ΝΗΡΕΑΣ Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 (edited) Σύμφωνα με το φόρουμ του shipspotting.com, το Superfast X θα παραδοθεί αύριο (12 Φεβρουαρίου) στην VEOLIA/SNCM και θα μετονομασθεί σε Jean Nicoli. __________________________ (2002, ex-Superfast X, Jean Nicoli, Seafrance Moliere, Moliere, Dieppe Seaways) Edited May 8, 2020 by Nick the Greek tag
ΝΗΡΕΑΣ Posted February 12, 2007 Author Posted February 12, 2007 12 Φεβρουαρίου, 2007: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ∆ΟΣΗ ΤΟΥ SUPERFAST X ΣΤΗΝ VEOLIA TRANSPORT ΥΓ Για να δούμε, εάν θα επιβεβαιωθεί και το νέο όνομα.
proud_ionian Posted February 12, 2007 Posted February 12, 2007 συμφωνα με το "Ferries Of Northern Europe" το AIS του πλοιου (ειναι στην αμβερσα ακομη) δεινει πλεον το ονομα Jean Nicoli (παλι καλα που δεν ειναι George Pilali)
ΝΗΡΕΑΣ Posted February 12, 2007 Author Posted February 12, 2007 Το όνομα το επιβεβαιώνει και το σημερινό shippax.se: "SUPERFAST X gets JEAN NICOLI". Τελικά, αυτός που το έγραψε στο shipspotting.com είχε άριστη πληροφόρηση . Η αλήθεια είναι ότι αμφέβαλλα λίγο για το όνομα, όταν είδα ποιός ήταν ο JEAN NICOLI. Κορσικανός ήρωας της αντίστασης κατά της Ιταλικής κατοχής στον 2ο ΠΠ, σοσιαλιστής (ίσως και κομμουνιστής), και ο οποίος συνελήφθη, δικάσθηκε και εκτελέσθηκε από τους Ιταλούς το 1943. Οπότε μου φάνηκε περίεργο μια πολυεθνική να δίνει ένα τέτοιο όνομα στο πλοίο. Φαίνεται όμως ότι υπερίσχυσε το "χαρτί" του Κορσικανού αγωνιστή που έχει μεγάλη επίδραση στους Κορσικανούς αυτονομιστές. Νυν υπέρ πάντων ο ανταγωνισμός.
Nick the Greek Posted February 12, 2007 Posted February 12, 2007 Συγνωμη προκαταβολικα για το εκτος θεματος, αλλα με βαση οσα ειπες για τον Ζωρζ Μουστακι Νηρεα, φανταζεσαι να ονομαζονταν καποιο ακτοπλοικο πλοιο στην Ελλαδα, "Αρης Βελουχιωτης"?
ΝΗΡΕΑΣ Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Σας αρέσει το μπλε ? Εγώ πάντως το προτιμώ από το κόκκινο!
HIGHSPEED 4 Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Not bad!!!!Σιγουρα κατα τη γνωμη μου θα ηταν καλυτερο με ολικη αφαιρεση των φτερων της τσιμινιερας.Παντως αυτο το μπλε και το στυλ του χρωματισμου-αντιθετα με το αθλιο του Grimaldi ή το μουσταρδι της Corsica-του παει πολυ!
Neptune Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Σιγουρα κατα τη γνωμη μου θα ηταν καλυτερο με ολικη αφαιρεση των φτερων της τσιμινιερας. Συμφωνω και επαυξανω. Το Mega Express Four χωρις τα φτερα ειναι πολυ καλυτερο. Του παει το καινουριο χρωματακι. Ξερουμε σε ποια γραμμη θα παει τελικα? Δεν πεφτει λιγο μακρυ για τα εκει λιμανια?
ΝΗΡΕΑΣ Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Το παπόρο, νυμένο στα μπλε, κοσμεί την 1η σελίδα του shippax.se. Έχει πλάκα η λεζάντα που τη συνοδεύει.
HIGHSPEED 4 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Outws h allws to sigekrimeno de to eidame kai pote!Htan tou Borra...
THALASSOLYKOS Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 τι σημασια εχει??? σημασια εχει οτι πηγαν σε ξενα χερια και σε ξενους επενδυτες αλλωστε δεν υπαρχουν και πολλες δουλειες για τους ναυτικους μας που πηγαν αυτοι οι αν8ρωποι?? 8α φυγουν και αλλα 2 αυτο ειναι σιγουρο περιμενε και 8α δειτε 8αυμασιοοοοοοοο εεεεεε?
George Posted February 28, 2007 Posted February 28, 2007 Kι εμένα μου αρέσει με τα μπλε. Δεν μπορώ να πω. Αλλά έχω μια απορία ρε παιδιά: Σε αυτό γιατί δεν βάλανε τριήρη Καλύτερο είναι αυτό από τη ΧΟΖΟ;
Superfast VI Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Pantos afta ta ploia ine genimena Superfast ke exun to kokino sto DNA tus, to opio de fevgi me tipota:)
proud_ionian Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 πλωρα πρυμα ξαναβγαινει το κοκκινο. σαν το παναγια τηνου οταν το βαφανε μπλε ενα πραμα.
miko mission Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Mπα η ιδεα σας ειναι !το primer ειναι αυτο που βλεπετε για κοκκινο !κανουν οι γαλλοι τετοιες τσαπατσοδουλειες?
ΝΗΡΕΑΣ Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 Η Veolia άκουσα ότι το ξαναπουλάει (αν δεν το έχει πουλήσει ήδη) γιατί μετά τις εξελίξεις στις γραμμές της Κορσικής δεν το χρειάζεται.
foxman Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Ωραίο σχεδιασμό έκαναν στην VEOLIA. Ακόμα δεν το πήραν το βγάλαν στο σφυρί...Και ποιος απο την Ελλάδα θα δώσει 112+ εκ ευρώ για να το πάρει? Το βλέπω να πηγαίνει στην TALLINK ή το πολύ πολύ στην COLOR LINE...
Neptune Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Λεμε για τους δικους μας αλλα να παιρνεις βαπορι και μετα να λες τι να το κανω αφου πεφτει μεγαλο για τα λιμανια που το θελω.. Τετοιες βλακειουλες οι δικοι μας δεν τις κανουνε οχι
foxman Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Καλά εμείς εδώ ξέρουμε, ότι στα λιμάνια της Κορσικής το όριο για να μπει ένα πλοίο είναι τα 180 μέτρα.Αυτοί πως νόμιζαν ότι θα χώρούσε το θηρίο με τα 203+ μέτρα?Πως θα έδενε μέσα στα στενά λιμάνια του νησιού?Δεν ήξεραν δεν (μας) ρώταγαν? Και εμείς κατηγορούμε τη ΝΕΛ για την αγορά των Αίολων.
Stratos Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Αν έχει τα... "φράγκα", ας το αγόραζε η ΑΝΕΚ. Της λείπει πολύ ένα τέτειο καράβι..!
foxman Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Φίλε Στράτο νομίζω ότι η τιμή του Χ είναι λίγο αλμυρή για την ΑΝΕΚ.Από τα 101 εκ καθαρά που μάζεψε από την αύξηση, τα 80 περίπου θα πάνε για αγορά νέου πλοίου και τα υπόλοιπα για μείωση δανεισμού.Αν κρίνουμε ότι τα αδερφά Blue Star 1 και 2 έχουν βγει κατά καιρούς στους brokers για πώληση στα 170 εκ,τότε η ΑΝΕΚ είναι πιο κοντά σε αυτά παρά στο 10...Φιλικά Δημήτρης.
ΝΗΡΕΑΣ Posted June 28, 2007 Author Posted June 28, 2007 Προς το παρόν, δεν έχω δεί τίποτε νεώτερο εάν πουλήθηκε και σε ποιόν...αν και πήρε το μάτι μου ότι υπήρξε κάποια εμπλοκή στην αγοραπωλησία. Πάντως, πιστεύω ότι αφού είναι για πούλημα...κάποια στιγμή θα πουληθεί. Και για να μην νομίζετε ότι τα περί πώλησης τα έβγαλα από την κοιλιά μου ... δείτε σχετικά εδώ ...
Neptune Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Παντως δε θα με χαλουσε αν το βαπορι γινοτανε Νικολάκης εστω και για λιγο
giorgosz Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Λοιπόν, τελικά πουλήθηκε το πλοίο, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο αγοραστής. Θέλετε και τιμή? 110 εκατ. ευρώ. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η SNCM αγόρασε το πλοίο για να έχει αντικαταστάτη σε περίπτωση που δεν ανανέωνε τη συνεργασία της με την CMN. Tελικά την ανανέωσε και το πλοίο της έμεινε .
Recommended Posts