marioskef Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 Οπως? Ποια ηταν διαθεσιμα, σε καλη τιμη και δεν τα πηραν?
Metal maniac Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 Το παράδειγμα το έχουμε και με τα περιπολικά του ΠΝ έχεις δει τι ηλικία και τι δυνατότητες έχουν;που περιπολούν και τι έχουν απέναντι τούς; Τα island κατά την γνώμη μου έπρεπε να τα είχαμε πάρει χτες όχι να το συζητάμε ακόμα.Με κάθε σεβασμό στους ανθρώπους του ΠΝ τα λέω,και με καμία διάθεση αντιπαράθεσης
nomikos Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 Τα island θα έκαναν πολύ για το Λιμενικό. Για πλοία του ΠΝ κατά τη γνώμη μου είναι λίγα. Είναι αργά και έχουν ελάχιστο οπλισμό. Τα προορίζουν να αντικαταστήσουν τα Nasty,τα τελευταία μπορεί να είναι μικρά και παλιά όμως είναι ταχύτατα.
Metal maniac Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 (edited) θα συμφωνήσω μαζί σου ότι θα έκαναν για το Λιμενικό,αν δεν κάνω λάθος και στην Αμερική στην ακτοφυλακή τους δεν τα έχουν;απλά νομίζω στο ΠΝ τα βλέπουν σαν ευκαιρία και πιστεύω πώς όταν με το καλό έρθουν το ΠΝ θα κοιτάξει να τα εξοπλίσει καλύτερα όσο και αν μπορεί Edited June 8, 2023 by polmyt quote
Strofalos Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 5 hours ago, marioskef said: Οποτε θεωρω οτι καθε φορα που ελαβα μια αποφαση για να μην προχωρησουν κατι ειδαν και πηραν αυτη την αποφαση Αλήθεια ρε Μάριε..με το χέρι στην καρδιά, όχι προς εσένα αλλά προς την ηγεσία, πολύ θα ήθελα ν'ακούσω αυτές τις φρεγάτες τις Adelaide τι είδαν και δεν τους έκαναν. Αν τις είχαμε πάρει τότε, επί Αποστολάκη, πολλά θα ήταν διαφορετικά σήμερα.
Metal maniac Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 Νομίζω και εγώ ότι οι Adelaide ήταν καλή ευκαιρία για το ΠΝ μας αλλά δυστυχώς δεν τις πήραμε τότε
marioskef Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 4 hours ago, Strofalos said: Αλήθεια ρε Μάριε..με το χέρι στην καρδιά, όχι προς εσένα αλλά προς την ηγεσία, πολύ θα ήθελα ν'ακούσω αυτές τις φρεγάτες τις Adelaide τι είδαν και δεν τους έκαναν. Αν τις είχαμε πάρει τότε, επί Αποστολάκη, πολλά θα ήταν διαφορετικά σήμερα. Δεν μπορώ να ξέρω τις λεπτομέρειες... θα σου απαντήσω όμως κάπως επιφανειακά... οι Adelaide (οι δύο τελευταίες γιατί έχουν υπάρξει και άλλες 4 για τις οποίες κάνεις δεν ενδιαφέρθηκε και πήγαν για scrap) είναι πλοία αισίως 35 ετών... δηλαδή περίπου μόλις 5 χρόνια μικρότερες από τις δικές μας s (τις οποίες προσπαθούμε να δούμε πως θα τις αντικαταστησουμε...). Αυτές λοιπόν κατέληξαν στο ναυτικό της Χιλής (το οποίο σε σχέση με το δικό μας έχει σαφέστατα υποδεέστερη ισχυ) επειδή κανείς άλλος δεν ήθελε τελικά να τις αγοράσει... Νομίζω ότι κάτι δείχνει σχετικά με τη σχέση κόστους όφελος... Δέχομαι ότι είχαν αρκετά αξιόλογα στοιχεία λόγω της πρόσφατης αναβάθμισης, ίσως επαναλαμβάνω ίσως να έκλειναν κάποια κενά αλλά σίγουρα δεν θα έκαναν τη διαφορά...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted June 8, 2023 Posted June 8, 2023 On 6/7/2023 at 9:31 PM, Metal maniac said: Υπάρχουν κάποιες φήμες που θέλουν το Πολεμικό μας Ναυτικού να αποκτά 4 περιπολικά κλάσης "Island" από τις ΗΠΑ προς αντικατάσταση παλαιότερων δικών του,για να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν Νομίζω σύντομα τα 2 πρώτα θα παραληφθούν. 12 hours ago, Strofalos said: Αν εννοείς τα παράκτια πλοία κλάσης LCS έχεις απολυτο δίκιο. Αν όμως εννοείς τα αντιτορπιλικά κλάσης Kind πριν 20-25 χρόνια έχεις άδικο. Κ όμως υπήρχαν αρκετοί στο ΠΝ που τα γούσταραν,έτσι ακούγεται αλλά ευτυχώς δεν τα πήραμε 8 hours ago, Metal maniac said: Όσο αφορά τα lcs και η δική μου άποψη είναι ότι σωστά δεν τα πήρε το ΠΝ, Απλά νομίζω ότι θα μπορούσε να πάρει κάποια πλοία μεταχειρισμένα όχι απαραίτητα από τις ΗΠΑ και να καλύψει αρκετές ανάγκες του που δεν είναι μόνο στα πλοία πρώτης γραμμής. Όπως ένα Δ/Π (LPD / LSD) ή ένα πραγματικό ΠΓΥ . Από ΗΠΑ δίνονται σαν βοήθεια,υπάρχει υπστήριξη κ το προσωπικό είνσι εξοικειωμένο. 12 hours ago, Strofalos said: Αν εννοείς τα παράκτια πλοία κλάσης LCS έχεις απολυτο δίκιο. Αν όμως εννοείς τα αντιτορπιλικά κλάσης Kind πριν 20-25 χρόνια έχεις άδικο. Τα Kidd δεν τα πήραμε γιατί οι Αμερικάνοι δεν έδιναν τότε κ SM-2 7 hours ago, nomikos said: Τα island θα έκαναν πολύ για το Λιμενικό. Για πλοία του ΠΝ κατά τη γνώμη μου είναι λίγα. Είναι αργά και έχουν ελάχιστο οπλισμό. Τα προορίζουν να αντικαταστήσουν τα Nasty,τα τελευταία μπορεί να είναι μικρά και παλιά όμως είναι ταχύτατα. Δυστυχώς το ΠΝ είναι αναγκασμένο να εκτελεί αποστολές του ΛΣ το γιατί ο νοών νοείτω Τα island είναι κατάλληλα γιά την διααπορά κ σίγουρα ο εξοπλισμός θα αναβαθμιστεί Οι Νasty έχουν εδώ κ χρόνια μικρότερες μηχανές κ δεν πάνε 45+ μίλια που πιθανόν να νομίζεις 3 hours ago, Metal maniac said: Νομίζω και εγώ ότι οι Adelaide ήταν καλή ευκαιρία για το ΠΝ μας αλλά δυστυχώς δεν τις πήραμε τότε Γιά τις Adelaide οι Ατραλοί ζητούσαν πολλά κ έξτρα τα βλήματα Πάντως ήταν μιά ευκαιρία να αποκτήσουμε κ πάλι άμυνα περιοχής Τελικά πήγαν Χιλή η οποία έχει ωραιο ΠΝ με προσεγμένες αγορές σε μεταχειρισμένα
Metal maniac Posted July 1, 2023 Posted July 1, 2023 Την τρίτη αναμένονται στην Ελλάδα τα πρώτα 2 island και σε ένα μήνα λογικά τα άλλα 2,το ΠΝ έχει προγραμματίσει και τον νέο εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί στα πλοία!!!
corfu Posted July 2, 2023 Posted July 2, 2023 Καλώς να έρθουν τα Island αλλά ο προβληματισμός παραμένει γιατί ενώ στοιχίζουν 39 εκ € , δεν επιλέχθηκαν νέας ναυπήγησης πλοία όπως σωστά αναφέρει ο Naval Analyses
marioskef Posted July 2, 2023 Posted July 2, 2023 Το ποσό είναι το μέγιστο δυνητικό και περιλαμβάνει μια σειρά από εργασίες συντήρησης εξοπλισμού και μεταφοράς... Σκέψου ότι το 1 Γαύδος κόστισε περίπου το ίδιο ποσό και χωρίς οπλισμό ... Υπ αυτό το πρίσμα μάλλον είναι μια συμφέρουσα "αγορα"
Strofalos Posted July 2, 2023 Posted July 2, 2023 Τα Island ειναι καλοδεχούμενα στο ΠΝ ως αντικαταστάτες των Asheville. Και για τα λεφτά τους, ειναι μπόμπα! Εδώ μετά τον πόλεμο, το απλό σίδερο για τις οικοδομές έχει πάει στο 1€/κιλό. Απλά πρέπει να πέσουν χρήματα στο ΠΝ γιατί από την δεκαετή απραξία των μνημονίων έχουν προκύψει ανάγκες σε όλες τις διοικήσεις (φρεγατών, υποβρυχίων, κτλ). Όσον αφορά τον οπλισμό τους, καλά θα κάνουν να σκεφτούν τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές στο θέατρο επιχειρήσεων του Αιγαίου. Ειναι κρίμα να φορτωθεί με της Παναγίας τα μάτια και να βγει off από έναν MAM που έχει φύγει από κάποιο Bayraktar.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted July 2, 2023 Posted July 2, 2023 6 hours ago, Strofalos said: Τα Island ειναι καλοδεχούμενα στο ΠΝ ως αντικαταστάτες των Asheville. Mάλλον γιά τις Νasty είναι Γιά τις Αsheville υπάρχουν οι S148 προς το παρόν που χρησιμποιούνται ως Κ/Φ.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted July 3, 2023 Posted July 3, 2023 (edited) Του 1967 αυτές πρέπει να αντικατασταθούν πρώτα Edited July 3, 2023 by polmyt quote
Metal maniac Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 Τα νέα αποκτήματα του ΠΝ είναι στον ναύσταθμο Σαλαμίνας!!! Οι ονομασίες τους θα είναι οι εξής: Νο1: P197 – ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Β΄ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Νο2: P198 – ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Α΄ ΓΑΛΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Νο3: P288 – ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Β΄ ΛΙΑΣΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Νο4: P289 – ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ
gtogias Posted July 6, 2023 Posted July 6, 2023 Τα δύο από τα τέσσερα έφτασαν, σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου του Π.Ν.: Ονοματοδοσία Υπό Πρόσκτηση Παράκτιων Περιπολικών τ.«ISLAND» και Κατάπλους Πρώτου Ζεύγους Πλοίων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας - Πολεμικό Ναυτικό - Επίσημη Ιστοσελίδα (hellenicnavy.gr)
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted July 6, 2023 Posted July 6, 2023 Aπό τους πλευρικούς αριθμούς συμπεραίνουμε ότι ΠΠ ΚΥΚΝΟΣ κ ΠΠ ΤΟΞΟΤΗΣ έχουν παροπλιστεί To ex USCGC WPB 1309 είναι το ΑQUIDNECK To άλλο πρέπει να ήταν το SAPELO WPB1314 Aυτό φέρεται να έχει μεταβιβαστέί στο ΠΝ. Καλώς τα δεχτήκαμε!
nomikos Posted July 6, 2023 Posted July 6, 2023 Το Κύκνος είχε προσαράξει και μισοβυθιστεί στο Πυθαγόρειο Σάμου και λογικά είχε βγει ολική απώλεια.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 (edited) To γνωρίζω,όρος ολική απώλεια δεν υπάρχει στο ΠΝ Το πλοίο φέρεται ως υπάρχον,σίγουρα μη επισκευάσιμο κ η κατάστασή του συμβολίζεται από κάποιο γράμμα Γιά παράδειγμα η κατάσταση Β είναι ένα επίπεδο ημιπαροπλισμού, Edited July 8, 2023 by polmyt quote
Metal maniac Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 Δημοσιεύματα του τύπου επαναφέρουν δυστυχώς ξανά το θέμα για LCS στο ΠΝ
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted July 8, 2023 Posted July 8, 2023 Μεγάλο λάθος αν τις πάρουμε Έχω ακούσει ότι στο ΠΝ πολλοί τις ζαχαρώνουν...
Metal maniac Posted July 8, 2023 Posted July 8, 2023 Δυστυχώς φίλε μου νομίζω ότι θα το κάνουν το λάθος, νομίζω βεβαια πως πάνω από όλα είναι πολιτική απόφαση. Αλλά αυτά τα πλοία δεν κάνουν για το ΠΝ μας και πέρα από αυτό βγάζουν όλη την ώρα προβλήματα.Οι Αμερικάνοι ψάχνουν τρόπους να τα ξεφορτωθούν και μαλλον εμείς σαν καλοί σύμμαχοι είμαστε πρόθυμοι να χρυσοπληρωσουμε για να πάρουμε πλοία που δεν μας κάνουν.Πλωρες σίγουρα θέλουμε αλλά όχι LCS
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted July 9, 2023 Posted July 9, 2023 (edited) Eκτός αυτού έχουν θέμα στους μειωτήρες,γι'αυτό τα παροπλίζουν καινούργια. Edited July 9, 2023 by polmyt quote
Strofalos Posted July 9, 2023 Posted July 9, 2023 Γενικά έχουν θέματα..από το κιβώτιο της Renk μέχρι την αλουμινιένια υπερκατασκευή. Σίγουρα θα προτοιμούσαμε κάτι καλύτερο αλλά από τις S που σε μερικά χρόνια θα παραδώσουν πνεύμα και θα είμαστε με no-ships, καλύτερα να μας δώσουν μερικές αλουμινότρατες. Στην αναβροχιά δηλαδή, καλό είναι και το χαλάζι.
Recommended Posts