Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια Κυκλάδων

Recommended Posts

Posted (edited)

Πολλάκις έχουμε πει πως θα ήταν καλο να υπήρχε και μια πιο οικονομική επιλογή στο ενδοκυκλαδικο κομμάτι αυτο θα προσπαθήσει από ότι φαινεται από 1/6 η Saos Ferries συνδέοντας αρκετές φορες την εβδομάδα την Πάρο με την Μύκονο (το «κάστρο» των ταχύπλοων) ενδεικτικά η τιμη είναι στα 29 € και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα και 50 λεπτά ,το σκέλος Παρος - Μυκονος θα γίνεται κάθε : Δευτέρα (18:15) - Τετάρτη (15:05) - Πέμπτη (15:40) και Κυριακή (15:40) ενώ το σκέλος Μυκονος - Παρος θα γίνεται κάθε : Τρίτη και Σάββατο στις 08:00 ,τα δρομολόγια έχουν αρχίσει από χθες.

Πάντως ένα βαποράκι σαν το Σαονησος και το Ιονίς θα το εβλεπα σε ένα πρωινό δρομολόγιο από Μύκονο(09:00) Πάρο - Νάξο - Κουφονήσι ,με μια ταχύτητα 18 μίλια θα τα πήγαινε καλά (αν δεν είχε τον γνωστό ανταγωνισμό)

οπου σίγουρα αν προσπαθήσει κάποιος αυτο το εγχείρημα ,θα βάλει πάνω του 1 και 2 πλοια…

Edited by cyclades_shipping
  • Replies 899
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Στα πολύ σωστά που αναφέρεις να προσθέσω ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν και στο σύστημα κρατήσεων έγκαιρα τα δρομολόγια. Δεν θα ξεχάσω πέρσι κ πρόπερσι, που ειχε η Seajets την άγονη, δεν εμφανιζε καν τα επιδοτούμενα δρομολόγια μέχρι 2 εβδομάδες πριν, προκειμένου να κλείνει ο κόσμος εισιτήρια με τις άλλες πανάκριβες επιλογές της.

Φετος, και παρά τη μεγάλη καθυστέρηση στην ανάρτηση δρομολογίων λόγω των γνωστών θεμάτων με το διαγωνισμό, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα. Χθες προσωπικά έκλεισα εισιτήριο Σαντορίνη- Ανάφη με το Σαονησος για τον Ιούλιο 

Edited by proud_ionian
Posted

Εγώ μπαίνω στο σύστημα κρατήσεων και το σαονησος δεν το εμφανίζει πουθενα.στη Μύκονο πάντως άκουσα θα το πρακτορεια ο μανεσης

Posted
7 minutes ago, sailor26 said:

Εγώ μπαίνω στο σύστημα κρατήσεων και το σαονησος δεν το εμφανίζει πουθενα.στη Μύκονο πάντως άκουσα θα το πρακτορεια ο μανεσης

Στο site της Saos υπάρχει κανονικά. Από εκεί έκλεισα 

https://saos-booking.certusonline.com/

Posted (edited)

Και εμένα ομολογώ μου έκανε εντύπωση όταν το είδα. Για την ιστορία από Σαντορίνη για Σικινο/Φολέγανδρο/Ιο/ Ανάφη που είναι παρόμοια απόσταση, οι τιμές είναι γύρω στα 7 με 8 ευρώ, το δε Σύρος- Σαντορίνη είναι στα 18 ευρώ! Κάποιο λάκκο έχει η φάβα...

Edited by polmyt
Posted

Φαντάζομαι επειδή η Μύκονος είναι προορισμός εκτός επιδότησης έχει και διαφορετική τιμολογιακή πολιτική Σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά που αναφέρατε

Posted
3 minutes ago, pilot said:

Και εμένα ομολογώ μου έκανε εντύπωση όταν το είδα. Για την ιστορία από Σαντορίνη για Σικινο/Φολέγανδρο/Ιο/ Ανάφη που είναι παρόμοια απόσταση, οι τιμές είναι γύρω στα 7 με 8 ευρώ, το δε Σύρος- Σαντορίνη είναι στα 18 ευρώ! Κάποιο λάκκο έχει η φάβα...

Και όμως το Μύκονος- Πάρος όπως και το Μύκονος- Νάξος φαίνεται είναι στα 29 ευρώ! Ενώ το Σύρος- Νάξος είναι στα 9 ευρώ (8.90 για την ακρίβεια). Δηλαδή τι μας λέει η Saos? Επιδοτείται το πλοίο μόνο για μετάβαση των Κυκλαδιτων στην πρωτεύουσα του νομού?🙄🤔

1 minute ago, speedrunner said:

Φαντάζομαι επειδή η Μύκονος είναι προορισμός εκτός επιδότησης έχει και διαφορετική τιμολογιακή πολιτική Σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά που αναφέρατε

Με προλάβατε! Ακριβώς αυτό που λές φαίνεται να ισχύει!!!

Posted

Υπάρχει σίγουρα περιορισμός στο ναύλο όσο αφορά στα επιδοτούμενα τμήματα.απο εκεί και πέρα ακόμα και με 29 ευρώ σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι το οικονομικότερο.ισως είναι αυτο που πρέπει όταν όλες οι άλλες εταιρείες έχουν ξεφύγει στις τιμές των ναυλων

Posted

Τι 29€, τι 36, και τα δύο ακριβά είναι για μιάμιση ώρα δρόμο. Αν καποιος μπει στην διαδικασία δε νομίζω πως θα τον αποτρέψει η διαφορά αυτή για να επιλέξει το Σαόνησος. Κανονική τιμολόγηση η απόσταση αυτή έπρεπε να χρεώνεται κάπου στα 7+-2€ το εισητήριο. Αλλά σου λέει, "Μύκονο θες πουλάκι μου??? Πάρε να'χεις"... 

Posted

Απ’ ότι θυμάμαι το Superstar το είχε 48 € το Πάρος Μύκονος πρωινό και σαν Superferry 36 € νομίζω . Η τιμή αυτή είναι υψηλή διότι φεύγουν το πρωί από την Πάρο για να προλάβουν τα charter της Μυκόνου σαν πρωινό πάντα οπότε δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημά οταν ο Ηλιόπουλος χρέωνε ταχύπλοο και πήγαινες με συμβατικό και επίσης το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι μπορείς να βγάλεις εισιτήριο για άλλο προορισμό….. Και πολύ καλά κάνει ο Μάνουσης …,

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted
2 hours ago, Diagoras said:

Η δεύτερη άγονη των ενδοκυκλαδικών (που δεν εξυπηρετείται από το Άρτεμις) είναι πραγματικά καταραμένη

Μια χαρά εξυπηρετούνταν μέχρι που εφυγε η ΝΕΛ πρώτα με τους Κεντερηδες και μετά με το Σπιριτ.Μετα άρχισαν τα προβλήματα.

Posted

Το sporades star θα ήταν κάποια λυση στα ενδοκυκλαδικα για τις επόμενες εβδομάδες που λογικά θα υπάρχουν χιλιάδες κομμένα εισιτήρια. 

Posted

Δε νομίζω να τους νοιάζει και πολύ. Εδώ 3 εβδομάδες στην καρδιά του καλοκαιριού τον Ιούλιο, που βγήκε λόγω ζημιάς εκτός δρομολογίων, και κανείς δεν μπήκε στον κόπο από το υπουργείο να προχωρήσει σε άμεση αντικατάσταση του (ήμουν και εγώ παθως☺). Ειλικρινά, μακάρι να διαψευστώ και να αντικατασταθεί...

Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το site της εταιρείας αναφέρει ότι αναστελλονται τα δρομολόγια του πλοίου γενικώς  (και όχι μέχρι την τάδε ημερομηνία)

Posted
3 hours ago, gpap2006 said:

Το sporades star θα ήταν κάποια λυση στα ενδοκυκλαδικα για τις επόμενες εβδομάδες που λογικά θα υπάρχουν χιλιάδες κομμένα εισιτήρια. 

Αμφιβάλω αν μπορεί να μπει στην Κάρυστο

Posted

Εντωμεταξύ οι επιβάτες από Άνδρο για Κάρυστο με προσωπικη τους επιβάρυνση έκοψαν εισιτήρια από Άνδρο για Ραφηνα και από Ραφηνα για Μαρμαρι, η εταιρεία απλά τους είπε πηγαιντε στα πρακτορεία να δείξετε τα εισιτήρια και να πάρετε τα λεφτά σας πίσω. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο αλλά η εταιρεία είναι ένα πραγματικό μπ@υρδελο ταλαιπωροντας τον κόσμο χωρίς καμία μέριμνα. 

Posted (edited)

Εδώ δεν ενημέρωσαν καν οτι το δρομολόγιο των 07:00 δεν θα πραγματοποιηθεί και περίμενε ο κόσμος άδικα στην Κάρυστο πρωινιάτικα.... Επίσης, να σημειωθεί ότι το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας είναι μονίμως κατειλημμένο και ότι όσοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μέσω email η απάντηση που λάμβαναν ήταν ότι το δρομολόγιο παραμένει ανεκτέλεστο λόγω επιδείνωσης του καιρού!

Edited by proud_ionian
Posted

Όσοι ονειρεύονται την επιστροφή  του Caldera Vista και της sea jets στα  Ενδοκυκλαδικα δρομολόγια,  ξεχνάνε μάλλον  τα ανεκτέλεστα δρομολόγια με 5 μποφόρ , ξεχνάνε της υπερβολικές τιμές στα εισιτήρια,  ξεχνάνε  τα δρομολόγια που ανεβαίναν κάθε εβδομάδα στο σύστημα,  ξεχνάνε ότι όσα πλοία πέρασαν δεν μπορούσαν να μεταφέρουν φορτηγά και άλλα πολλά..! 

Ευχαριστούμε πολύ δεν θέλουμε..το Σαονησος  μπορεί να μην ηταν το καλύτερο βαπόρι που πέρασε από τα ενδοκυκλαδικα , αλλά προσπάθησε πάρα πολύ να εξυπηρετήσει με μια συνέπεια,  που αν εξαιρέσουμε της αναποδιές,  χρόνια είχαμε να δούμε στην δεύτερη ενδοκυκλαδικη γραμμή,  τώρα το υπουργείο  που δημιούργησε  αυτό το πρόβλημα,  μαζί με τον εισαγγελέα  τής Σύρου,  ας βρούνε βαπόρι να μας φέρουν , για ένα Ι.Χ , και ένα video κάποιου "έξυπνου " λειτούργησε το κράτος δικαίου..!

Αποτέλεσμα αυτών όλων,  οι Κυκλάδες να μείνουν πάλι χωρίς βαπόρι,  μπράβο  στο υπουργό,  άλλο ένα κατόρθωμα !