Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Βέβαια διότι μεγάλη ταλαιπωρία από αθηνα- Πελλοπόνησο βολο και από εκεί σκόπελο αλλονησο. Γλιτώνεις τουλάχιστον 5 ώρες!!! 

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
14 hours ago, Man0lero said:

Εγω παντως πιστεύω οτι πρωινή αναχώρηση απο Μαντούδι με τος υπάρχουσες επιλογές μεταφοράς απο Αθηνα η κεντρική ελλαδα ειναι λαθος . Το να ξεκινάει απο Σκιαθο να κάνει ενα «ενδοσποραδικο» και να καταλήγει Βόλο με μεσημεριανή αναχώρηση απο εκει αναχώρηση ειναι όντως καλη λυση . 
επισης θα μπορούσε να κανει πρωινό (Σκιαθο-Σκοπελο-Αλλονησσο- Σκύρο - Αλλονησσο-Σκοπελο-Σκιαθο-Βολο ) έστω κάποιες φορές την εβδομάδα . 

Στην Σκύρο άλλο πλοίο εκτός του Αχιλλέα δεν αφήνουν να μπει. 

Αυτός ήταν ο λόγος, που άνοιξε το Μαντούδι, γιατί όταν ο Πρωτέας ήθελε να κατέβει Κύμη και Σκύρο, οι Σκυριανοί του είπαν δεν έρχεσαι Σκύρο, δεν είχαν όλοι τους και μυαλό να κανονίσουν συνεργασία και ανταποκρίσεις, οπότε άνοιξε το Μαντούδι που είναι πιο κοντά στην Σκιάθο, αλλά πλέον η Αλόννησος κλαίει όπως μαθαίνω, αφού έχει λίγα δρομολόγια. 

Κανονικά θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος συνεργασίας με τον Ηλιόπουλο και να κατεβαίνει το από Θεσσαλονίκη σε Κύμη και Σκύρο, αντί για Μαντούδι, με κάποιες προσεγγίσεις και κάποιες ανταποκρίσεις. 

Posted (edited)

Ειναι απίστευτο οτι λόγω κάποιων προσώπων, καταστάσεων και μονοπωλείου κάποια νησιά παραμένουν αποκλεισμένα απο την τουριστική ανάπτυξη .
Το να ζητάει ο εφοπλιστής για να βάλει καράβι το καταλαβαίνω (δεν συμφωνώ)  αλλα το να μην αφήνουν οι νησιώτες τον ανταγωνισμό γιατι είναι βολεμένοι ειναι εξωπραγματικό . 
Το κακό είναι οτι είναι αρκετά νησιά που θέλουν πλοία και δεν τα εχουν γιατι θα χαλάσει η πιάτσα 

Δεν θα αλλάξει αυτή η χώρα ποτέ 

Edited by polmyt
Posted (edited)

Δηλαδή για να καταλάβω , αν μια εταιρεία ακολουθήσει ολες τις νόμιμες διαδικασίες και δρομολογήσει πλοιο της στη γραμμή Κυμης - Σκύρου ,δεν θα το αφήσουν ν δεσει ;;

Edited by cyclades_shipping
Posted

Δε νομίζω ότι ο φίλος @bas αναφέρεται σε αντιδράσεις τέτοιου είδους. Μάλλον γράφει για τις ενστάσεις που προβάλλει η εταιρεία που σήμερα εξυπηρετεί το νησί της Σκύρου. Εταιρεία Λαϊκής Βάσης, με ντόπιους μετόχους και τον τοπικό Δήμο.

Posted

Εγραψα και αλλού ότι στο παρελθόν έτσι έδιωξαν τον Νομικό από την γραμμή της Σκύρου. Δεν τον άφηναν να δέσει στην Σκύρο, για να στηρίξουν την Ανεμόεσσα. Μιλάμε για δεκαετία του 80.

Σήμερα μπορεί αυτό να γίνει πιο δύσκολα, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ένα πνεύμα συνεργασίας. 

Σήμερα η ΣΝΕ έχει ένα πλοίο και εξυπηρετεί την γραμμή της Σκύρου, με 2-3-4 δρομολόγια την ημέρα. 

Στο παρελθόν η ΣΑΟΣ με το ΣΑΟΣ ΙΙ και το Παναγία Σουμελά και το Νόνα Μαίρη, είχε δεχτεί αυτή την κατάσταση και έκανε δρομολόγια από Κύμη για Σποράδες και για Αγιο Ευστράτιο - Λήμνο - Καβάλα. 

Θεωρώ λοιπόν ότι χώρος υπάρχει για όλους, όπως και συνεργασία θα μπορούσε να υπάρξει. 

Εχω ξαναβάλει στο παρελθόν τις φωτογραφίες όταν τα πλοία από το Μαντούδι, λόγω της φωτιάς είχαν έλθει στην Κύμη.

image.thumb.jpeg.085f5cda44e68a2ca0c00ec06014f18e.jpeg

1 IMG_20210807_115236.jpg

1 IMG_20210807_180405.jpg

Posted

Δεν είμαι γνώστης της γραμμής παραταύτα , μιλάμε για την Σκύρο ένα νησί με μόνιμους 3.000 κατοίκους. Ούτε ενδονησιωτική συγκοινωνία υπάρχει ούτε ή Μύκονος και η Σαντορίνη είναι από άποψη τουριστικής προσέλευσης.

Εάν μπει δεύτερος πολύ σύντομα δεν θα υπάρχει κανένας για τον χειμώνα γιατί πολύ απλά θα σκοτωθούν μεταξύ τους και δεν θα υπάρχει λίπος να βγει ο χειμώνας.

Πιστεύω ότι η Σκύρος έχει μια επαρκή συγκοινωνία  χειμώνα - καλοκαίρι ,με ένα καλό βαποράκι τοπικών συμφερόντων, και έχει δρομολόγια υποστηρικτικά προς την εξυπηρέτηση του νησιού. Σίγουρα το να έρθει ακόμη ένα πλοίο θα είναι ακόμη καλύτερα αλλά δυστυχώς μακροπρόθεσμα θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για όλους.

Posted

Φίλε @bas αδυνατώ να καταλάβω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Ότι δε μπαίνει κανένας στο Κύμη-Σκύρος για μια αρπαχτή 1,5 μήνα; Νομίζω είναι προφανές ότι η γραμμή δε σηκώνει δεύτερο πλοίο και αν μπει κάποιος τελικά θα ματώσουν όλοι όπως λέει και ο @Annivas

Ότι δεν συνδέεται η Σκύρος με το Βόλο; Μόνο από την Αλόννησο απέχει πάνω από 35 μίλια, βάλε και όλο το ταξίδι ως το Βόλο και θα καταλάβεις ότι πολύ πιο σύντομα κάποιος περνάει στη Σκύρο οδηγώντας ως την Κύμη παρά παίρνοντας το πλοίο από Βόλο. Ειδικά με πλοία τύπου Πρωτέα μιλάμε για κρουαζιέρα...Επίσης μην ξεχνάμε ότι η Σκύρος υπάγεται στην Εύβοια και όχι στη Μαγνησία

Ότι δε συνδέεται η Σκύρος με τις Βόρειες Σποράδες; Δε νομίζω ότι η Σκύρος περιμένει τουρισμό με island hopping από κει, έχει το δικό της αεροδρόμιο και τις δικές της ελάχιστες πτήσεις τσάρτερ. Είναι και αρκετά μακρινή η απόσταση.

Ότι δε συνδέεται η Κύμη με τις Βόρειες Σποράδες; Η απάντηση εδώ είναι το Μαντούδι. Πολύ πιο κοντά σε Σκιάθο & Σκόπελο ακόμα και στην Αλόννησο για λίγα μίλια. Άρα να κατέβει κάποιος πλοιοκτήτης Κύμη για να παίξει μπάλα μόνο στην Αλόννησο; Η Κύμη όντως έχει λιμάνι με απίστευτες δυνατότητες και καλύτερο δρόμο από Χαλκίδα σε σχέση με το Μαντούδι αλλά τα μίλια μιλάνε από μόνα τους.

Posted

Το Speedrunner θα συνεχίζει για Μαντούδι Δευτέρα, Παρασκευή , Σάββατο και Κυριακή.  Πέμπτες θα κάνει Λήμνο Λεσβο

Τρίτη μεχρι 2/9 και Τετάρτη θα φτάνει Αλόννησο και μετά πίσω για Σκόπελο Σκιάθο και Θεσσαλονίκη

Posted (edited)

Άρα το Naxos Jet ολοκληρώνει την σύντομη παρουσία του στα νησιά των Σποραδων και δίνει την σκυτάλη στο Speedrunner Jet 2 κ πιθανόν οπως ειχα αναφέρει θα κατέβει στην Κρήτη.

Posted

Δεν έγραψα πουθενά ότι χρειάζεται δεύτερο πλοίο για Σκύρο. 

Εγραψα για συνεργασία με δεύτερο πλοίο που θα κάνει Σποράδες ή και Θεσσαλονίκη. 

Οπως γινόταν παλία με το Σάος που δεν πήγε ποτέ Σκύρο. 

Σίγουρα το Μαντούδι βολεύει καλύτερα για Σκιάθο και Γλώσσα ή Αγνώντα, όχι για Αλόννησο. 

Η πρόταση να κατεβαίνει το εκ Θεσσαλονίκης ταχύπλοο στην Κύμη και όχι στο Μαντούδι, έστω και αν η Αλόννησος είναι 9 μίλια πιο κοντά στο Μαντούδι, είναι ότι αυτά τα 15 λεπτά διαφοράς, τα καλύπτει η μισή ώρα διαφοράς της οδικής διαδρομής από Αθήνα για το Μαντούδι, έναντι της Κύμης.

Οπότε αυτό θα μπορούσε να συνδυαστεί και με πρόσβαση από την Θεσσαλονίκη στην Σκύρο, με συνεργασία με τον Αχιλλέα. 

Αν το προεκτείνουμε και πιο πέρα, θα μπορούσε να πάει και μία βόλτα μέχρι το Σίγρι σε 3 ώρες το ταχύπλοο.

Ξέρω όμως ότι υπάρχει ένα θέμα με το ωράριο των πληρωμάτων. 

Τώρα για το Μαντούδι, σας είπα πως άνοιξε από τον Πρωτέα. 

Από την άλλη το γεγονός ότι η Ανεμόεσσα υπήρξε το πρώτο Σκυριανό πλοίο και έχουν υπάρξει άλλα 2 από τότε, αλλά το αδελφό του το Σύμη έκανε δρομολόγια με 11 μίλια μέχρι πέρσι είναι ενδιαφέρον.  

Η ουσία είναι ότι εμείς κάνουμε όνειρα, αλλά άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις. 

Πάντως με την ισχύουσα κατάσταση, μαθαίνω ότι η Αλόννησος ζορίζεται πολύ. Πάρα πολύ, ενώ όσο υπήρχε η πρόσβαση από την Κύμη, είχε μία λύση. 

Posted
1 hour ago, cyclades_shipping said:

Άρα το Naxos Jet ολοκληρώνει την σύντομη παρουσία του στα νησιά των Σποραδων και δίνει την σκυτάλη στο Speedrunner Jet 2 κ πιθανόν οπως ειχα αναφέρει θα κατέβει στην Κρήτη.

εκτος και αν εκτελέσει τα αλλα εγκεκριμένα 08:30 απο Μαντούδι και ενα ακομη. αλλα μου φαίνοται υπερβολικά πολλά

Posted (edited)

Στην Αλόννησο το Superstar κατέβασε περίπου στα 48 Ι.Χ. σήμερα.

Edited by Chang
Posted

Στην Αλόννησο το Ιωλκός ερχόμενο από Μαντούδι κατέβασε περίπου στα 44 Ι.Χ. σήμερα.

Posted (edited)

Αυτό σκέφτηκα και εγώ αλλα… δεν το επιβεβαιώνει η Seajets

Μηπως ειναι το ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ;

Η το Ιονις; Μηπως τα βρήκαν οι 2 με την κάθοδο της Ματζικ;

Edited by proud_ionian
Posted

Εγω ετσι οπως τα λέει ο Υπουργός , το μυαλο μου πήγε στο Άγιος Νεκταριος Αιγινας.

Posted
2 hours ago, shipgreeks said:

Μπορεί και πανόραμα 

Αυτό μαθαίνω και εγώ

Καραμπέκος ο ιδιοκτήτης ( του πρωην Μυρτιδιώτισσα )

Πανόραμα το πλοιο

Αρχιπέλαγος το όνομα της εταιρείας

Posted (edited)

Αυτα θα έπρεπε να ανακοινώνονται τουλάχιστον 3 μήνες πριν είναι πραγματικά στενάχωρο να βλέπουμε δρομολογήσεις να ανακοινώνονται 5,10 και 20 μέρες πριν την έναρξη των δρομολογίων ,αν μια χρόνια τα υπάρχον θερινά δρομολόγια ανακοινωθούν απο τον χειμώνα θα δούμε πραγματικά εκτόξευση στην κινηση αυτών των νησιών !