Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted
23 hours ago, bas said:

https://www.ferryscanner.com/el/aktoploika/seating

608 ευρώ για μία οικογένεια με αυτοκίνητο για την Χίο με 2 παιδικά εισιτήρια σε καμπίνα αφού ταξιδεύει νύχτα και κάνει 9 ώρες.

2 hours ago, mvin said:

Επομένως, παιδί 11 ετών πληρώνει ολόκληρο εισιτήριο για να πάει στη Χίο, άρα αυξάνεται και το κόστος.

@lostromos Μιλάει για παιδικά εισιτήρια, άρα έχει χρησιμοποιήσει την έκπτωση για παιδιά έως 10 ετών στην αναζήτηση.

51 minutes ago, bas said:

Αρχικά για τις τιμές, πριν γράψετε διαβάστε το λίνκ που σας ανέβασα. Είχε το μπλου σταρ και σε εξωτερική καμπίνα, έβαλα 2 παιδιά και μου έβαλε μισά εισιτήρια 31 ευρώ αντί για 62 το καθένα. Το σύνολο είναι 608 ευρώ.

Το λινκ αγαπητέ, δεν δείχνει κάτι. Κανένα λινκ δεν δείχνει τι δρομολόγιο ψάχνετε εσείς και τι δεδομένα αναζήτησης εισάγετε. 

Αφού λοιπόν βάλατε 2 παιδιά και σας έβγαλε 2 μισά εισιτήρια, απορώ γιατί επιμένετε στα 608 ευρώ, όταν εμένα το επίσημο σύστημά κρατήσεων της εταιρείας βγάζει 255,50 ανά διαδρομή.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Με η χωρίς το αυτοκίνητο; Γιατί τα 608€ του φιλου είναι υπολογισμένα με αυτοκίνητο 

Edited by Nick the Greek
Posted
4 hours ago, iord said:

Με η χωρίς το αυτοκίνητο; Γιατί τα 608€ του φιλου είναι υπολογισμένα με αυτοκίνητο 

Δεν θα παίξουμε άλλο την κολοκυθιά. Με αυτοκίνητο

Screenshot_20241003_172714_Chrome.thumb.jpg.e5fb282439a1850ef31c3fd777dd0f88.jpg

Posted

Ο @bas τα είπε όλα, τα πλοία και τα νησιά τα ξεχάσαμε ότι υπάρχουν, ειδικά εδώ και δυόμιση χρόνια που έχουμε αυτοκίνητα με υγραέριο και ντήζελ στην οικογένεια, η ηπειρωτική Ελλάδα και η Βαλκανική οδός είναι οι επιλογές μας, και δεν φταίμε εμείς γι' αυτό αφού δεν βγαίνουν με τίποτα αυτά τα τεράστια έξοδα. 

Posted

Για την τιμή έβαλα εξωτερική καμπίνα και το ένα παιδί νομίζω 12 χρονών, οπότε είναι λογικό το 511 να γίνει 608.

Από την άλλη να δεχτώ το 511. Αλλά επειδή πληρώνεις εσωτερική, άρα ψάχνεις οικονομικά θα σε βολέψω σε 4κλινο με δύο παιδικά, κάπου σε παραλιακό μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, όχι εντελώς μη τουριστικό, άρα με 80 ευρώ χωρίς πρωινό θα βρεις σίγουρα. Ισως και με 60 σε βραχυχρόνια...  Αντε να βάλουμε τον μέσο όρο τα 70. 7 Χ 70 = 490. 

Δηλαδή μία εβδομάδα ξενοδοχείο στην ηπειρωτική Ελλάδα για 4μελή οικογένεια με παιδιά μέχρι 10 χρονών, ή ταξίδι σε εσωτερική στην Χίο ?

Η απάντηση προφανής. 

Αν το εισιτήριο ήταν από Κύμη με αργό πλοίο, δεν θα ήταν πάνω από τα μισά σε κατάστρωμα βέβαια, αφού 5 ώρες περνάνε εύκολα. Εκεί θα ήταν 2,5 μέρες ξενοδοχείο να το σκεφτείς. 

Σύγκριση Ραφήνας με Κύμη για Μεστά είναι λογικό αφού μιλάμε για 10 μίλια διαφορά. Για Σίγρι όμως μιλάμε για 37 μίλια διαφορά στα 88, δηλαδή σχεδόν 50 % περισσότερα από την Κύμη. Δεν μπαίνει σε καμία σύγκριση το Σίγρι και η Λήμνος με οτιδήποτε, όπως και με το Λαύριο, που κάνει 9 - 10 ώρες την Λήμνο. Αλλωστε η μεγάλη διαφορά στην τιμή είναι το ημερήσιο ταξίδι. 

Το Αθήνα Κέντρο -  Ραφήνα σε 45 λεπτά με ΚΤΕΛ, μόνο στις 4 τα ξημερώματα καθημερινής. 

Από το Χαλάνδρι που μένω θέλω 25 λεπτά για την Ραφήνα με το ΙΧ, άντε 20 αν πάω από Αττική Οδό.

Αρχικά κέντρο Αθήνας παίρνεις μετρό μέχρι το Νομισματοκοπείο, ήτοι 20 λεπτά διαδρομή και ανέβα κατέβα μισή ώρα, να είσαι και 10 λεπτά πριν φύγει το λεωφορείο τα 45 λεπτά από Κέντρο είσαι στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. 

Posted
18 hours ago, Nikos_Chania said:

Δεν θα παίξουμε άλλο την κολοκυθιά. Με αυτοκίνητο

Screenshot_20241003_172714_Chrome.thumb.jpg.e5fb282439a1850ef31c3fd777dd0f88.jpg

@Nikos_Chania Απλά για την διευκρίνιση. Σωστά τα έχει βρει ο φίλος, αν το έκανες μέσα από την εφαρμογή της εταιρίας σου βγάζει καθαρά ποσά, μετά προσθέτει φόρους και πάνε 608€.

Posted

Σου βάζω screen που αναλύει ναυλο και φορους και εξακολουθείς να λες ότι ΔΕΝ ισχύει το 255.50 αλλά το 608 (304 τελοσπαντων); και ότι προσθέτει και φόρους μετά;

Εντάξει, εγώ παραιτούμαι.

Posted

Κάνοντας μια εικονική κρατήση, βλέπω πως 255,50 είναι με την έκπτωση της Seasmiles στο ΙΧ χωρίς την έκπτωση είναι στα 298€ το πήγαινε.

Posted

Προφανώς και είναι με seasmiles. Αυτός που ψάχνει τι τον συμφέρει, δεν μπορεί να κάνει σύγκριση χωρίς να εφαρμόσει οποιαδήποτε έκπτωση δικαιούται. Είναι σα να μου λες ότι ένας πολύτεκνος θα διαμαρτυρηθεί γιατί η καμπίνα κάνει 80 ευρώ ενώ δικαιούται έκπτωση και ταξιδεύει με 40.

Οποία έκπτωση δικαιούσαι, μπαίνει στη ζυγαριά.

Ακόμα και το 298 που βγαίνει ανευ έκπτωσης, δεν συνάδει με το 304. Αλήθεια απορώ που βρίσκουν τις τιμές αυτές, αλήθεια. 

Posted
On 10/2/2024 at 7:32 PM, Nikos_Chania said:

Που τα βρίσκετε αυτά τα νούμερα ήθελα να ξερα.

45 minutes ago, Nikos_Chania said:

Σου βάζω screen που αναλύει ναυλο και φορους και εξακολουθείς να λες ότι ΔΕΝ ισχύει το 255.50 αλλά το 608 (304 τελοσπαντων); και ότι προσθέτει και φόρους μετά;

Εντάξει, εγώ παραιτούμαι.

Λοιπόν, η γραμμή της Χίου έχει από ότι φαίνεται διαφορετικές τιμές ανάλογα με το τι μέρα κλείνει ο καθένα. Χθες που από περιέργεια έκανα σε τυχαίες ημερομηνίες για έρευνα έβγαλε 608€ όπως είπε ο άνθρωπος. Επειδή προφανώς έχω για αλλά δρομολόγια δει από την εφαρμογή ότι στην αρχή τα βγάζει χωρις λιμάνιατικα, υπέθεσα ότι το σκρινσοτ είναι έτσι οι τιμές για αυτό τον λόγο. Έκανα ξανά σήμερα και από την εταιρία και από το φέρι Χόπερ και μου βγάζει μια τρίτη τιμή 598€. Καμιά σχέση δηλαδή και με τα 2. Προφανώς τα dates που είδε ο άνθρωπος και εγώ ήταν για 608€, όπως και δικά σου για 552€. Κανείς δεν ήταν λάθος.

Απαξιωτικόι χαρακτηρισμοί λοιπόν όπως, "που τα βρίσκετεαυτα τα νούμερα" και στυλ "εγώ παραιτουμε γιατί λέτε βλακείες " και δεν βοηθάνε και μας εκθέτουν 😉

Screenshot_2024-10-04-13-42-04-813_com.android.chrome.thumb.jpg.014cadf11c1b92b32e411ce8cf90a1ba.jpgScreenshot_2024-10-04-14-10-54-526_com.android.chrome.thumb.jpg.7b5d6ab364ec9c2a6f962a584223c8da.jpg

38 minutes ago, Nikos_Chania said:

Προφανώς και είναι με seasmiles.

Επειδη τώρα είδα τα παραπάνω μήνυμα, αυτό δεν θεωρείτε ότι είναι μια απαραίτητη πληροφορία που πρέπει να αναφερθεί? 50€ διαφορά δεν είναι κάτι λίγο. 

Posted

Αποκλείεται να υπάρχουν διαφορετικές τιμές ανάλογα τη μέρα που κλείνει ο καθένας επιβάτης. Προσωπικά ποτέ δεν εμπιστευθηκα τον ηλεκτρονικό υπολογισμό τιμολόγησης, εκτός αν πρόκειται για ατομικό εισιτήριο. Αν υπάρχουν για παράδειγμα 4 άτομα και αυτοκίνητο πάντα θα απευθυνθώ σε γραφείο ταξιδίων ειδικά για τις γραμμές της Κρήτης που υπάρχουν διάφορες εκπτώσεις και μόνο έτσι έχει κάποιος ολοκληρωμένη εικόνα για το συνολικό κόστος.

Posted (edited)

Και εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση, αλλά χθες που έκανα τυχαία αναζήτηση έβγαλε όντος 608€ ενώ σήμερα σε τυχαία πάλι 596€. Επίσης πάλι από περιέργεια στο ατομικό έχει διαφορετική τιμή κάποιες μέρες από κάποιες άλλες πράγμα που δεν καταλαβαίνω

Screenshot_2024-10-04-15-25-35-451_com.android.chrome.thumb.jpg.00b196b97d674018e0a276da6875cb95.jpgScreenshot_2024-10-04-15-28-17-249_com.android.chrome.thumb.jpg.280dc7d8b167dcfe18074d3c598da39e.jpg

Edited by proud_ionian
Posted (edited)

Thank you for the info. Γιατί δεν έχει σπέσιαλ οικονομική όλες τις μέρες; 

Edited by proud_ionian
Posted

Κάθε μέρα έχει. Απλά κάποιες φορές τελειώνουν, οπότε σαν επόμενη χαμηλότερη τιμή, εμφανίζεται αυτή της οικονομικής.

Screenshot2024-10-04162037.thumb.png.6d6a19c000418dff694e321d57cb9d01.png

Posted
3 hours ago, iord said:

Επειδη τώρα είδα τα παραπάνω μήνυμα, αυτό δεν θεωρείτε ότι είναι μια απαραίτητη πληροφορία που πρέπει να αναφερθεί? 50€ διαφορά δεν είναι κάτι λίγο. 

Να αναφερθεί τι; με τιμές τιμοκαταλόγου κάνω κι εγώ προπαγάνδα αν είναι. Η έκπτωση της seasmiles για τα αυτοκίνητα στο ΒΑ Αιγαίο την δικαιούται ο οποιοσδήποτε, άρα μιλάμε για σταθερή τιμή. Προφανώς όποιος δεν ψάχνεται, δεν θα την βαλει και θα κλαίγεται για υψηλά εισιτήρια. 

Βέβαια το ότι προσπαθείς να απαντήσεις στο θέμα τιμών χρησιμοποιώντας τρίτες εφαρμογές/σελίδες πλην της επίσημης δεν είναι και πολύ σωστό. Η τιμολόγηση και οι εκπτώσεις παρέχονται από την εταιρεία και μόνον το επίσημο site μπορούμε να λαμβάνουμε υποψιν.

3 hours ago, ΕΥΔΟΞΟΣ said:

Αποκλείεται να υπάρχουν διαφορετικές τιμές ανάλογα τη μέρα που κλείνει ο καθένας επιβάτης. Προσωπικά ποτέ δεν εμπιστευθηκα τον ηλεκτρονικό υπολογισμό τιμολόγησης, εκτός αν πρόκειται για ατομικό εισιτήριο. Αν υπάρχουν για παράδειγμα 4 άτομα και αυτοκίνητο πάντα θα απευθυνθώ σε γραφείο ταξιδίων ειδικά για τις γραμμές της Κρήτης που υπάρχουν διάφορες εκπτώσεις και μόνο έτσι έχει κάποιος ολοκληρωμένη εικόνα για το συνολικό κόστος.

Θα διαφωνήσω. Το καλοκαίρι πρακτορείο στα Χανιά έδινε τιμές εντελώς διαφορετικές σε σχέση με τις τιμές που είχε η seajets στο site της. Και δεν μιλάω για μέρες με διαφορετική τιμολόγηση, μιλάω για συγκεκριμένο δρομολόγιο όπου το πρακτορείο έδινε τιμή μεγαλύτερη από το site, χωρίς να υπάρχει καμία εκπτωση έτσι κι αλλιως στο site, δηλαδή μιλάμε για ακέραιες τιμές. 

Το λέω πάντα σε όσους επιχειρούν να συγκρίνουν και να κλείσουν εισιτήρια: ΠΑΝΤΑ από τις επίσημες ιστοσελίδες και ΠΑΝΤΑ να ελέγχετε τα πεδία των εκπτώσεων.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, ξεχειλώθηκε το ζήτημα, αν θέλει ο φίλος από την Χίο να πληρώσει 608 αντί για 511, ας πληρώσει. 

Δεν χρειάζεται όμως να προπαγανδίζει χρησιμοποιώντας ψευδείς αριθμούς. 

ΥΓ: Το 255,5 παρόλο που περιλαμβάνει έκπτωση, είναι μια τιμή που δεν έχει περιορισμό όπως οι special economy, και μπορεί οποιαδήποτε να την επιλέξει. Αν δεν έχει seasmiles αυτήτη στιγμή, θα την επιλέξει στο επόμενο ταξίδι του, αφού εκδόσει seasmiles.

Posted
2 hours ago, Nikos_Chania said:

Βέβαια το ότι προσπαθείς να απαντήσεις στο θέμα τιμών χρησιμοποιώντας τρίτες εφαρμογές/σελίδες πλην της επίσημης δεν είναι και πολύ σωστό. Η τιμολόγηση και οι εκπτώσεις παρέχονται από την εταιρεία και μόνον το επίσημο site μπορούμε να λαμβάνουμε υποψιν.

Συγνωμη αλλα η μια απο τις 2 εφαρμογες ειναι η επίσημη της αττικα, και απλα εβαλα διπλα το φερρυ χοπερ για να δειξω την ταυτιση των τιμων. Ποσο πιο επισημο απο την αττικα μπορει να γινει? 

Posted

Στο τελευταίο ποστ με σκρηνσοτ έχεις μόνο του hopper.

Στο σκρην από την attica, που ορθώς το χρησιμοποιείς για εγκυρότητα όπως ήδη είπαμε, δεν χρησιμοποιείς προφανώς την έκπτωση για το όχημα.

Εξήγησα τους λόγους ήδη γιατί η έκπτωση είναι αυτονόητη, δεν θα αναμασήσουμε τα ίδια.

Posted

Εντάξει το τραβάς από τα μαλλιά για να βγάλεις κάτι άλλο. 

Και εγώ λοιπόν που μόλις έκλεισα τα 65 έχω 10 % έκπτωση σε κάποιες διαδρομές και θα βάλω και αυτό στον υπολογισμό, αλλά αυτός που είναι 45 και 40 η γυναίκα του και τα παιδιά 12 και 8 δεν την έχει. 

Εκανα από το φέρρυ χόπερ γιατί υπάρχουν πολλές εταιρείες και δεν είχα χρόνο να ψάξω, για ένα σχόλιο εδώ.

Αλλά και αν ήμουν ο παραπάνω οικογενειάρχης, προφανώς πάλι συγκριτικά θα έψαχνα κάπου εκεί στον Μάιο που θα πάω διακοπές. 

Θα έλεγα λοιπόν Χίο ή Καλαμάτα, Πευκί, Πήλιο, Σύβοτα, Κύθνο ?

Θα έβαζα τις τιμές κάτω για να κάνω την λεγόμενη σορτ λίστ. 

Και σιγά μην έψαχνα σησμάιλς και άλλα γραφικά, για να κερδίσω ΙΣΩΣ 30-50 ευρώ. Εντάξει δεν θα αγόραζα σάντουιτς ή φαγητό στο πλοίο, θα τα έφερνα από το σπίτι στο ψυγειάκι. Το ίδιο είναι. 

Ο ορισμός του μάρκετινγκ, είναι να τραβήξεις την πρώτη ματιά του υποψηφίου πελάτη. 

Αν δεν το κάνεις, άντε γειά. 

Με 608 λοιπόν εισιτήρια, που μπορούν υπό προυποθέσεις, έτσι για αστεϊσμό,  αν πλύνεις και κανένα πιάτο στην λάντζα του πλοίου, ή βοηθήσει η γυναίκα σου στο μαγείρεμα, να γίνουν 508, ο υποψήφιος πελάτης θα πει μένω 7 μέρες ξενοδοχείο στις παραπάνω περιοχές. 

Η διαφορά σκέψης λοιπόν και το λάθος που κάνει ο φίλος, είναι ότι αυτός ό,τι και να γίνει θα πάει στην Χίο, γιατί έχει το σπίτι-εξοχικό του εκεί, οπότε αυτό που κοιτάει, είναι πως θα πάει φτηνότερα και ψάχνει συνδυασμούς. 

Ετσι αυτός που έχει εξοχικό στην Σκύρο, βολεύεται προς το παρόν, μέχρι να του βάλουμε χέρι, να μας αφήνει το αμάξι του στην Κύμη και στην Σκύρο να έχει ένα χρέπι που πήρε 1-2000 και να κινείται με αυτό εκεί, γλυτώνοντας το 50άρι ή και παραπάνω της μεταφοράς του αυτοκινήτου. 

Αυτός που θα πάει πρώτη φορά διακοπές στην Σκύρο, θα πάρει το αμάξι του, οπότε έτσι κάνει τους υπολογισμούς του. 

Για να τελειώνουμε λοιπόν την συζήτηση.

Είναι μία παρέα φίλων με τις οικογένειες τους. Ερώτηση που θα πάμε φέτος διακοπές παιδιά ?

Τις πιθανές απαντήσεις τις ξέρετε όλοι. 

Posted
1 hour ago, bas said:

Και εγώ λοιπόν που μόλις έκλεισα τα 65 έχω 10 % έκπτωση σε κάποιες διαδρομές και θα βάλω και αυτό στον υπολογισμό

Και σιγά μην έψαχνα σησμάιλς και άλλα γραφικά, για να κερδίσω ΙΣΩΣ 30-50 ευρώ. Εντάξει δεν θα αγόραζα σάντουιτς ή φαγητό στο πλοίο, θα τα έφερνα από το σπίτι στο ψυγειάκι. Το ίδιο είναι. 

1ον, η έκπτωση των 65 δεν είναι καθολική, έχει περιορισμούς. Ενώ η έκπτωση λόγω seasmiles την δικαιούσαι χωρίς περιορισμό. Το να μην έχει κάποιος seasmiles όταν συζητάμε για ακριβά εισιτήρια είναι γελοίο. 

Και 2ον, "και σιγά μην έψαχνες seasmiles κι άλλα γραφικά ". Μάλιστα. Όταν δημοσίως θίγεις ένα ζήτημα, εν προκειμένω ακρίβειας, θα κάνεις ορθή σύγκριση. Διότι με την λογική σου, έλα μωρέ 50 ευρώ πάνω κάτω, τότε δεν θα τον νοιάζει τα 500 τα 600 ή τα 700.

Μπράβο σου που τόσο χαλαρά σπαταλάς 50 ευρώ και δε σε νοιάζει, δηθεν δεν θα ετρωγες στο πλοιο κι άλλα τέτοια ωραία. Αλλά παραμένει προκλητικό, όπως προκλητικό είναι να θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις προπαγάνδα με τα 608, που κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται για την τσέπη του, θα τα κάνει στην χειρότερη 298+255. Τόσο απλά.

Posted

Η ουσία πάντως είναι, ότι το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι αποτρεπτικός παράγοντας για πάρα πολύ κόσμο. 

Όσοι δεν έχουν σχέση με νησιά και απλά ψάχνουν ένα μέρος με αξιοπρεπή παραλία να κάνουν δέκα μέρες μπάνια ή ένα γραφικό μέρος να περάσουν ένα τριήμερο, έχουν βγάλει εκτός κάδρου τα νησιά.

Posted (edited)

ΑΚΡΙΒΩΣ.  νησιωτικοί προορισμοί έχουν γίνει πλέον πολυτέλεια για αρκετές ελληνικές οικογένειες. ΔΥΣΤΗΧΩΣ.

Edited by proud_ionian
Posted

Παντα ηταν. Πριν τη φουσκα της οικονομιας απο τα μεσα των 90s ως το κανονι, η μέση ελληνική οικογένεια, η οικογένεια του υπαλλήλου ή του μικρομεσαίου επιχειρηματία, πήγαινε διακοπές στο χωριό ή στις λουτροπόλεις της ηπειρωτικής χώρας. 

Posted

Απλά απο την πλευρά μου να τονίσω ότι τα έξοδα μετακίνησης με τα πλοία είναι μεν αποτρεπτικός λόγος για να βγάλει μια οικογένεια εκτός κάδρου τα νησιά , όμως δεν είναι ο μόνος . Μαζί με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι και η διαμονή αλλά και η εστίαση .
όταν μια τετραμελής οικογένεια για μια εβδομαδα σε νησί των Κυκλάδων χρειάζεται τουλάχιστον 2 με 3 μηνιάτικα ενός μέσου εργαζομένου για οδοιπορικά , διαμονή και εστίαση αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι οικογένειες που έχουν αυτή την δυνατότητα είναι ελάχιστες.

Posted
22 hours ago, Nikos_Chania said:

1ον, η έκπτωση των 65 δεν είναι καθολική, έχει περιορισμούς. Ενώ η έκπτωση λόγω seasmiles την δικαιούσαι χωρίς περιορισμό. Το να μην έχει κάποιος seasmiles όταν συζητάμε για ακριβά εισιτήρια είναι γελοίο. 

Και 2ον, "και σιγά μην έψαχνες seasmiles κι άλλα γραφικά ". Μάλιστα. Όταν δημοσίως θίγεις ένα ζήτημα, εν προκειμένω ακρίβειας, θα κάνεις ορθή σύγκριση. Διότι με την λογική σου, έλα μωρέ 50 ευρώ πάνω κάτω, τότε δεν θα τον νοιάζει τα 500 τα 600 ή τα 700.

Μπράβο σου που τόσο χαλαρά σπαταλάς 50 ευρώ και δε σε νοιάζει, δηθεν δεν θα ετρωγες στο πλοιο κι άλλα τέτοια ωραία. Αλλά παραμένει προκλητικό, όπως προκλητικό είναι να θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις προπαγάνδα με τα 608, που κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται για την τσέπη του, θα τα κάνει στην χειρότερη 298+255. Τόσο απλά.

Γιατί έχει περιορισμούς ή έκπτωση των άνω των 65 ?

Υπάρχουν διαφορετικοί άνω των 65 ?

Προσωπικά έχω να παω διακοπές σε νησί πάνω από 15 χρόνια, εξαιρουμένης μίας βάφτισης στην Σέριφο πριν 10 χρόνια.

Οπότε όταν δεν ξέρω ποια καράβια πάνε στην Χίο, δεν ψάχνω σελίδες εταιρειών, αλλά ένα ηλεκτρονικό γραφείο ταξιδίων όπως το ferryhopper και έβαλα για τσεκάρισμα μία οικογένεια με ένα παιδί του γυμνασίου και ένα του δημοτικού, κλασσική δηλαδή περίπτωση και μου έβγαλε 608 όπως είπαν και οι άλλοι. 

Α και σε εξωτερική καμπίνα.

Και μου έβαλες εσωτερική καμπίνα και έκπτωση που δεν ξέρω ότι υπάρχει και η οποία προφανώς δεν είναι και εύκολο να την βρει ένας τυχαίος επισκέπτης ιστοσελίδας. 

Επειδή νομίζω ότι όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας, όπως φαίνεται και από τα σχόλια των άλλων, για την συνέχεια της συζήτησης να φέρω άλλο παράδειγμα. Δύο φιλικά μου ζευγάρια πήγαν φέτος Σκόπελο, από Βόλο και γύρισαν από Μαντούδι, με ταχύπλοο. Πάνω από 600 ευρώ εισιτήρια επιβατών και αυτοκίνητο, όπως μου είπαν χτες το βράδυ που βρεθήκαμε. 

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πολύ ακριβά πλέον. 

Δεν έχουν σχέση με το παρελθόν, μιλάμε για 20 χρόνια πίσω που και σε καλύτερη οικονομική κατάσταση είμαστε όλοι μας. Πριν 20 χρόνια το πέρασμα Πάτρα - Ανκόνα σε τρίκλινη εξωτερική ήταν 650-700 ευρώ και η Βενετία 100 ευρώ παραπάνω. Και ήταν πολύ ακριβότερο από τα εισιτήρια του εσωτερικού. 

Λίγα χρόνια πριν το εισιτήριο Κύμης - Σκύρου είχε 9 - 12 ευρώ ανάλογα με τις ημέρες που έκανες το ταξίδι και 25 το αυτοκίνητο. 

Αλλά και πρόσφατα με τον Αχιλλέα το πέρασμα Κύμης Αλοννήσου - Σκοπέλου, είχε 50 το αυτοκίνητο και 25 το άτομο.

Δηλαδή τα 4 άτομα θα έδιναν 200 ευρώ. 

Σήμερα η Σητζετ με το αργό πλέον πλοίο, μου δίνει 4 άτομα και 1 αυτοκίνητο 489,20

https://tickets.seajets.com/select_seats.php

Δες λοιπόν 500 ευρώ για να πας στην Σκόπελο και λες δεν πάω στην Τσαγκαράδα ή στην Μακρυνίτσα ?