cpt Stratis Posted Wednesday at 12:59 PM Posted Wednesday at 12:59 PM Ακούω διάφορους τον τελευταίο καιρό και στην Αλεξανδρούπολη και στην Σαμοθράκη που κατέβηκα για Μ. Εβδομάδα - Πάσχα, οι οποίοι λένε με μεγάλη βεβαιότητα, ότι το Κοραής είναι τελευταία χρονιά επάνωω και πως η εταιρεία δεν θέλει να καταθέσει φάκελο για την συγκεκριμένη γραμμή... Λόγω επαγγέλματος, πάντα όταν ταξιδεύω και όχι μόνο, όταν βρω ευκαιρία, πιάνω κουβέντα με τους ναυτικούς. Χθες λοιπόν φεύγοντας από το νησί, ρώτησα αξιωματικό, με τον οποίο έχω μιλήσει 2-3 φορές, αν ισχύουν όλα αυτά. Μου είπε πως η FAST FERRIES έχει σχέδιο για όλη την περιοχή του Βορείου Αιγαίου - Θρακικό, αρκεί να γίνει πράξη η υπόσχεση της κυβέρνησης για συμβάσεις μεγαλύτερες του έτους (4ετεις - 5ετεις). Σε περίπτωση που πάλι είναι μονοετής η προκήρυξη, τότε όντως δεν θα συμμετέχει. Μάλιστα μου είπε πως ο σχεδιασμός προβλέπει και 2 πλοία. Μακάρι θα πω εγώ... Χριστός Ανέστη...
aggelos_lask Posted Wednesday at 02:01 PM Posted Wednesday at 02:01 PM (edited) Ωραίο ακούγεται όλο αυτό,το ερώτημα είναι:Μήπως πρέπει να αγοράσει και 1 ακόμη πλοίο για να το κάνει πράξη αυτό το σχέδιο ? Edited Wednesday at 03:33 PM by polmyt quote
Samianshiplover Posted Wednesday at 02:43 PM Posted Wednesday at 02:43 PM Κατα την γνωμη μου ενα πλοιο μεγεθους Aqua Blue θα ηταν ιδανικο για την γραμμη αυτη ! Εκτος αμα εχει σκοπο να ανεβασει καποιο απο τα "Ραφηνιωτικα"
aggelos_lask Posted Wednesday at 06:22 PM Posted Wednesday at 06:22 PM (edited) Ναι αλλά αν ανεβάσει πλοίο από την Ραφήνα,θα τους λείπει ένα πλοίο από την γραμμή τους, επομένως θα πρέπει να αγοράσουν 1 ακόμα βαπόρι. Edited Wednesday at 06:49 PM by polmyt quote
Metal maniac Posted Wednesday at 07:29 PM Posted Wednesday at 07:29 PM (edited) Είναι αλήθεια άραγε οι φήμες που θέλουν άτομα από μεγάλη εταιρεία να έχουν κάνει επιθεώρηση στο ΑΝΕΜΟΣ ; Edited Thursday at 11:44 AM by polmyt μεταφορα ποστ
captain mitsos Posted Wednesday at 08:05 PM Posted Wednesday at 08:05 PM (edited) Από ποια όμως είναι; Όλες έχουν αρκετά πλοία για μετασκευές Edited Thursday at 11:45 AM by polmyt μεταφορα ποστ
samothrax Posted Wednesday at 08:55 PM Posted Wednesday at 08:55 PM (edited) 7 hours ago, cpt Stratis said: Ακούω διάφορους τον τελευταίο καιρό και στην Αλεξανδρούπολη και στην Σαμοθράκη που κατέβηκα για Μ. Εβδομάδα - Πάσχα, οι οποίοι λένε με μεγάλη βεβαιότητα, ότι το Κοραής είναι τελευταία χρονιά επάνωω και πως η εταιρεία δεν θέλει να καταθέσει φάκελο για την συγκεκριμένη γραμμή... Οφείλω να ομολογήσω ότι το έχω ακούσει και εγώ από αρκετούς στο νησί, επίσημους και μη... Όσο για το άλλο "σενάριο" δεν ξέρω κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Ίσως ισχύει αυτό με τις μονοετείς και πολυετείς συμβάσεις, γιατί είναι αλήθεια ότι για ένα έτος και στην ουσία λίγους μήνες κανείς δεν είναι βέβαιος και δεν μπορεί να κάνει σχεδιασμό. Μακάρι cpt Stratis να ισχύει το "σενάριο" που σου είπαν, μπας και δούμε μετά από χρόνια να ζωντανέψει πάλι η γραμμή Καβάλα - Σαμοθρακη... Edited Wednesday at 08:56 PM by samothrax
Metal maniac Posted Wednesday at 08:55 PM Posted Wednesday at 08:55 PM (edited) 15 hours ago, captain mitsos said: Από ποια όμως είναι; Όλες έχουν αρκετά πλοία για μετασκευές Για την Sea Jet άκουσα Edited Thursday at 11:45 AM by polmyt μεταφορα ποστ
pilot Posted Wednesday at 09:08 PM Posted Wednesday at 09:08 PM Επιθεώρηση για αγορά ή για ναυλωση? Ειδικά όμως η Seajets νσ το κάνει τι? Έχει ήδη ενα sporades star που κάθεται και ένα superstar 2 στο οποίο οι εργασίες γίνονται μάλλον αργοκινητα, γιατί προφανώς η εταιρεία του δεν του έχει βρει ρόλο
pilot Posted Wednesday at 09:26 PM Posted Wednesday at 09:26 PM Πάντως εάν ναυλωθει η πουληθεί ο Μπενυ θα πρέπει η Attica να ναυλωσει κάποιο αλλο πλοίο για να "βγει το lineup" όπως πρέπει το καυτό διμηνο του καλοκαιριού. Μήπως η φημολογία περί επιθεώρησης του Άνεμος που αναφερθηκε στο thread του πλοίου σχετίζεται κάπου με όλα αυτά?
Petros P Posted Wednesday at 09:49 PM Posted Wednesday at 09:49 PM Πιο πιθανό βλέπω να ασπρίζει ξανά το νυν λευκά όρη πρώην blue horizon
jimmyN Posted Wednesday at 10:16 PM Posted Wednesday at 10:16 PM 2 hours ago, Metal maniac said: Είναι αλήθεια άραγε οι φήμες που θέλουν άτομα από μεγάλη εταιρεία να έχουν κάνει επιθεώρηση στο πλοίο;; 3 hours ago, aggelos_lask said: Ναι αλλά αν ανεβάσει πλοίο από την Ραφήνα,θα τους λείπει ένα πλοίο από την γραμμή τους, επομένως θα πρέπει να αγοράσουν 1 ακόμα βαπόρι. Θα μπορούσαν να συνδιαστούν αυτά τα 2, μιας και φέτος μοιάζει να έχουν καποια συνεργασία οι 2 εταιρείες. Καθαρά δικό μου σενάριο, μην παρεξηγηθώ, δεν μαρέσουν καθόλου τα μπερδέματα... 😇
olympic champion anek Posted Wednesday at 10:33 PM Posted Wednesday at 10:33 PM Το Αριάδνη πιστεύω θα είναι ο αντικαταστάτης του Βενιζέλου. Το Λευκά Όρη θεωρώ πως μετά το τραγικό συμβάν δεν ξαναμπαίνει Κρήτη. Αναφέρομαι όταν θα φύγει οριστικά απ' τη γραμμή.
aggelos_lask Posted Wednesday at 10:35 PM Posted Wednesday at 10:35 PM (edited) 1 hour ago, Metal maniac said: Για την Sea Jet άκουσα Καμία Fast Ferries νομίζω,η Seajets να το κάνει τι? Εκτός αν το θέλει η Seajets μόνο και μόνο να διώξει το Aqua Blue,το οποίο είναι έξυπνο γιατί το Ανεμος κάνει εκεί στο βόρειο Αιγαίο Edited Wednesday at 10:35 PM by aggelos_lask
aggelos_lask Posted Wednesday at 10:43 PM Posted Wednesday at 10:43 PM 1 hour ago, pilot said: Πάντως εάν ναυλωθει η πουληθεί ο Μπενυ θα πρέπει η Attica να ναυλωσει κάποιο αλλο πλοίο για να "βγει το lineup" όπως πρέπει το καυτό διμηνο του καλοκαιριού. Μήπως η φημολογία περί επιθεώρησης του Άνεμος που αναφερθηκε στο thread του πλοίου σχετίζεται κάπου με όλα αυτά? 48 minutes ago, Petros P said: Πιο πιθανό βλέπω να ασπρίζει ξανά το νυν λευκά όρη πρώην blue horizon Το Άνεμος να μπει στην Κρήτη ούτε καν,δεν κάνει για αυτές τις γραμμές είναι μικρό,χρειάζονται κάτι μεγαλύτερο.Οσο για το Lefka Ori ας κάτσει εκεί στην Αδριατική να κάνει δρομολόγια,καλά τα πάει εκεί και με τα σινιάλα της Superfast που προσωπικά για εμένα μου αρέσουν επάνω του.Πιστεύω και εγώ όπως ο @olympic champion anek ότι το Αριάδνη κάνει δίδυμο με το Έλυρος που θα ταιριάξουν αρκετά και το δούμε να ασπρίζει σε κάποια φάση.Το ότι κάποια πράγματα δεν τους βγαίνουν είναι σίγουρα, οπότε πρέπει πάση θυσία να ναυλώσουν πλοίο ή να αγοράσουν ( για το μέλλον αφού διώχνουν και οι ναυπηγήσεις θα αργήσουν ) ώστε να τους βγει όπως θέλουν!Τέλος ο Βενιζέλος έχει κάποια ζουμιά ακόμα,ας το πουλήσουν στην βόρειο Αφρική παρά να διαλυθεί.
kefalonia94 Posted Wednesday at 10:58 PM Posted Wednesday at 10:58 PM (edited) Μη μείνει μονάχα το Claudia Αδριατική για άλλη μια σεζόν φοβάμαι. Και κατεβάσουν το Λευκά Όρη Κρήτη.... Ο Βενιζέλος μια χαρά είναι για τη Moby πάντως... Edited Wednesday at 10:59 PM by kefalonia94
pilot Posted Thursday at 04:54 AM Posted Thursday at 04:54 AM (edited) 6 hours ago, aggelos_lask said: Το Άνεμος να μπει στην Κρήτη ούτε καν,δεν κάνει για αυτές τις γραμμές είναι μικρό,χρειάζονται κάτι μεγαλύτερο.Οσο για το Lefka Ori ας κάτσει εκεί στην Αδριατική να κάνει δρομολόγια,καλά τα πάει εκεί και με τα σινιάλα της Superfast που προσωπικά για εμένα μου αρέσουν επάνω του.Πιστεύω και εγώ όπως ο @olympic champion anek ότι το Αριάδνη κάνει δίδυμο με το Έλυρος που θα ταιριάξουν αρκετά και το δούμε να ασπρίζει σε κάποια φάση.Το ότι κάποια πράγματα δεν τους βγαίνουν είναι σίγουρα, οπότε πρέπει πάση θυσία να ναυλώσουν πλοίο ή να αγοράσουν ( για το μέλλον αφού διώχνουν και οι ναυπηγήσεις θα αργήσουν ) ώστε να τους βγει όπως θέλουν!Τέλος ο Βενιζέλος έχει κάποια ζουμιά ακόμα,ας το πουλήσουν στην βόρειο Αφρική παρά να διαλυθεί. Δεν εννοούσα να μπει το Άνεμος ειδικα στην Κρήτη. Εννοούσα μήπως ναυλωθει για το καλοκαίρι από την Attica γενικά, και χρησιμοποιηθεί σε κάποια γραμμή της προκειμένου να βγει το lineup της καλύτερα. Όσο για την Αριάδνη, πιο πιθανό την βλέπω να κάθεται στο Ηράκλειο το καλοκαίρι- όπως άλλωστε έχει προγραμματιστεί Edited Thursday at 04:54 AM by pilot
aggelos_lask Posted Thursday at 05:36 AM Posted Thursday at 05:36 AM (edited) Μόνο ένα Σύρο Τήνο Μύκονο, άντε και στην άγονη του Διαγόρα το καλοκαίρι πουθενά αλλού. Edited Thursday at 07:04 AM by polmyt quote
nomikos Posted Thursday at 05:52 AM Posted Thursday at 05:52 AM Άμα μπει Παροναξία ο ηγέτης το καλοκαίρι με βραδυνά,θα σκίσει!!!
The ferry Posted Thursday at 06:12 AM Posted Thursday at 06:12 AM (edited) Ποιος είναι ο ηγέτης; Edited Thursday at 06:14 AM by polmyt quote
pilot Posted Thursday at 06:56 AM Posted Thursday at 06:56 AM 1 hour ago, aggelos_lask said: Μόνο ένα Σύρο Τήνο Μύκονο, άντε και στην άγονη του Διαγόρα το καλοκαίρι πουθενά αλλού. Μεταξύ μας αυτά τα 2 σκεφτόμουν και εγώ και ειδικά τις άγονες του Διαγόρα (btw, τα δρομολόγια των άγονων βορείου Αιγαίου από Καβάλα/Θεσσαλονίκη ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί🙄), με πιθανή μετακύλιση του Διαγόρα στη γραμμή Βαθύ-Κω-Ρόδο, και παραμονή του Αστερίων 2 στην Κρήτη. Πάντως θα συμφωνήσω και με τη σκέψη του nomikos πιο πάνω. Ο Ανεμος σε ένα βραδινό προς Σαντορίνη (έχει και αρκετές καμπίνες) θα μπορούσε να σκίσει. Το γεγονός ότι η ταχύτητα του δεν είναι και το πιο δυνατό του σημείο, αλλά έχει κρεβάτια, τον κάνει ιδανικό (στα μάτια μου τουλάχιτον) για νυχτερινές πλόες κοντινών σχετικά αποστάσεων. Η για ημερήσια δρομολόγια όχι ιδιαίτερα μεγάλων αποστάσεων όπως που μπορεί να αρκεστεί με μια ταχύτητα στο "ρελαντί" όπως το Πειραιάς-Σύρος-Τήνος-Μύκονος
wysiwid Posted Thursday at 06:56 AM Posted Thursday at 06:56 AM 8 hours ago, aggelos_lask said: Καμία Fast Ferries νομίζω,η Seajets να το κάνει τι? Το διπλώνει με το Σούπερσταρ 2 και χτυπάει οποιαδήποτε γραμμή στοχεύσει είτε Κυκλάδες , είτε Β Αιγαίο είτε Κρήτη κτλ
Philip Mngk Posted Thursday at 07:46 AM Posted Thursday at 07:46 AM Η εταιρεία έχει κέρδος από το πλοίο η θα πουληθεί και αυτο αναγκαστικά στον ανταγωνισμό
nomikos Posted Thursday at 07:57 AM Posted Thursday at 07:57 AM 1 hour ago, The ferry said: Ποιος είναι ο ηγέτης; Ελευθέριος Βενιζέλος Αποδεσμεύεται και το BS1 για όπου αλλού θελήσει η Άττικα..
Villandry Posted Thursday at 07:58 AM Posted Thursday at 07:58 AM Αν και δεν προκύπτει από πουθενά ναύλωση του Άνεμος από την Άττικα, η μόνη γραμμή που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και να έχει όφελος η Άττικα είναι αυτή της Χίου Μυτιλήνης, με ταυτόχρονη μετακίνηση ενός εκ των Σάμος/Ρόδος στην Κρήτη. Αν και πιστεύω πως ο Βενιζέλος θα τη βγάλει στα Χανιά φέτος το καλοκαίρι και δε θα χρειαστούν όλα αυτά. 1 minute ago, nomikos said: Ελευθέριος Βενιζέλος Αποδεσμεύεται και το BS1 για όπου αλλού θελήσει η Άττικα.. Αυτή είναι πολύ σωστή σκέψη. Σε δρομολόγια ανάλογα του Σάμος. Με το Νάξος σε απογευματινά προς Πάρο Νάξο και μικρές Κυκλάδες.
Recommended Posts