Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

δεν τον πετυχε ποτε....ειχαμε τις παντοφλες τοτε (αφροδητη ή αγια μαρινα )αν θυμαμαι καλα

  • 1 year later...
Posted

δεν θυμαμαι ποσο εμεινε το θιακι δεμενο πριν πουληθει, το μονο που ειναι σιγουρο ειναι οτι το θιακι σταματησε μετα το τελος της σαιζον του 1996 και ο αγιος ανδρεας ηρθε το 2000. υπηρξε ενα μεσοδιαστημα με παντοφλες.

δε νομιζω να προλαβε το θιακι τον αγιο ανδρεα.

.

Ότι θυμάμαι χαίρομαι που λένε ... Δηλαδή εγω το είχα πετύχει το τελευταίο καλοκαίρι που δουλεψε... 35 ετια να υπιθεσω

Posted

ναι. το 96 ηταν η τελευταια του χρονια.

αν ηταν μερικα χρονια νεωτερο, θα ειχε προλαβει την καταργηση της 35 ετιας και θα ταξιδευε ακομη B)

  • 6 years later...
Posted

Πανεμορφη ,οσο και σπανια , η φωτο του πλοιου μεσα απο τον φακο του @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ

Βρισκομαστε στο 1989 ,το πλοιο φαινεται φρεσκοβαμμενο και λογικα η παρουσια του εκει ,εχει να κανει με την ετησια ακινησια του.

 

Posted

Να θυμηθούμε λίγο την ιστορία του.

On 2/8/2007 at 8:48 PM, proud_ionian said:

ηρθε ασπρο το 1984 με τις αγκυρες στην ισαλο. το 1985 ξαναρθε μπλε πλεον και με κατι περιεργα οκια ψηλα. το καλυτερο χαρακτηρηστικο του βαποριου το κουβερτωμενο με ξυλο, ανοιχτο πρυμα γκαραζ.
αποτελεσε διεξοδο (η γραμμη του αστακου) ειδικα για την ιθακη σε μια εποχη που για να πας πατρα ηθελες 6 ωρες με το αργοστολι.
οταν αποσυρθηκε το 1996 λογω 35ετιας δεν αντικατασταθηκε. η εταιρεια του (εναντι μετοχων της strintzis φημολογειτο τοτε) δεν το αντικατεστησε.
περισσοτερο με στενοχωρησε το αδοξο τελος του σε ντανα με το κουτι στην πρυμη.

Έχω την εντύπωση ότι πριν έρθει στη γραμμή του Αστακού, πέρασε για λίγο και από Κέρκυρα.

Κάθε χρόνο σταματούσε αρχές Νοεμβρίου και ξανάβγαινε λίγο πριν το Πάσχα.

Posted

Έκανε Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Ότραντο ως CORFU ROSE  Να είχε σχέση με Αγαπητό;;;

Ήταν ένα από τα σκανδιναβικά βαποράκια με ανοιχτό γκαράζ πρύμα που κατέβηκαν Ιταλία κ κάποια πέρασαν από εδώ

  • 1 year later...
Posted

Το ΘΙΑΚΙ ήταν κατασκευής 1961 (Martin Jansen G.M.B.H. & Co K.G. Leer, Yard no 45) και 500 gt. Διαστάσεις 56,06 m x 10,39 m και 2 μηχανές τετράχρονες, οκτακύλινδρες Kloeckner Humboldt Deutz, 1320 ίππων, με ταχύτητα 13 κόμβων. IMO 5330967.

Ήρθε στην Ελλάδα στις αρχές του 1984 σαν CORFU ROSE με σημαία Μάλτας και νηολόγιο Valletta 933. Πλοιοκτήτρια εταιρεία ήταν η "Roseways Lines Co Ltd" με έδρα τη Μάλτα.

Λίγους μήνες μετά πέρασε σε Ελληνικά χέρια και νηολογήθηκε σαν ΘΙΑΚΙ στη Β΄κλάση του Πειραιά με αριθμό 8672 και ΔΔΣ SV9264 στις 27-6-1984. Πλοιοκτήτρια εταιρεία ήταν η "Πνοή Ναυτική Εταιρεία, Πειραιάς" (Ηλίας Μαυροειδής). Παροπλίστηκε το 1996 και πουλήθηκε σε αλλοδαπούς το 1999. Διαγράφηκε από το νηολόγιο στις 30-7-1999.   

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...