proud_ionian Posted March 1 Author Posted March 1 Τρία από τα πέντε ενεργά πλοία που φοράνε ακόμη σινιάλα ΑΝΕΚ. Έλυρος και Έλυρος by night. Asterion II και Asterion II με Έλυρος. Ελ.Βενιζέλος
Orestis Posted March 12 Posted March 12 6,5 εκ όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της Attica.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 15 Posted March 15 Μια έκθεση για την ΑΝΕΚ από τις 22/3/25 έως 30/3/25 στο Παλαιό λιμάνι των Χανίων.
Metal maniac Posted March 23 Posted March 23 https://www.zarpanews.gr/ekthesi-anek-lines-sta-chania-apo-to-proto-ploio-tis-etairias-eos-ti-sygchroni-epochi-tis-naytilias-photos/ Για να δούμε και μερικές φωτογραφίες από την έκθεση για την ΑΝΕΚ
bluestar2000 Posted March 23 Posted March 23 Ξέρουμε αν αυτό το αρχείο περιλαμβάνει και καθόλου αρχειακό υλικό/ έγγραφα/ διαφημιστικά από την εποχή των νεότευκτων (τύπου άλλες πιθανές προτάσεις/render) ή τίποτα μετασκευές (σχέδια και άλλα ναυπηγικού περιεχομένου) και τί θα συμβεί με αυτά? Ευχαριστώ
MILTIADIS Posted March 23 Posted March 23 Πολλα απο αυτα μπορεις να τα βρεις και να τα εχεις στο αρχειο σου αν αγορασεις το βιβλιο για τα 50 χρονια της Αnek Lines που ειχε βγει το 2017..Τωρα που και αν μπορεις να το βρεις πλεον θα σε γελασω..
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted March 23 Posted March 23 Ελπίζω να μην πάνε αυτά χαμένα Μιάς κ η Άττικα δεν ενδιαφέρεται ...😪
ss chania Posted March 23 Posted March 23 1 hour ago, MILTIADIS said: Πολλα απο αυτα μπορεις να τα βρεις και να τα εχεις στο αρχειο σου αν αγορασεις το βιβλιο για τα 50 χρονια της Αnek Lines που ειχε βγει το 2017..Τωρα που και αν μπορεις να το βρεις πλεον θα σε γελασω.. Το ειχε δωρεαν στην έκθεση,αλλα δεν εχει render. Το μόνο που εχει ειναι φωτογραφίες απο τα εγκαίνια και κάποιες απο μετσκευες
Metal maniac Posted March 24 Posted March 24 19 hours ago, ss chania said: Πηρα πολλα τσουρέκια χτες Η γκραβούρα με το Κύδων είναι υπέροχη
georgios express Posted March 24 Posted March 24 Αγαπητέ @Metal maniac, χωρίς να είμαι εικαστικός, νομίζω ότι δεν είναι γκραβούρα, αλλά υδατογραφία. Αν βλέπω καλά, στην έκθεση είχε αναρτηθεί μία σειρά υδατογραφιών που είχε εκδώσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων η ΑΝΕΚ περίπου το 2008 και περιελάμβαναν τα "Κύδων", ex-"Λευκά Όρη", "Πρέβελης", "Κρήτη ΙΙ", "Λατώ" και "Λισσός". Είχα αγοράσει μία σειρά, νομίζω από το κατάστημα του "Λατώ", και υπερηφάνως επιβιώνουν όλες-ιδού πχ το "Κύδων".
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted March 24 Posted March 24 Όλα αυτά κ ο,τιδήποτε κυκλοφόρησε εσωτερικά στην ΑΝΕΚ αποτελούν συλλεκτικό υλικό πλέον Γιά τα δεύτερα πολύ φοβάμαι θα τα φάει το μαύρο σκοτάδι ή θα πέσουν σε λάθος χέρια.
olympic champion anek Posted March 24 Posted March 24 Εδώ έσβησαν οποιαδήποτε αναφορά υπήρχε σχετικά με την ιστορία και τους πρωτεργάτες της ΑΝΕΚ από το επίσημο site της εταιρείας, σε αυτά θα κολλήσουν;
NOMIKOS LINES Posted March 25 Posted March 25 Αυτές τις ημέρες υπάρχει μια έκθεση στα Χανιά όπου μπορείς να μάθεις για την ιστορία της ΑΓΕΤ να δεις φωτογραφικό υλικό και κάποια ομοιώματα από καράβια της ΑΝΕΚ. Δεν γνωρίζω ακριβώς ποιος διοργανώνει την έκθεση το έμαθα από ένα φίλο στα Χανιά.
georgios express Posted March 25 Posted March 25 Μόλις 10 posts παραπάνω ο @Panagia Ekatontapiliani έχει κάνει το καθήκον του, όπως πάντα, και μας έχει ενημερώσει εγκαίρως.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted March 25 Posted March 25 7 hours ago, NOMIKOS LINES said: Αυτές τις ημέρες υπάρχει μια έκθεση στα Χανιά όπου μπορείς να μάθεις για την ιστορία της ΑΓΕΤ να δεις φωτογραφικό υλικό και κάποια ομοιώματα από καράβια της ΑΝΕΚ. Δεν γνωρίζω ακριβώς ποιος διοργανώνει την έκθεση το έμαθα από ένα φίλο στα Χανιά. To γνωρίζουμε αλλά γιά εμάς που είμαστε μακρυά είναι δύσκολο να πάμε να τα δούμε
Metal maniac Posted March 25 Posted March 25 18 hours ago, georgios express said: Αγαπητέ @Metal maniac, χωρίς να είμαι εικαστικός, νομίζω ότι δεν είναι γκραβούρα, αλλά υδατογραφία. Αν βλέπω καλά, στην έκθεση είχε αναρτηθεί μία σειρά υδατογραφιών που είχε εκδώσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων η ΑΝΕΚ περίπου το 2008 και περιελάμβαναν τα "Κύδων", ex-"Λευκά Όρη", "Πρέβελης", "Κρήτη ΙΙ", "Λατώ" και "Λισσός". Είχα αγοράσει μία σειρά, νομίζω από το κατάστημα του "Λατώ", και υπερηφάνως επιβιώνουν όλες-ιδού πχ το "Κύδων". Και έχεις απόλυτο δίκιο φίλε georgios express εγώ μπερδεύτηκα (καλά έκανες και μου το είπες) υπέροχες θα είναι όλες οι υδατογραφίες και μπράβο σου που της έχεις σε τόσο καλή και περιποιημένη κατάσταση. Εγώ προσωπικά λόγω ηλικίας το παλιό Κύδων δεν το έχω προλάβει αλλά έχω ακούσει πάρα πολλές ιστορίες από τον παππού μου που ήταν πλήρωμα. Οπότε βλέπω το Κύδων (όπως και άλλα πλοία που ήταν πλήρωμα μέσα ο παππούς μου) μου έρχεται μια πολύ όμορφη και γλυκιά ανάμνηση με τον παππού μου να μου λέει ιστορίες από αυτά και να είναι δακρυσμένος από συγκίνηση
CATHA Posted March 26 Posted March 26 Γιατί θα έπρεπε η Attica να ενδιαφέρεται για το legacy της ΑΝΕΚ δεν μου είναι απόλυτα κατανοητό... Στα Χανιά τα βάζουν με την Attica αλλά ξεχνούν πως έφτασε η ΑΝΕΚ να εξαγοραστεί στο και πέντε... τότε παρακαλούσαν να μην μείνουν απλήρωτοι όλοι οι προμηθευτές και τους συμπαρασύρει στην επικείμενη πτώχευση της...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted March 26 Posted March 26 Γιατί όταν ένας όμιλος,μιά εταιρεία απορροφά κάποια άλλη εταιρεία,πλέον η ιστορία της αποτελεί μέρος της κληρονομιάς τους Εγώ δεν θα πω "legacy" Στην Ελλάδα ζούμε.
olympic champion anek Posted March 26 Posted March 26 (edited) Πολύ σωστός! Edited March 26 by Nick the Greek Quote
Fidelio Posted March 26 Posted March 26 (edited) Δυστυχώς ως έχουν τα πράγματα δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί διότι η ΑΤΤΙCΑ και κάθε αντίστοιχη εταιρία που ανήκει σε τράπεζες και άλλους αφανείς μετόχους δρα καθαρά με οικονομοτεχνικά κριτήρια. Ίσως εάν η ΑΤΤΙCΑ ήταν ακόμη οικογενειακή εταιρία θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Είναι πραγματικά κρίμα μια εταιρία σαν την ΑΝΕΚ να πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι. Ειδικά μια τόσο συντηρητική εταιρία με γραμμές φιλέτα και μακροχρόνια παρουσία. Μια εταιρία που συστήθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον λαό των Χανιών μετά την τραγωδία του ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ να καταλήξει τσιφλίκι μιας οικογένειας οπού τα τελευταία χρόνια ίσως προασπίστηκε προσωπικά συμφέροντα εις βάρος της εταιρίας τους. Edited March 26 by Fidelio .
Recommended Posts