Panagia Ekatontapiliani Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Τα τιμολόγια του Ίλιον είναι τα εξής: Πειραιά Αίγινα: 9,50ευρω/άτομο, 6,00ευρω/ΔΚ Πειραιά Αγκίστρι: 10,70ευρω/άτομο, 7,00ευρω/ΔΚ Αίγινα Αγκίστρι: 2,70ευρω/άτομο, 2,50ευρω/ΔΚ
Panagia Ekatontapiliani Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 (edited) Σε όλες τα δρομολόγια του Φαίδρα, οι τιμές είναι σε προσφορά. Το εισιτήριο για τον επιβάτη είναι 8,5 Ευρω & για το ΙΧ 25 Ευρω. Όταν οι τιμές για την Αίγινα με τον Φοίβο είναι 9,5 Ευρω & 27,5 Ευρω αντίστοιχα. Edited August 29, 2009 by Panagia Ekatontapiliani
Hastaroth Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 (edited) Όσο προσιτά και να λέμε οτι είναι τα BS, το εισιτήριο για Σύρο έχει πράγματι 26 αλλά......είναι κι αυτά λεφτά τα οποία βγάζουμε με κόπο και δεν μας τρέχουν απ' τα πατζάκια. Επί τού χρηματικού,όλα τά λεφτά μας μέ κόπο τά βγάζουμε.Δέν καταλαβαίνω πόσο θα έπρεπε να έχη το εισιτήριο γιά να θεωρήται "καλή τιμή".Προσωπικά πιστεύω οτι τά 26 ευρώ είναι προσιτό εισιτήριο-όμως από τά 30κάτι και άνω αρχίζει νά "τσούζη",ακόμα και άν λάβουμε υπ'όψιν μας την ταχύτητα,συνέπεια κλπ τών πλοίων αυτών. Edited September 11, 2009 by polmyt
panpeggy Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 (edited) 1.Επί τού χρηματικού,όλα τά λεφτά μας μέ κόπο τά βγάζουμε.Δέν καταλαβαίνω πόσο θα έπρεπε να έχη το εισιτήριο γιά να θεωρήται "καλή τιμή".Προσωπικά πιστεύω οτι τά 26 ευρώ είναι προσιτό εισιτήριο-όμως από τά 30κάτι και άνω αρχίζει νά "τσούζη",ακόμα και άν λάβουμε υπ'όψιν μας την ταχύτητα,συνέπεια κλπ τών πλοίων αυτών. Φίλε μου θα δεις για πότε το εισιτήριο θα πάει 30+ ευρώ και δεν θα διαμαρτυρηθεί κανείς ούτε που θα το καταλάβουμε. Παλιά ταξίδευα με 20 και μέσα σε 2 χρόνια αύξηση 6 με τον βασικό μισθό να παραμένει στα ίδια επίπεδα. Για να μην μιλήσω για τις υπέρογκες τιμές των ταχύπλοων της Hsw. Πληρώνεις 44 για να φτάσεις Σύρο 20 λεπτά νωρίτερα από οτι το μεγάλο blue star, τέλος πάντων η τιμολογιακή πολιτική είναι άλλο θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Edited September 11, 2009 by polmyt
Hastaroth Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 (edited) Τώρα άμα τό εισιτήριο πάη στά 44 ευρώ,απλούστατα ΔΕΝ θά ξαναπάω στην Κώ.Στόν Πόρο,που πήγαινα ανελλιπώς τά τελευταία 20 χρόνια κάθε καλοκαίρι συχνότατα,από πέρυσι που πήγε το εισιτήριο γύρω στά 15 ευρώ έπαψα να πηγαίνω... Edited September 11, 2009 by polmyt
ΝΗΡΕΑΣ Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Τί έγινε Λευτέρη...ξανάπεσαν -στα προ αυξήσεων και διαμαρτυριών επίπεδα- οι τιμές στους Αίολους ή είναι η ιδέα μου?
proud_ionian Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Αλλά, ως θαύμα...ας δούμε εάν θα διαρκέσει και πάνω από 3 ημέρες. ολα αυτα τα θαυματα θα κρατησουν ως τις 04/10;)
LEFTERIS68 Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Τί έγινε Λευτέρη...ξανάπεσαν -στα προ αυξήσεων και διαμαρτυριών επίπεδα- οι τιμές στους Αίολους ή είναι η ιδέα μου? Ναι εδώ και μιά βδομάδα τα πλοία έχουν τις χαμηλές τους τιμές...Κρίμα γιατί η λογική της "αρπαχτής" δεν λειτούργησε όπως θα περίμενε η εταιρεία... Οι πληρότητες ήταν πάρα πολύ μικρές και η κάψα του καλοκαιριού άφησε ασυγκίνητους τους επιβάτες.Προσωπική μου γνώμη μιά πιο λογική οικονομική πολιτική της εταιρείας θα έδινε αφάνταστα περισότερο κόσμο στα πλοία...
ΝΗΡΕΑΣ Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 ολα αυτα τα θαυματα θα κρατησουν ως τις 04/10;)Το μόνο που απομένει ακόμα, είναι να δούμε τους Αίολους να πηγαίνουν με 35 μίλια...και με τιμές Χοζοβιώτισσας.Κρίμα γιατί η λογική της "αρπαχτής" δεν λειτούργησε όπως θα περίμενε η εταιρεία...Όχι κρίμα Λευτέρη...ευτυχώς να λες. Ευτυχώς που δεν λειτούργησε, γιατί θα το σκεφθούν πολύ καλύτερα την επόμενη φορά.
LEFTERIS68 Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Σωστά ΝΗΡΕΑ... Βέβαια το κρίμα πήγαινε για τα πλοία και όχι για το αποτέλεσμα...
Lord Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Aπαραδεκτες ηταν οι τιμες της ΝΕΛ με τους Κεντερηδες.Ειναι αδικιολογητοι αλλα δεν φταινε αυτοι αφου δεν υπαρχει κρατος καλα κανουν.Ο κοσμος ομως γυρισε την πλατη στην ΝΕΛ αφου δεν προσφεραν τπτ.Διπλασιες τιμες απο τα αλλα συμβατικα και ακριβως οι ιδιες ωρες ταξιδιου.Γιατι λοιπον καποιος να τα προτιμησει??
panpeggy Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 (edited) Μιας και εδώ μιλάμε για τιμολόγια. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα. 1) Γιατί το εισιτήριο του Νήσος Χίος για Σύρο έχει 29€ κατάστρωμα ενώ στο Blue Star 1 και Blue Star 2 έχει 26€ η οικονομικη θέση (που μπορείς να κάτσεις και μέσα)?? Τα 2 πλοία έχουν ακριβώς τις ίδιες ώρες. Περίπου 3:20 λεπτά κάνει το Blue Star και 3:25 λεπτά κάνει το Ν Χίος. Φοβερή τιμολογιακή πολιτική από την hsw. 2) Γιατί τα ταχύπλοα της Hellenic είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ?? Το Speedrunner έχει 37€ και το Highspeed ......44,5???? ΕΛΕΟΣ. Και μη μου πείτε για καλές τιμές σε σύκγριση με υπηρεσίες. Παίρνω 750€ μισθό και πονάει πολύ το 45αρι αν ποτέ προτιμήσω ταχύπλοο. Και γιατί να το προτιμήσω δηλαδή. Να δώσω 18 ευρώ παραπάνω για να είμαι Σύρο 20 λεπτά νωρίτερα? Υ.Γ. Οικονομική κρίση αλλά τα ταχύπλοα το καλοκαίρι ήταν γεμάτα. Αυτά βλέπουν οι εταιρείες και χτυπάνε τις τιμές. Τι να πω. Ο μόνος είμαι που βλέπω υπερβολικές τις τιμές? Edited September 15, 2009 by panpeggy
ΝΗΡΕΑΣ Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 1) Γιατί 26 ευρώ έχει και το Ιθάκη...26 θα έχει και το Superferry το χειμώνα. Νομίζω ότι η BSF έχει το ίδιο εισιτήριο στην οικονομική, ανεξαρτήτως πλοίου. 2) Εάν η Aegean ήταν leader τόσα χρόνια στα ταχύπλοα στις Κυκλάδες....και η HSW νεοεισερχόμενη που διεκδικεί μερίδιο...πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν αντίστροφα.
Orestis Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Το Speedrunner έχει 37€ και το Highspeed ......44,5???? Σε ποιο προορισμό αναφέρεσαι;
panpeggy Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 (edited) 1) Γιατί 26 ευρώ έχει και το Ιθάκη...26 θα έχει και το Superferry το χειμώνα. Νομίζω ότι η BSF έχει το ίδιο εισιτήριο στην οικονομική, ανεξαρτήτως πλοίου.2) Εάν η Aegean ήταν leader τόσα χρόνια στα ταχύπλοα στις Κυκλάδες....και η HSW νεοεισερχόμενη που διεκδικεί μερίδιο...πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν αντίστροφα. Ναί, γνωρίζω οτι 26 έχουν και τα άλλα πλοία Το ερώτημα μου είναι γιατί τα πλοία της Hellenic είναι ακριβότερα χωρίς κανένα προφανη λόγο. Αν αναγκαστώ να πάρω το Νήσος Χίος γιατί πρέπει να δώσω 33.5 ευρώ για να κάτσω μέσα? Για να βλέπω τα φρου φρου κι αρώματα που έχει μέσα το πλοίο (φωτάκια, χαλάκια περίεργα και άλλες τέτοιες χαζομάρες?).... Σε ποιο προορισμό αναφέρεσαι; Πειραιάς - Σύρος φίλε μου. Τα ταχύπλοα της Hellenic είναι πολύ ακριβά σε σχέση με το speedrunner III που είχα ταξιδέψει θέλοντας και μη πλήρωσα 37€ 2) Εάν η Aegean ήταν leader τόσα χρόνια στα ταχύπλοα στις Κυκλάδες....και η HSW νεοεισερχόμενη που διεκδικεί μερίδιο...πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν αντίστροφα. Φίλε μου ακόμη και μονοπώλιο να ήταν γιατί να πρέπει να δίνουμε ένα κάρο λεφτά? Θεωρείς δηλαδή οτι τα 44.5 είναι λογική τιμή? Ακόμη και αν ήμουν πλούσιος απλά το θεωρώ κοροϊδία. Δηλαδή αν τα είχε 10 ευρώ φθηνότερα νομίζεις η εταιρεία θα έπεφτε έξω και θα κατέβαζε ρολά? όχι βέβαια. Απλά θα έβγαζε λίγο λιγότερα εκατομμύρια από οτι τώρα. Edited September 15, 2009 by polmyt 3 σε 1
Orestis Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Το Speedrunner έχει 37€ και το Highspeed ......44,5???? Έχεις κάνει κάποιο λάθος στις τιμές, η Aegeanspeedlines έχει τη Σύρο 39 ευρώ και η HSW 40,5 (44,5 είχε σε κάποια δρομολόγια του καλοκαιριού). Όσο για τις διαφοροποιήσεις στις τιμές, αυτές είναι αναμενόμενες και θεμιτές. Δεν είναι δυνατόν όλες οι εταιρείες να έχουν κοινό τιμοκατάλογο. Οι διαφοροποιήσεις μπορούν να οφείλονται σε πολλούς λόγους, είτε στα χαρακτηριστικά του πλοίου (ηλικία, ταχύτητα, ξενοδοχειακοί χώροι κλπ), είτε στα χαρακτηριστικά του δρομολογίου (συχνότητα, αριθμός προσεγγίσεων κλπ), είτε στην ίδια την εταιρεία που βάσει της στρατηγικής της και των μεριδίων αγοράς που έχει, επιλέγει την τιμολογιακή πολιτική της.
Panagia Ekatontapiliani Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Ο πόλεμος των τιμών έχει ξεκινήσει για τα καλά μετά την είσοδο του Φαίδρα στη γραμμή Πειραιά Σουβαλα. Πρώτα από όλα ξεκίνησε ο Αλέξανδρος, μειώνοντας το εισιτήριο στα 5 Ευρώ, μιας και είδε να χάνει το παιχνίδι της Σουβαλας από το μεγαλύτερο βαπόρι. Επειτα η HSW προχώρησε σε έκπτωση 40% στα τιμολόγια των φορτηγών της Αίγινας, γιατί πλέον έχει χάσει σημαντικά μερίδια από το Φαίδρα.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Μετά τον Αλέξανδρο ήρθε η σειρά του Άγιου Νεκτάριου Αίγινας για να μειώσει τα τιμολόγια του, έτσι ώστε να αντέξει τον ανταγωνισμό. Έτσι η τιμή για τον επιβάτη είναι 7 Ευρώ και 18 Ευρώ για το ΙΧ, ενώ πριν ήταν 8 Ευρώ και 23 Ευρώ αντίστοιχα. Άσχετα εάν στη διαφήμιση μιλεί ότι οι προηγούμενες τιμές ήταν 9,5 Ευρώ και 28 Ευρώ αντίστοιχα.
NHSOS XIOS Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Τιμολογιακα παντως το CRUISE EUROPA δεν ειναι φτηνο,κοστιζει οσο και τα palace,51 το deck και 109 η τετρακλινη εσωτερικη ενω δεν δινει καθολου air seats(δεν εχει δηλαδη).
Neptune Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 Και με ποια λογικη περιμενες να ειναι φτηνοτερο? Του νεοτευκτου που ψαχνει να προσεγγισει κοσμο? Οι Μινωικες αλλωστε ειναι τοσα χρονια στην Αδριατικη δεν ηρθαν χθες.
Orestis Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της Blue Star στις νέες τιμές της HSW (σε Σύρο, Μύκονο, Πάρο & Νάξο) καθώς με τα νέα τιμολόγια οι τιμές της είναι 12-33% ακριβότερες.
Orestis Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Παρατήρησα πως η ΑΝΕΚ έχει αλλάξει από τις 11 Νοεμβρίου τον τιμοκατάλογο της στη γραμμή του Ηρακλείου. Οι τιμές των 3 εταιρειών για τα βραδινά δρομολόγια είναι: Εταιρεία: Minoan – ANEK - Superfast Οικονομική: 37 - 19 - 36 Δίκλινη εξ.: 92 – 61 – 90 Δίκλινη εσ.: 85 – 56 - 83 Τετράκλινη εξ.: 67 – 45 - 66 Οχήματα: 88 – 73 - 87
marioskef Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Μια σημείωση Οι τιμες της ΑΝΕΚ ειναι προσφορας και ισχύουν μονο σε μετ' επιστροφης εισητηρια...
Orestis Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Γιατί το λες αυτό; Δεν το είδα να αναφέρεται πουθενά και το online booking δίνει αυτές τις τιμές ακόμα και για απλή διαδρομή.
marioskef Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Υποθετω πως αναφέρεσαι στις τιμές που αναγράφονται εδω: http://web.anek.gr/portal/page/portal/ANEK_prod/Fares_Offers όπου γραφει σε ένα αστερισκο οτι: ... ισχύουν μόνο εφόσον συνδυαστούν σε ταξίδια aller-retour ... Και ακριβως στο τέλος της σελίδας υπάρχει ένα link που αναγράφει και τις κανονικες τιμες, αυτες δηλαδη που ισχυαν προ της προσφορας... Όλη αυτη η διατυπωση με οδηγησε στο αυθαιρετο συμπερασμα απο οτι βλεπω οτι ειναι για μετ' επιστροφής μονο ταξιδια... Και λεω αυθαιρετο γιατι πράγματι στο booking ακομη κι one way παρεχει τις τιμες που αναφερει...
Recommended Posts