MILTIADIS Posted March 27 Posted March 27 On 3/26/2025 at 1:00 PM, CATHA said: Γιατί θα έπρεπε η Attica να ενδιαφέρεται για το legacy της ΑΝΕΚ δεν μου είναι απόλυτα κατανοητό... Στα Χανιά τα βάζουν με την Attica αλλά ξεχνούν πως έφτασε η ΑΝΕΚ να εξαγοραστεί στο και πέντε... τότε παρακαλούσαν να μην μείνουν απλήρωτοι όλοι οι προμηθευτές και τους συμπαρασύρει στην επικείμενη πτώχευση της... Καταρχην για να σεβαστεις ενα legacy πρεπει να εχεις κι εσυ ο ιδιος ενα legacy και για την Attica μια απλη εταιρεια συμμετοχων απο τις δεκαδες της σειρας στη χωρα μας και με μολις 2 δεκαετιες ζωης σιγουρα δεν μπορεις να πεις οτι μπορει να μπει σε εναν τετοιο μυλο. Εδω παραποιησε/κακοποιησε ακομα και το σινιαλο σιγα μην ασχολουνταν με μακετες και μπροσουρες. Τωρα το γιατι θα επρεπε να μην πειραξει καποια πραγματα θα φανει νομιζω τα επομενα χρονια.Αλλωστε δεν βλεπω και καμια σοβαρη διαθεση για επενδυσεις εστω και για το φαινεσθαι στις γραμμες της Κρητης.
CATHA Posted March 27 Posted March 27 (edited) Οι πρώτοι που θα έπρεπε να σεβαστούν την ΑΝΕΚ είναι όσοι την οδήγησαν στην πτώχευση. Η Αττικα την πήρε με τραπεζική και κυρίως πολιτική πίεση για να μην σκάσει και μαζί της φαληρίσουν οι κρητικοί προμηθευτές της. Ας κάνουν λοιπόν πρώτα την αυτοκριτική τους όσοι ασχολήθηκαν ενεργά με την εταιρεία και τώρα κλαίνε για την χαμένη ιστορία της. Edited March 27 by Nick the Greek Quote
MILTIADIS Posted March 27 Posted March 27 Κανεις μια γενικευση και στο προηγουμενο και σε αυτο το ποστ.Αυτοι που σχολιασαν τα περι της ιστοριας της ΑΝΕΚ δεν ηταν στην διοικηση ηταν απλος κοσμος 'η/και απλοι μικρομετοχοι οι οποιοι δεν εχουν κανενα λογο να κανουν ουτε αυτοκριτικη αλλα ουτε και να πουν ευχαριστω σε καποιον.
olympic champion anek Posted March 27 Posted March 27 6 hours ago, CATHA said: Οι πρώτοι που θα έπρεπε να σεβαστούν την ΑΝΕΚ είναι όσοι την οδήγησαν στην πτώχευση. Η Αττικα την πήρε με τραπεζική και κυρίως πολιτική πίεση για να μην σκάσει και μαζί της φαληρίσουν οι κρητικοί προμηθευτές της. Ας κάνουν λοιπόν πρώτα την αυτοκριτική τους όσοι ασχολήθηκαν ενεργά με την εταιρεία και τώρα κλαίνε για την χαμένη ιστορία της. Αγαπητέ Catha. Σε αυτόν εδώ τον χώρο δεν συμμετέχουν ούτε εφοπλιστές ούτε τραπεζικοί κύκλοι. Το τι οδήγησε την ΑΝΕΚ σε αυτό το σημείο λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουμε. Δεν θέλει και ιδιαίτερη ευστροφία άλλωστε. Επίτρεψε μου ωστόσο,να παρατηρήσω ότι εμμένεις σε μία συγκεκριμένη θέση και το όλο θέμα το κρίνεις από μία οπτική γωνία και όχι στο σύνολό του. Και σου μιλάω ως Χανιώτης, που οι παππούδες μου έδωσαν από το υστέρημά τους για να γίνει η ΑΝΕΚ. Εκείνοι που έτρωγαν τόσα χρόνια με χρυσά κουτάλια, συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους. Ούτε καν στην δικαιοσύνη δεν έχουν λογοδοτήσει για τα τόσα εκατομμύρια που δανείστηκαν και ουδέποτε αποπλήρωσαν και τα οποία δεν κατέληξαν καν στην ίδια την εταιρεία! Αλλά προς ίδιον όφελος! Επίτρεψέ μας λοιπόν (και κυρίως σε εμάς τους Χανιώτες) να έχουμε στην θύμισή μας την ΑΝΕΚ ως μία γλυκιά ανάμνηση της παιδικής μας αθωότητας και να νοσταλγούμε την εντοπιότητά της καθώς και την αγνή ιστορία των προγόνων μας, που με κόπο και στερήσεις την δημιούργησαν.
CATHA Posted March 28 Posted March 28 Φίλοι μου το σχόλιο προφανώς και δεν αφορούσε τον απλό κόσμο που αγαπούσε την εταιρεία... νομίζω οτι η άποψή μου είναι σαφής, καλή συνέχεια.
Fidelio Posted April 1 Posted April 1 Από το προσωπικό μου αρχείο 3 ακόμα blast from the past. Το πρώτο βίντεο είναι παραγωγής του 1997 με έξτρα πλάνα από το 2001 οπού και η εταιρία παρέλαβε τα Champion / Spirit. Το δεύτερο βίντεο είναι ένα μοντάζ που περιέχει πλάνα από το πρώτο βίντεο και παιζόταν σαν διαφήμιση στα τοπικά κανάλια της Κρήτης στην αρχή της νέας χιλιετίας. Το τρίτο βίντεο είναι παράγωγης του Θεοδώρα Παπαδουλακη και παράχθηκε για τα 40 χρόνια της ΑΝΕΚ. Ως πάπους πρωταγωνιστεί ο τοπικός ηθοποιός Λευτέρης Μπωτονακης. Το όνομα του μικρού αγοριού (το 2007..) μου διαφεύγει αυτή την στιγμή Εις Memorial της ΑΝΕΚ 1967 - 2023
George...f Posted April 1 Posted April 1 Τρομερό το αρχείο σου φίλε μου. Όντας Χάνιωτης στην Αθήνα μου ξύπνησε όμορφες παιδικές μνήμες. Σε ευχαριστούμε πολύ!
Recommended Posts