A 377 Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 (edited) Βλάβη σήμερα τοτ πλοίου στη Ρόδο.Ξέρει κανένας σχετικά? Edited July 7, 2014 by proud_ionian tag
Panagia Ekatontapiliani Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 Υλικές ζημιές στο Ε/Γ-Ο/Γ «Βιτσέντζος Κορνάρος» - Καθυστέρηση απόπλου Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Στις 12:30, αντί τις 09:30, θα αποπλεύσει το Ε/Γ-Ο/Γ «Βιτσέντζος Κορνάρος» για Κω, Κάλυμνο, Σάμο και Θεσσαλονίκη, λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στο πλοίο μετά από πρόσκρουσή του στην προβλήτα του λιμένα Διαφανίου στη Ρόδο.Το πλοίο προσέκρουσε χθες το απόγευμα στην ανατολική προβλήτα του λιμένα Διαφανίου, ενώ εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, από Σητεία για Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο-Κάλυμνο-Σάμο-Θεσσαλονίκη, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός επιβαίνοντος σ’ αυτό. Μάλλον δεν είναι βλάβη αλλά κάποια πρόσκρουση στη προβλήτα είναι η αιτία.
ΝΗΡΕΑΣ Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 λιμένα Διαφανίου στη ΡόδοΤο Διαφάνι απ' ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω βρίσκεται στην Κάρπαθο και είναι το επίνειο της Ολύμπου.Μάλλον διάβασαν λάθος την ανακοίνωση του ΥΕΝ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ / Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 Στην ανατολική προβλήτα του λιμένα Διαφανίου, προσέκρουσε χθες το απόγευμα το Ε/Γ-Ο/Γ «Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ» Ν.Αγ.Νικ. 05, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημίες στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, από Σητεία για Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο -Κάλυμνο-Σάμο-Θεσσαλονίκη, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός επιβαίνοντος σ’ αυτό. Από την Λιμενική Αρχή Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του παραπάνω πλοίου μέχρι επιθεωρήσεως και προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
ΝΗΡΕΑΣ Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ / Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2006 Συνέχεια ενημέρωσης για το Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, επετράπη ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» ΑΓ.ΝΙΚ. 05 μετά από επιθεώρηση και προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Από το ΑΠΕ / Ανακοινώσεις Τύπου [20/07/2006 21:49] Επειδή δεν έχω δεί την ενημέρωση δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ακριβώς αναφέρεται η σημερινή συνέχεια ενημέρωσης. 1ον) Έπαθε κάτι σήμερα το πλοίο και το νέο το έφαγε η μαρμάγκα για να μη ξεσηκωθούν οι πάντες λόγω της αποδρομολόγησης του ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ? Και ανακοινώθηκε αφού το πλοίο βρέθηκε εντάξει? 2ον) Αναφέρεται στην παραπάνω απαγόρευση απόπλου (λόγω πρόσκρουσης στο Διαφάνι) της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2006, την οποία την είχαν ξεχάσει επί μία βδομάδα? Μέχρι τώρα, πάντως, δεν υπάρχει μεν ανακοίνωση άρσης απαγόρευσης, αλλά, βεβαίως, το πλοίο έκανε δρομολόγια κανονικά. Ό,τι και να συμβαίνει από τα παραπάνω......!!!!!
ΝΗΡΕΑΣ Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Λίγο παλιό (18-07-06), αλλά καλό! Από τον Α. Πετρουλάκη στην «Κ».
Nick the Greek Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Το παπορο εχει μεθορμησει στο τριω ντοκ οπου και παραμενει καταφωτο. EDIT Σημερα το πρωι ανεβηκε αρον-αρον στη μονιμη δεξαμενη του Βασιλειαδη οπου και παραμενει μεχρι αυτην την ωρα. Ξαναμανα Edit Το προβλημα του Κορναρου εντοπιζεται μαλλον στο πηδαλιο, οσφυοκαμψια καραμπινατη!
Panagia Ekatontapiliani Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Από ότι είδα χθες στο Βιτσεντζος Κορνάρος στη δεξαμενή κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει με το μεσαίο άξονα (το πιθανότερο) ή με το τιμόνι. Είχαν βγάλει το προφυλακτήρα του Hub και είχε φανεί ο τηλεσκοπικός μέσα από το τελικό άξονα. Ενώ εκείνη την ώρα δούλευαν στο τιμόνι μάλλον για να το βγάλουνε, έτσι ώστε να μπορέσουν να τραβήξουν τον άξονα πίσω. :confused:
LEFTERIS68 Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Βλάβη στο πλοίο,Ανεκτέλεστο μέχρι και την Κυριακή.
GA FANS Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Αυτη την ωρα στο Νεωριο το Βιτσεντζος Κορναρος.
GA FANS Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Αφιχθει σημερα στο Νεωριο το Βιτσεντζος Κορναρος της Λανε. Το πλοιο εδεσε προσωρινα στο ντοκο εναντι της Πυροσβεστικης (με την πρυμνη προς το δρομο για οσους γνωριζουν) ενω το απογευμα αρχισαν εργασιες βαψιματος στον πρυμνιο καταπελτη. Προς το παρον θεση στις δεξαμενες δεν υπαρχει μιας και στο Νεωριο Βρισκονται αλλα 3 πλοια. Συννημενα σας παραθετω μια προχειρη φωτο (να σωσει να ξημερωσει και θα σας εχω πολυ πραμα).
GA FANS Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Σημερα το απογευμα το Β. Κορναρος ανεβηκε στη μεγαλη Δεξαμενη του Νεωριου για να αρχισουν οι εργασιες αποκαταστασης της βλαβης (βλ. "βλαβες Βιτσεντζος Κορναρος"). Παρακατω θα βρειτε φωτογραφιες σημερινες χωρις υδατογραφημα πια. Θα ηταν χαρα μου να προσθετετε τετοιες φωτογραφιες στην συλλογη σας (λυπαμαι για την χαμηλη ποιοτητα, ωστοσο επεξεργαζομαι την ψηφιακη μηχανη μου για καλυτερα αποτελεσματα στο μελλον).
Panagia Ekatontapiliani Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» στο Ρέθυμνο Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ Βλάβη στη μεσαία κύρια μηχανή (σύστημα μεταβλητού βήματος μεσαίας έλικας) του Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» Ν.ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 05, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί, ενώ το πλοίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι Ρεθύμνου, προερχόμενο από Κύθηρα, με 50 επιβάτες.Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο Ρέθυμνο, στις 08.45 αντί της προγραμματισμένης 06.30. Από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί
Panagia Ekatontapiliani Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Προς απογοήτευση κάποιων που έβγαζαν το πλοίο εκτός δρομολογίων για μεγάλο διάστημα λογω της βλάβης του, το πλοίο βγήκε για δοκιμαστικό πριν λίγο και εάν όλα πάνε καλά, αύριο θα επιστρέψει στα δρομολόγια του.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 .....και όπως μπορούμε να δούμε στο AIS, μετά το δοκιμαστικό δεν επέστρεψε στα διακοσάρια όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες αλλά στην κανονική του θέση αναχώρησης (φωτό ...αρχείου ) στον Άι Διονύση.
Panagia Ekatontapiliani Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Το σημερινό δρομολόγιο του Βιτσεντζος Κορνάρος δεν θα γίνει λόγω βλάβης
speedrunner Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 (edited) και καλά ...... <_< Edited February 20, 2012 by proud_ionian quote
makis_kef Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Σημερα κυκλοφορησε αυτο το Δελτιο Τυπου γνωριζει κανεις κατι παραπάνω; ευχαριστω. Μ ------- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 01.10.2012 Η ΛΑΝΕ ανακοινώνει ότι το Ε/Γ – Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ , λόγω βλάβης δεν θα μπορέσει να εκτελέσει το δρομολόγιο της Τετάρτης 03.10.2012 ΠΕΙΡΑΙΑ - ΚΥΘΗΡΑ - ΚΙΣΣΑΜΟΣ και επιστροφή όπως το τοπικό δρομολόγιο της 04.10 2012 ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ – ΚΥΘΗΡΑ ΓΥΘΕΙΟ και επιστροφή. Το πλοίο με την αποκατάσταση της της βλάβης θα επανέλθει στα δρομολόγια του κανονικά την Παρασκευή 05.10.2012 . Κοινοποίηση : ΥΠΑΑΝ – ΜΜΕ – ΔΘΣ Β΄ - Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά Α. Λιμενικό Πειραιά -Κατά τόπους Λιμεναρχεία και Ναυτιλιακούς Πράκτορες Δήμους -Κοινότητες -Φορείς -Τοπικούς Ραδιοσταθμούς.
express skiathos Posted October 1, 2012 Posted October 1, 2012 Για βλάβη κάνει λόγο και το Λιμενικό Σώμα. Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ» Ν.ΑΓ.ΝΙΚ. 05, ότι κατά τη διάρκεια πρόσδεσης στο λιμένα Πειραιά, το βήμα της μεσαίας προπέλας μη ανταποκρινόμενο στη θέση χειριστηρίου, βρέθηκε στη θέση FEATHERED(στη θέση κλειδωμένο). Άμεσα έγινε κράτηση της μεσαίας προπέλας και το πλοίο προσέδεσε αποβιβάζοντας τους 237 επιβάτες του με ασφάλεια Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύθηκε ο απόπλους του «Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση Πιστοποιητικού από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
MarkCreta Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 (edited) Μηχανική Bλάβη Βιτσέντζος Κορνάρος Η ΛΑΝΕ ανακοινώνει οτι λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ - Ο/Γ Βιτσέντζος Κορνάρος, δεν μπορεί να πραγματοποιήσει προσέγγιση στα Αντικύθηρα και τα Κύθηρα για την παραλαβή των επιβατών και πλέει προς Πειραιά για την αποκατάσταση της βλάβης και την επιθεώρηση από τα αρμόδια όργανα. Edited May 19, 2013 by proud_ionian
Blue Star Delos Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 (edited) Ορίστε και οι ανακοινώσεις του Λ.Σ. Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» Ν. Αγ. Νικολάου 05, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κίσσαμο για Αντικύθηρα, Κύθηρα, Πειραιά, με 28 επιβάτες, ενώ έπλεε 2ν.μ. ΝΑ από τα Αντικύθηρα, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στη μεσαία κύρια μηχανή και πλέει για το λιμένα Πειραιά με τη χρήση των δύο εξωτερικών κύριων μηχανών, χωρίς να αιτεί συνδρομή. Κατά δήλωσή του Πλοιάρχου και για λόγους ασφαλείας, το ανωτέρω πλοίο δεν θα προσέγγιζε τους λιμένες των Αντικυθήρων και Κυθήρων, ενώ από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης δόθηκε εντολή να τεθούν σε ετοιμότητα πλωτά και χερσαία μέσα των όμορων Λιμενικών Αρχών για τυχόν παροχή συνδρομής. και η άλλη Συνέχεια ενημέρωσης Κατέπλευσε πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά το Ε/Γ- Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» Ν. Αγ. Νικολάου 05, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη βραδινές ώρες χθες, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κίσσαμο για Αντικύθηρα – Κύθηρα - Πειραιά. Το πλοίο προσέδεσε με τη συνδρομή ρυμουλκών , ενώ αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του . Από την Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας. Edited May 21, 2013 by Blue Star Delos
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now