margaritis24 Posted January 25 Posted January 25 Ηταν ιδιαιτερο γιατι ηταν διαφορετικο απο τα αλλα!ψηλη κοφτερη πλωρη,καθρεπτης που εγερνε πισω,πατημενη τσιμινιερα κ βεβαια η στρογγυλεμενη πρυμνη χωρις καταπελτη!
Annivas Posted January 25 Posted January 25 Το φουγάρο ίσως και να ήταν σχεδιαστικό πρότυπο της εποχής από κάποιο σχεδιαστικό / ναυπηγικό γραφείο είτε το αντέγραφαν ναυπηγεία και το έβαζαν σε διάφορα βορειοευρωπαϊκα πλοία . Αν παρατηρήσουμε ίδια τσιμινιερα με μικροαλλαγές είχε ο ΙΚΑΡΟΣ ενώ και το ΣΑΜΑΙΝΑ είχε παρόμοια χωρίς όμως την κυρτότητα προς τα πρυμα .
margaritis24 Posted January 25 Posted January 25 Ολα μοδα της καθε εποχης ειναι,η πατημενη τσιμινιερα του Ολλανδου,το κρανος του Πυροσβεστη στο Channel η δικιας μας στα blue star,η καθς εποχη εχει τα δικα της
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ Posted January 25 Posted January 25 Μπορειτε να μου βρειτε ενα της εποχης του προγρνεστερο ή μεταγενεστερο που να του μοιαζει?
margaritis24 Posted January 25 Posted January 25 Στα δικα μου ματια μονο το Stella Solaris σαν σουλουπι,κ τα 2 τεραστιες αδυναμιες μου
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted January 25 Posted January 25 10 hours ago, Annivas said: Το φουγάρο ίσως και να ήταν σχεδιαστικό πρότυπο της εποχής από κάποιο σχεδιαστικό / ναυπηγικό γραφείο είτε το αντέγραφαν ναυπηγεία και το έβαζαν σε διάφορα βορειοευρωπαϊκα πλοία . Αν παρατηρήσουμε ίδια τσιμινιερα με μικροαλλαγές είχε ο ΙΚΑΡΟΣ ενώ και το ΣΑΜΑΙΝΑ είχε παρόμοια χωρίς όμως την κυρτότητα προς τα πρυμα . Το φουγάρο του ήταν μοναδικό,καμία σχέση με τα αναφερόμενα 10 hours ago, margaritis24 said: Ηταν ιδιαιτερο γιατι ηταν διαφορετικο απο τα αλλα!ψηλη κοφτερη πλωρη,καθρεπτης που εγερνε πισω,πατημενη τσιμινιερα κ βεβαια η στρογγυλεμενη πρυμνη χωρις καταπελτη! Παραπλήσια πρύμη είχαν βρετανικής προέλευσης ποστάλια ΓΑΛΑΞΙΑΣ,ΑΦΠΟΔΙΤΗ,ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣ,ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ κλπ
Recommended Posts