MILTIADIS Posted October 7, 2022 Posted October 7, 2022 Oλοκληρωθηκε χθες η αδελφοποιηση των λιμανιων Ηρακλειου και Napoli. https://www.politica.gr/kriti/stin-napoli-italias-episfragistike-i-oloklirosi-adelfopoiisis-tou-limenos-hrakleiou-kritis-kai-tou-terminal-napolis-italias/
MILTIADIS Posted March 15, 2023 Posted March 15, 2023 Quote -Μεγάλα σχέδια, που κάποιοι ισχυρίζονται ότι φτάνουν μέχρι την Κίνα, φαίνεται πως έχει για το λιμάνι του Ηρακλείου ο Εμ. Γκριμάλντι της Grimaldi Lines και των Μινωικών Γραμμών στην Ελλάδα. Οι δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι είναι προγραμματισμένο να κατατεθούν στις 31 Μαρτίου και προσφάτως έγινε στα πλαίσια της διαδικασίας, η επιτόπια επίσκεψη των ενδιαφερόμενων επενδυτών. Ενώ από τους άλλους τρεις ενδιαφερόμενους εμφανίστηκαν στελέχη, τον όμιλο Γκριμάλντι εκπροσώπησε ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Συγκεκριμένα, ο Γκριμάλντι έκανε τις βόλτες του στις εγκαταστάσεις, ζήτησε πληροφορίες που τον ενδιέφεραν ενώ έκανε αρκετές και συγκεκριμένες ερωτήσεις για το αν υπάρχει χώρος όπου μπορεί να δημιουργηθεί car terminal, ο χώρος δηλαδή που παρκάρονται τα ΙΧ πριν προωθηθούν στους εμπόρους. Οι ερωτήσεις του Γκριμάλντι τράβηξαν την προσοχή, καθώς είναι γνωστό ότι ο όμιλός του, μεταξύ άλλων, διαθέτει και τον μεγαλύτερο στόλο πλοίων Ro Ro, δηλαδή μεταφοράς ΙΧ. Οι πληροφορίες μάλιστα στην αγορά φέρουν τον Γκριμάλντι να ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Ηρακλείου ως ενδιάμεσο σταθμό για να μεταφέρει ηλεκτρικά ΙΧ από την Κίνα. protothema.gr Quote Ο μοναδικός ωστόσο επενδυτής που παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως στο λιμάνι του Ηρακλείου για την διαδικασία γνωριμίας και ενημέρωσης, ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος του Ιταλικού Ομίλου,Εμμανουελ Γκριμάλντι μαζί με τους στενότερους συνεργάτες του. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο Ιταλός μεγαλοεφοπλιστής έφτασε νωρίς το πρωί με το πλοίο των Μινωικών Γραμμών «Φαιστός Παλλάς» και εν συνέχεια επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Οργανισμού όπου πραγματοποίησε συνάντηση με την Διοίκηση,ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τα οικονομικά μεγέθη του λιμένα. Είναι επίσης γνωστό,και μάλιστα ο ίδιος σε παλαιότερη ερώτηση μας κατά την διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Ομίλου στην Σικελία το 2019 είχε ξεκαθαρίσει ότι όχι μόνο θα διεκδικήσει το λιμάνι,αλλά πολύ περισσότερο,λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα δεχτώ να είμαι νοικάρης στο σπίτι μας» εννοώντας την φυσική έδρα των Μινωικών Γραμμών της οποίας είναι και ο ιδιοκτήτης. Ο ίδιος αναχώρησε το ίδιο βράδυ ξανά για Πειραιά,και από εκεί για την Νάπολη της Ιταλίας. flashnews.gr Αμβερσα του Νοτου
MILTIADIS Posted April 24, 2023 Posted April 24, 2023 Γκριμαλντι και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μονο κατεθεσαν προσφορες τελικα για το λιμανι του Ηρακλειου.Την Τεταρτη θα γινει η αποσφραγιση τους.
karavolatris Posted April 24, 2023 Posted April 24, 2023 Και μάλλον θα καταλήξει στα χέρια του Ιταλού... Μπορεί κάποιοι να αντιδρούν/αντιδράσουν αλλά τουλάχιστον αυτός μπορεί να δώσει νέα ώθηση στο λιμάνι. Γιατί ως γνωστόν εκτός του ακτοπλοϊκού και των κρουαζιερόπλοιων που είναι μια στάνταρ κατάσταση ενώ το εμπορικό του τμήμα παραπαίει τα τελευταία χρόνια...Μια τακτική εβδομαδιαία άφιξη του μοναδικού κοντέινεραδίκου Ιαπετός και σποραδικοι καταπλοι φορτηγών πλοίων όταν το διπλανό Ρέθυμνο έχει περισσότερες αφίξεις που παλιότερα δεν είχε. Έτσι εαν όντως καταλήξει στα χέρια του Γκριμάλντι θα έχει ενδιαφέρον να μετατρέψει το λιμάνι ως σταθμό μεταφορτώσης οχημάτων.
Santa irini Posted April 24, 2023 Posted April 24, 2023 (edited) Θα ήθελα να συμφωνήσω και με την εξέλιξη στο Ηράκλειο ότι το αεροδρόμιο μεταφέρεται από τη θέση του η οποία είναι παρακείμενη θέση στο λιμένα Ηρακλείου σημαίνει ότι μπορεί να αγοράσει ο Ιταλός και το αεροδρόμιο και να φτιάξει έναν πάρα πολύ ωραίο σταθμό αποθήκευσης των οχημάτων μέχρις ότου μεταφρασθούν έτσι ώστε να μην γεμίσει το λιμάνι με οχήματα Edited April 24, 2023 by Nick the Greek Quote
Petros P Posted April 26, 2023 Posted April 26, 2023 On 4/24/2023 at 7:25 PM, MILTIADIS said: Γκριμαλντι και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μονο κατεθεσαν προσφορες τελικα για το λιμανι του Ηρακλειου.Την Τεταρτη θα γινει η αποσφραγιση τους. ΓΕΚ Τερνα μαζι με Aviareps που ειναι η μαμα εταιρεία της SkyExpress, η οποια ουσιαστικά ειναι Κρητική Εταιρεία και το αφεντικό της Γιάννης Γρύλλος έχει ειπωθεί οτι ενδιαφέρεται για την Αττικα η μέρος αυτης.
proud_ionian Posted June 12, 2023 Posted June 12, 2023 Καλορίζικος ο ντοτόρε. Όπως μαθαίνουμε από το Euro2day, ο όμιλος με €80εκ παίρνει το 67%των μετοχών. Άμα υπάρχει συνέχεια του κράτους .
marioskef Posted June 12, 2023 Posted June 12, 2023 Υποθετοντας οτι οι δημοσιογραφικες πληροφοριες ειναι σωστες μου προκαλει εκπληξη οτι το λιμανι του Ηρακλειο εφτασε παρομοιο ποσο με της Ηγουμενιτσας. Θα περιμενα, καθοτι μικροτερο λιμανι, οτι δεν θα φτασει τοσο ψηλα.
gtogias Posted June 12, 2023 Posted June 12, 2023 Δεν είναι "δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ποσό το αναφέρει η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ: 12.06.2023_Προτιμητέος-Επενδυτής-ΟΛΗ-ΑΕ.docx (live.com)
Strofalos Posted June 12, 2023 Posted June 12, 2023 1 hour ago, marioskef said: μου προκαλει εκπληξη οτι το λιμανι του Ηρακλειο εφτασε παρομοιο ποσο με της Ηγουμενιτσας. Λογικά, το ήθελε πολύ το Ηράκλειο και για να μην μπει σε τίποτα περιπέτειες είπε να κάνει μια προσφορά overkill. Ε, πόσο πιο ασφαλές ποσό από το ποσό που δώθηκε για την σαφώς μεγαλύτερη Ηγουμενίτσα.
proud_ionian Posted June 12, 2023 Posted June 12, 2023 1 hour ago, marioskef said: Υποθετοντας οτι οι δημοσιογραφικες πληροφοριες ειναι σωστες μου προκαλει εκπληξη οτι το λιμανι του Ηρακλειο εφτασε παρομοιο ποσο με της Ηγουμενιτσας. Θα περιμενα, καθοτι μικροτερο λιμανι, οτι δεν θα φτασει τοσο ψηλα. Μήπως είναι διαφορετικοί οι όροι παραχώρησης και οι υποχρεώσεις του επενδυτή; Υποθετικά ρωτάω, μήπως έχει αναλάβει μεγαλύτερες δεσμεύσεις στην Ηγουμενίτσα απονοτινστο Ηράκλειο;
Orestis Posted June 12, 2023 Posted June 12, 2023 Χρειάζεται αρκετό διάβασμα για να συγκρίνεις 2 διαφορετικά λιμάνια/προσφορές/διαδικασίες. Από άποψη κύκλου εργασιών πάντως (μεγέθους όπως αναφέρθηκε πιο πάνω), τα δύο λιμάνια κινούνται στα ίδια επίπεδα (5,6 εκ), με το λιμάνι του Ηρακλείου να έχει όμως πολύ καλύτερη κερδοφορία.
MILTIADIS Posted June 12, 2023 Posted June 12, 2023 Το Ηρακλειο εχει κερδη απο την κρουαζιερα που δεν τα εχει η Ηγουμενιτσα.
karavolatris Posted June 12, 2023 Posted June 12, 2023 Τώρα που πέρασε στα χέρια του Ιταλού είναι ευκαιρία να αξιοποιηθεί όσον αφορά το εμπορικό του τμήμα. Αυτό που τον ενδιέφερε εξαρχής ως διαμετακομιστικο κέντρο για οχήματα πάντως είδους. Περιμένουμε λοιπόν τις κινησεις του σε βάθος χρόνου...
proud_ionian Posted November 17, 2023 Posted November 17, 2023 Αρχές Δεκεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης. Σύμφωνα με το dark room του new money, o ντοτόρε θέλει τον Χάνδακα κόμβο κρουαζιέρας και car Terminal για εισαγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την άπω ανατολή.
proud_ionian Posted December 18, 2023 Posted December 18, 2023 Πέσαν οι υπογραφές και το λιμάνι περνά επισήμως στον όμιλο G. Ο Ντοτόρε είναι στην Αθήνα με τον Guido,και ανεβάζουν stories από το Σύνταγμα, με μουσική υπόκρουση Ζορμπά.
proud_ionian Posted September 5, 2024 Posted September 5, 2024 On 7/18/2024 at 9:22 PM, proud_ionian said: Όταν έχουμε γενέθλια, παίρνουμε δώρα. Σήμερα λοιπόν κατατέθηκε στη Βουλή για διαβούλευση η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΗ στον Μανώλη. Η σύμβαση έχει κυρωθεί από τη Βουλή και το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, θα γίνει μεγάλο ταρατατζούμ στο Ηράκλειο, παρουσία Πρωθυπουργού, Ντοτόρε και πολλών άλλων μεγαλόσχημων. Έτσι λέει η Πατρίς.
iord Posted September 6, 2024 Posted September 6, 2024 (edited) Ξέρεις κάνεις αν στην σύμβαση περιλαμβάνεται σχέδιο αξιοποίησης από τον ΟΛΗ του χορού του αεροδρομίου δίπλα στο λιμάνι όταν αυτό μεταφερθεί στο Καστέλι;;; Edited September 6, 2024 by proud_ionian long quote short
lostromos Posted September 6, 2024 Posted September 6, 2024 (edited) Απ ότι θυμάμαι ο χώρος του αεροδρομίου προβλέπεται να γίνει πάρκο. Edited September 6, 2024 by proud_ionian quote
proud_ionian Posted September 13, 2024 Posted September 13, 2024 Τετάρτη 18.9. θα γίνει το Αζμπέτε. Θα παραστούν πολλοί μεγαλόσχημοι, αλλά όχι ο ΚΜ.
MILTIADIS Posted September 25, 2024 Posted September 25, 2024 Και ενοσω ολη η κοινοτητα παρακολουθει με κομμενη την ανασα τα μπρος-πισω των Στεφανου στο ζητημα του Volcan de Calaburiente στο λιμανι του Ηρακλειου εδεσε ηδη σημερα για πρωτη φορα αυτοκινηταδικο και συγκεκριμενα το Grande Napoli μια βδομαδα μετα την παραλαβη της διοικησης του λιμανιου απο τους Ναπολιτανους. Πασοκ-Γκριμαλντι-Εργα ειναι το συνθημα που κυριαρχει πλεον με μεγαλα γραμματα σε καθε πρανες του βοακ.
Petros P Posted September 25, 2024 Posted September 25, 2024 Οπότε(ς) θα ειναι το ντεπό του ομιλου στη Ανατολική Μεσόγειο αφου δεν έγινε ο Πειραιάς?
basilis89 Posted September 27, 2024 Posted September 27, 2024 Και το αυτοκινηταδικο τι μπορεί να προσφέρει στην Κρήτη? Ή στην εταιρεία του?
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now