Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Εγώ δεν είδα κανέναν, δε με σταμάτησε κανείς. Ίσως επειδή επιταχύνω λίγο εκεί, αλλά δεν ήρθε και κανείς να μου ζητήσει το λόγο εισόδου όταν προχώρησα. Δηλαδή σε σταματάνε και σου ρίχνουν άκυρο;

  • 1 year later...
  • 1 year later...
Posted

Στο Μωλο ΔΕΗ λιγο πιο μακρια από το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ υπαρχει παρατημένος ενας καταπέλτης χρωματος πορτοκαλι.

Επειδή το ΚΟΡΑΗΣ εχει καταπελτη μηπως ξερουμε από που μπορει να είναι;

  • 4 months later...
  • 2 months later...
Posted

Βύθιση της Φορτηγίδας Λάντζας Άγιος Ιωάννης στο Κερατσίνι

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου για τη βύθιση της Φορτηγίδας–Λάντζας ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν.Π. 2051 στην θαλάσσια περιοχή του μόλου ΔΕΗ λιμένα Κερατσινίου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Διενεργείται προανάκριση από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

  • 1 year later...
Posted
On 5/1/2010 at 4:06 PM, proud_ionian said:

μια συνοψη του τι περασε (απο εμπορικα πλοια) το τελευταιο τριμηνο: wakil star

 

Δέκα ολόκληρα χρόνια μετά τη θέαση του πλοίου από τον Proud τον Ionian στην Πάτρα, εμείς το βλέπουμε να αποπλέει από το μώλο ΔΕΗ με προορισμό το Gemlik της Τουρκίας, για να φορτώσει φαντάζομαι. Επί τη ευκαιρία το ΙΜΟ του είναι 8003058 και είναι χτισμένο το Δεκέμβριο του 1981 στο ναυπηγείο Balenciaga(298) της Χώρας των Βάσκων, όπως μαρτυρά και το πρώτο του όνομα, Sota Arritokieta. Το 1987 έγινε Mango, το 2009 έγινε Wakil Star και το 2012 Itidal με σημαία Togo. Οι πλοιοκτήτες του φαίνεται να είναι Λιβανέζοι και το deadweight του στους 3,550 τόνους ενώ η μηχανή του είναι Barreras.

  • 11 months later...
  • 2 months later...
Posted

Από ότι μαθαίνω ο ΟΛΠ πιέζει τους χρήστες του μωλου της ΔΕΗ να φύγουν από τους nτόκους, άλλα και οι εγκαταστάσεις των εταιρειών που κάνουν χρήση του χερσαίου χώρου, έτσι ώστε να ξεκινήσουν εργασίες για να γίνει χώρος για το Ro-Ro Carrier.

Posted

Υπάρχει πραγματικά τόση ζήτηση χερσαίου χώρου για διαμετακομιστικούς σκοπούς; Ήδη χρησιμοποιεί το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, κάτι το οποίο με την έναρξη της κρουαζιέρας δεν μπορεί να συνεχιστεί φυσικά. 

Αλλά ο ΟΛΠ γιατί δεν δηλώνει δημόσια τις προθέσεις του; Ποιά τα σχέδιά του για το Car terminal; Πόσα γραμμικά έχει διαθέσιμα αυτή τη στιγμή και τι ανάγκες καλείται να εξυπηρετήσει στο προσεχές μέλλον;

Δεδομένου οτι ο μώλος ΔΕΗ χρησιμοποιείται ενεργά για εργασίες επισκευής και ακινησίες, που σκοπεύει να μετακυλήσει αυτές τις δραστηριότητες; Στο κορεσμένο Πέραμα; Στο νέο μώλο; 

Καλά κάνει και ζητάει να φύγουν για ιδία χρήση, αλλά ως ΟΛΠ οφείλει να εξυπηρετεί όλες τις δραστηριότητες.

Posted

Ο λόγος που δεν επαρκεί ο χώρος είναι γιατί δεν έχει χτιστεί αποθηκευτικός χώρος σε ύψος. Αν επένδυαν σε 1-2 μεγάλες αποθήκες δε θα υπήρχε θέμα.

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Ένα crude oil tanker μόλις 3 ετών, πλοιοκτησίας Thenamaris βλέπουμε δεμένο στο μώλο της ΔΕΗ. Πρόκειται για το Seavision (IMO 9790971), κατασκευής Hyundai Samho(S885) με dwt κοντά στους 158 χιλιάδες τόνους και μηχανή ΜΑΝ. Δεν έχει αλλάξει ποτέ όνομα, είναι νεότευκτο της εταιρείας.

  • 2 weeks later...
Posted
On 3/23/2021 at 3:21 PM, Nick the Greek said:

Ο λόγος που δεν επαρκεί ο χώρος είναι γιατί δεν έχει χτιστεί αποθηκευτικός χώρος σε ύψος. Αν επένδυαν σε 1-2 μεγάλες αποθήκες δε θα υπήρχε θέμα.

Κάτι σαν αυτο φαίνεται να υπαρχει στη Τουλόν(όσο φαινεται) που δεν τους περισσεύει και πολύς χωρος,είναι ένα αρκετά στενό λιμανι

20210529_104418.thumb.jpg.77276ce0222181ce1e7a098c50b6a94b.jpg

Από το χρήστη Kalie Deshayes

 

  • 3 weeks later...
Posted

Το δεξαμενόπλοιο SUNBEAM έχει δέσει στον μώλο της ΔΕΗ , γνωρίζουμε κάτι για το μέλλον του πλοίου το οποίο μεθόρμισε από την ντανα της Ελευσίνας;

  • 5 months later...
Posted
1 hour ago, Annivas said:

Αξιοπρόσεκτη η πορεία του Μπλε Κουβαλητή νούμερο 1 , η οποία φανερώνει το τι γίνεται απο θάλασσα. 

Ερχόμενο απο Βαθύ πλησιάζοντας τα Γιουρα γύρισε βορειότερα και πήγε  πάνω απο αυτά και την Τζια (κλασική πορεία με νότια ) , κατέβηκε μέχρι τον Σαν Τζωρτζιο και γύρισε βάζοντας πορεία για separation, αν δεν χρειαστεί να κάνει κάποια άλλη εναλλαγή πορείας γιατί πραγματικά ο Σαρωνικος βράζει αυτή την στιγμή .

 

Βλέπω στο marine traffic 4 ρυμουλκά σε δράση στη λεκάνη ανάμεσα σε ΝΜΔ και Μώλο ΔΕΗ. Το Μιχάλης V πρέπει να ασχολείται με την πλώρη του Ιωσήφ Κ ενώ τα Αλέξανδρος, Χρήστος XV και Κερύνεια, πιθανόν να ετοιμάζονται να πιάσουν τον Μπλέ Κουβαλητή 1 ο οποίος δεδομένα θα χρειαστεί βοήθεια εκεί μέσα.

Posted (edited)

Για να μην σου πω ότι αν έχει θέμα το Ιωσηφ ίσως να περιμένει ο Μπλε Κουβαλητής. Είναι πολύ ζόρικο να μπει μέσα με αυτό τον καιρό και να δέσει ασφαλώς ιδιαίτερα αν ο άλλος δίπλα του δεν έχει σταθεροποιηθεί και έχει γυρίσει . 
 

ΥΓ: και Νεο Μωλο γίνεται χαμός , οπότε Δευτέρα βλέπω ο κορωνακης κι ο Κατραδης να μην προλαβαίνουν τις παραγγελίες για κάβους . 😎

Edited by Nick the Greek
Posted

Πρέπει να έχεις δίκιο, και στο Marine Traffic φαίνεται να έχει ξεφύγει ο Ιωσήφ. Εν τω μεταξύ έχουν σπεύσει επιπλέον των προαναφερομένων και τα ρ/κ Dolphin I, Ήφαιστος 2 και Χρήστος V. Το Blue Carrier 1 είναι ανοιχτά της Πειραικής με 6.5 κόμβους και μάλλον περιμένει πράσινο φως για να μπεί.

 

Αν υπήρχε Λιμεναρχείο και ΟΛΠ, θα του έδιναν μια άλλη θέση. Μα στη Μερτζάριο, μα στο κεντρικό λιμάνι στην Παγόδα. Δε γίνεται ούτε να πέσει δίπλα στο Ιωσήφ με αυτές τις συνθήκες, ούτε και να τη βγάλει αρόδου όλη νύχτα.

Posted

Το Ιωσηφ Κ φαίνεται να έχει γυρίσει και τα ρυμουλκα να προσπαθουν να το επαναφέρουν στη θέση του. Όντως το Καριερ περιμένει, όπως το πάρει κανείς, απ εξω. Λογικά θα συνεχίσει τις βόλτες γιατί με τον καιρό αυτό, δεν ρισκαρεις. 

Posted

Φαίνεται να έχει βελτιωθεί η κατάσταση με το Ιωσηφ και ο Μπλε Κουβαλητής , έχει γυρίσει στη Πειραϊκή και έχει τραβερσωσει στον καιρό. 

Posted

Έδεσε τελικά το Blue Carrier 1 με 4 ρυμουλκά εκεί γύρω. Εγώ πραγματικά αδυνατώ να τα καταλάβω αυτά τα πράγματα. Έχεις 2 δεδομένα, τις απαίσιες καιρικές συνθήκες και το γεγονός ότι το πλοίο που είναι δεμένο σε απόσταση αναπνοής έχει ήδη μετακινηθεί λόγω των καιρικών συνθηκών πρίν 1 ώρα. Και τώρα άμα δεί κανείς το marine traffic, το Ιωσήφ Κ φαίνεται σα να έχει γωνία 45 μοιρών. Αν πέσει το ένα επάνω στο άλλο και γίνει ζημιά, ποιός θα φταίει? Τι άλλο πρέπει να γίνει για να δώσουν άλλη θέση στο Blue Carrier 1, μην πω και στα δύο πλοία.

Posted

Είναι φίλε μια ακόμη κλασική λειτουργία Ελληνικού κράτους .

Ακόμη κι ο ΟΛΠ να είχε την καλή πρόθεση να δώσει θέση στη Μερτζαριο , η στο κεντρικό λιμένα στα κρουαζιερόπλοια , θα έβγαιναν οι δημόσιες υπηρεσίες οπως το Τελωνείο να κάνουν τους αγκυλωτικους , ότι πρόκειται περί υποκειμένων θέσεων και δεν μπορούν να δέσουν πλοία που εκτελούν εσωτερικούς πλόες . Το Λιμεναρχειο θα έλεγε εγώ δεν έχω στον Πειραια κόσμο για τροχονομια αφού δεν το περίμενα … κ.ο.κ 

Τριχες δηλαδή αλλά άντε βγάλε άκρη και προκειμένου να μην σκοτιστεί όλο αυτό το αυτιστικό  άσε τον άλλον να ντριφταρει με 9αρι η να ρισκάρει για να πάει να δέσει .

 

Posted

Το 2013 όμως μια χαρά ειχαν δώσει θέση το Φλεβάρη οταν έσπασε η απεργία.Τρόπος υπήρχε. Ασφαλής θέση δεν υπήρχε εχθές.

Για ποιο λόγο να ταξιδεύει ο νεροκουβαλητής και να μην απαγκιάσει κάπου??

Posted

Τι να λεμε,απ οπου κι αν το πιάσεις μπάζει. 

Κατα τα άλλα θέλουμε να κορδωνομαστε για πρωτιές. Υστερούμε στα βασικά, όλα τα άλλα..

Περιμένω αντίδραση της Attica για το χθεσινό προς τους αρμόδιους φορείς. Τι; Οχι;

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...