

Το Σποράδες Σταρ και το πλήρωμα αυτού δηλαδή δεν ήταν ικανά να δένουν στα λιμάνια της γραμμής;

Τί εννοείτε γράφοντας ότι το Καλντέρα συχνά πυκνά άραζε στην Πάρο;

Το Σαονησος δε γουσταρε να κάνει δρομολόγια αλλά το γουσταρε ο κόσμος;

Περίεργα τα πράγματα και πιο περίεργη η περιγραφή τους.

Ζήτημα δεν είναι μόνο τα πλοία αλλά και η εταιρεία τους, αν υπάρχει σοβαρότητα και υποστήριξη από ιδιοκτησία, στελέχη σε γραφείο, πρακτορεία και φυσικά πλήρωμα όλα τα παραπάνω πλοία θα μπορούσαν να ταξιδεύουν με κέρδος για τους νησιώτες και τις εταιρείες τους.

Posted

Για το sporades star από τη στιγμή που δεν είμασταν στην γέφυρα του πλοίου δεν μπορούμε να πούμε για το πλήρωμα και γιατί ακουμπαγε στα λιμάνια κτλπ. Το caldera επειδή το έχω ζήσει εξυπηρετούσε καλά τους επιβάτες και με λίγο ανεβασμένες τιμές για μένα δεν χάλασε ο κόσμος. Για το saonissos να πούμε ότι τα δρομολόγια τα έδινε το Υπουργείο;;; Άρα έχει ευθύνη και αυτό. 

Posted
On 4/22/2025 at 10:31 PM, The ferry said:

Έτσι κι αλλιώς έκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια στο αιγαίο με το smyrna di levante και δεν νομίζω να ξαναδοκιμασει εδώ. 

Aποτυχημένη προσπάθεια δεν θεωρείται Αφού ήταν διεθνής γραμμή,Θεσ/νίκη-Σμύρνη

Posted

Εκτός από το να βάλει η Seajets το Sporades Star που λέτε κάποιοι, γιατί να μην βάλει το Aqua Jewel? Πιστεύω ότι είναι μια ακόμη καλύτερη λύση και για να μην θέλει να βάλει τα μικρά κάτι μου βρομαει ότι θα τα έχει κάνει ανταλλακτικά τα Caldera vista & Naxos Jet 

Posted

Γιατι μετα δεν θα εχει βαπορι για τα Κυθηρα. Δεν γινεται να συνεχιζουμε την κολοκυθια ομως.