kyr1 Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 Όντως και μάλιστα δεν έπεσε το μάτι μου πάνω σ'αυτό. Τώρα που το είπες έψαξα και βρηκα. Δυο ειναι τα σενάρια: είτε πήγαινε για επισκευές είτε για διάλυση. Ferry Spirit of Fiji Islands reported on fire, 19 crew abandoning the vessel, at 2320 UTC Oct 11 13. Abandoned ferry was reported on fire and drifting in 19 48N 121 57E, Luzon Strait, at 0330 UTC Oct 12. Details unknown. Most probably, vessel was sailing either to some Asian ship repair yard for repairs, or to demolition site.Photo Spirit of Fiji Islands FerryBy Henry & Tersia, http://www.flickr.comPassenger ro-ro vessel Spirit of Fiji Islands, IMO 6817675, 4421 gt, built 1968, flag Fiji. Κι έτσι, ο Άγιος Ραφαήλ, στα 45 του έκλεισε τον κύκλο του, αν και άγνωστο που ακριβώς.
Agrino Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 Με αφορμή αυτόν τον μονόλογο κομμάτι μιας παράστασης του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου, και έχοντας υπ' όψιν τον μεγάλο βαθμό αυτοσχεδιασμού και "δημιουργίας" ιστοριών στο stand up comedy, μου δημιουργήθηκε η απορία αν όντως το πλοίο έκανε ποτέ Μυτιλήνη - Βόλο.
polmyt Posted June 8, 2017 Posted June 8, 2017 (edited) Ναι εκανε σιγουρα το 1995 και το 1996 και νομιζω ότι αυτές ηταν και οι μοναδικες χρονιες που το πλοιο εκανε το συγκεκριμενο δρομολογιο Και τις δυο χρονιες το δρομολογιο ηταν το ιδιο.Καθε Δευτερα πρωι από το Μυτιληνη για Βολο και επιστροφη στις 23.59 από Βολο για Μυτιληνη-Χιο-Πειραια. Από τα δρομολογια εκεινης της χρονιας βλέπουμε και πως επαιζε μπαλαντερ το πλοιο με εκτακτα δρομολογια κάθε ΣΚ αναλογα την κινηση ώστε να μαζευει το φορτηγα Edited June 8, 2017 by polmyt
polmyt Posted January 13, 2018 Posted January 13, 2018 Αγαπημενο πλοιο το ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ και σιγουρα το πιο παρεξηγημενο από ολο το στολο της ΝΕΛ αν και προφανως δεν απευθυνοταν στο μεσο επιβατη Ας το θυμηθούμε λοιπον στο λιμανι του Πειραια το 1996 μεσα απο μια φωτογραφια που αγορασα προσφατα
Nick the Greek Posted August 17, 2019 Author Posted August 17, 2019 Σύντροφοι, θυμάται κανείς πόσα φορτηγά έπαιρνε στο γκαράζ ο Άγιος Ραφαήλ? Νομίζω πως καμιά 30αριά των 9 μέτρων θα τα έπαιρνε αλλά δεν έχω κάποιο στοιχείο. Επαφίεμαι στη μνήμη σας.
fourtounakis Posted January 16, 2022 Posted January 16, 2022 Μήπως τυχαίνει κάποιος να έχει τα GA plans του πλοίου ή έστω κάποια φωτο που να φαίνονται τα πίσω βρεχτα σημεία του πλοίου ; Από κάποιο δεξαμενισμο ίσως ..
ΚΡΗΤΗ Posted January 16, 2022 Posted January 16, 2022 (edited) Απο δεξαμενησμο , το μονο του βρηκα απο το shipsnostalgia Edited January 16, 2022 by polmyt
fourtounakis Posted January 16, 2022 Posted January 16, 2022 (edited) Ευχαριστώ φιλε μου. Ψάχνω μήπως βρω και πίσω κάτι .. Edited January 16, 2022 by polmyt quote
Nick the Greek Posted March 6, 2024 Author Posted March 6, 2024 Ευχαριστούμε @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ για το Άγιος Ραφαήλ, ένα από τα πιο αγαπημένα μου πλοία. Ομολογώ πως και να με βασάνιζε κάποιος, αυτά τα σινιάλα στην πάντα δεν τα θυμάμαι.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted March 6, 2024 Posted March 6, 2024 Εμένα δεν ήταν από τα αγαπημένα μου επειδή σήκωσαν την υπερδομή έτσι ώστε από την μία πάντα φαινόταν να μην έχει φουγάρο Τουλάχιστον ας έβαζαν κ 1 ψεύτικο όπως έχουν κάνει με γιαπωνέζικα με την ίδια περίπτωση Η επιγραφή μπήκε στο ξεκίνημα πολύ λίγο,δοκιμαστικά φαίνεται
polmyt Posted March 7, 2024 Posted March 7, 2024 Πολυ ομορφη και σπανια η φωτογραφια η οποια πρεπει να ειναι πριν ακομα ξεκινησει τα δρομολογια του. Εχω την εντυπωση οτι δεν ταξιδεψε ποτε με τα συγκεκριμενα σινιαλα. Σαφως πιο ομορφο παντως ετσι και απορω πως δεν το κρατησε η ΝΕΛ αυτη τη λιγο πιο καλλιτεχνικη γραμματοσειρα.
Stratos Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 Ταξίδευε με αυτή την γραμματοσειρά για ένα διάστημα, αλλά οι ρίγες έφυγαν πρώτες. Ειχε αργότερα δώσει λύση σε εμάς (μαζι με τον Αλκαιο) που θέλαμε να φύγουμε Σάββατο από Χιο ή Μυτιλήνη..
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 Ταξιδι συναρπαστικο απο Πειραια για Χιο με 8αρι..Θυμαμαι ενα σαλονι με αεροπορικες και ασπρομαυρο δαπεδο...Την εβγαλα στο ανοιχτο γκαραζ...
Stratos Posted March 8, 2024 Posted March 8, 2024 Αυτό που λες ήτανε ταράτσα, από πάνω είχε τα παγκάκια. Υπήρχε αλλο σαλονι με τραπεζάκια και καρεκλες μικρές, καφετέριας.. Εκεί γινόταν όλα, ήταν πολυχρηστικά. Από σελφ σερβις μέχρι..σκυλομπαρο.. 😁
Nick the Greek Posted April 5, 2024 Author Posted April 5, 2024 Δεν χορταίνουμε Άγιο Ραφαήλ, αυτόν με τις λαμαρίνες, όχι αυτόν με τον ιερό ναό😆. Φωτό από τον @marittimo από του Τζελέπη, με την παλιά αρίθμηση παίζει να είναι οι δέστρες 132-135.
polmyt Posted August 12, 2024 Posted August 12, 2024 Να το δουμε το πλοιο στην πρωτη του χρονια στην Ελλαδα ,σε μια φωτο του @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Απο τη φωτο καταλαβαινουμε οτι το πλοιο δεχτηκε μια μικρη μετασκευη,λογικα τα πρωτα χρονια του στην Ελλαδα μιας και σε αυτη τη φωτο παρατηρουμε οτι στο deck της γεφυρας δεν φτανει το χτισιμο μεχρι την πρυμα αλλα υπαρχει ενα μικρος χωρος στο καταστρωμα με τις κλασικες για την εποχη πορτοκαλι καρεκλες.Παρατηρουμε μαλιστα οτι η ΝΕΛ εβαλε το σινιαλο με την τριηρη και απο την εσωτερικη πλευρα της τσιμινιερας κατι που γενικοτερα δεν θυμαμαι να το εχω ξαναδει σε αλλο βαπορι
samothrax Posted December 20, 2024 Posted December 20, 2024 Επειδή χθες είχαμε μία συζήτηση για τα μέτρα των πλοίων που χωρούσε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας (Σαμοθράκη) και τους θύμισα εγώ πως ακόμη και όταν ήταν να έρθει στον Άγιο Ραφαήλ λέγανε κάποιοι ότι δεν θα χωρούσε στο λιμάνι και τελικά μια χαρά χώρεσε. Ψάχνω να βρω πόσα μέτρα ήταν (μήκος - πλάτος) και δεν το βρίσκω, θυμάται ή ξέρει κάποιος έστω στο περίπου, ευχαριστώ.
polmyt Posted December 20, 2024 Posted December 20, 2024 O Σουηδος το δινει 95 μετρα μηκος, 16 πλατος και 5 βυθισμα Το βυθισμα μου φαινεται πολυ μεγαλο,ειχα την εντυπωση οτι ειχε μικροτερο.
samothrax Posted December 20, 2024 Posted December 20, 2024 (edited) Ποιος Σουηδός; Ίσως για το βύθισμα να λέγανε τότε ότι δεν θα χωρούσε στο λιμάνι... Γιατί στο ίδιο λιμάνι μπήκανε πλοία μετά με μεγαλύτερα μήκη... Edited December 20, 2024 by polmyt quote
polmyt Posted December 20, 2024 Posted December 20, 2024 13 minutes ago, samothrax said: Ποιος Σουηδός; https://www.faktaomfartyg.se/
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 On 8/12/2024 at 7:42 PM, polmyt said: Να το δουμε το πλοιο στην πρωτη του χρονια στην Ελλαδα ,σε μια φωτο του @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Απο τη φωτο καταλαβαινουμε οτι το πλοιο δεχτηκε μια μικρη μετασκευη,λογικα τα πρωτα χρονια του στην Ελλαδα μιας και σε αυτη τη φωτο παρατηρουμε οτι στο deck της γεφυρας δεν φτανει το χτισιμο μεχρι την πρυμα αλλα υπαρχει ενα μικρος χωρος στο καταστρωμα με τις κλασικες για την εποχη πορτοκαλι καρεκλες.Παρατηρουμε μαλιστα οτι η ΝΕΛ εβαλε το σινιαλο με την τριηρη και απο την εσωτερικη πλευρα της τσιμινιερας κατι που γενικοτερα δεν θυμαμαι να το εχω ξαναδει σε αλλο βαπορι To βαπόρι δέχθηκε τη μοναδική μετασκευή στην αρχή της καριέρας του με τη ΝΕΛ Είχε σινιάλο κ από μέσα επειδή φαινόταν κ από αυτη τη μεριά ελλείψει δεύτερου φουγάρου.
Stratos Posted December 21, 2024 Posted December 21, 2024 Καμπίνες χωρίς τουαλέτες αν θυμάμαι καλά.. Ήταν εξωτερικά τα w.c.. Είχε ένα πατάρι με καθίσματα αεροπορικά και από πάνω του τα γνωστά πορτοκαλί παγκάκια της εποχής μας..
Recommended Posts