Panagia Ekatontapiliani Posted December 24, 2006 Posted December 24, 2006 Από ότι μαθαίνω το Αχαιός πάει παρά πολύ καλύτερα τώρα στη γραμμή Ηγουμενίτσα Κέρκυρα παρά το καλοκαίρι στη γραμμή Πειραιά Αίγινα.
Panagia Ekatontapiliani Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Ακόμα έχω την εντύπωση ότι απόγευμα στου Ατσαλακη πήρε το μάτι μου τον ΑΧΑΙΟ. Το πλοίο όντως χθες το απόγευμα (κατά τις 19:35) πέρναγε το στενό Ψυτάλλειας – Ν. Μ Δραπετσώνας.
Stratos Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Ταξιδι Κερκυρα-Ηγουμενιτσα με το συγκεκριμενο και μπορω να πω οτι μου εκανε πολυ καλη εντυπωση . Καλοταξιδο στα μποφωρακια και σε αριστη κατασταση μεσα-εξω. Εσωτερικα ειναι οπως το περιγραφει ο Π100, δεν εχω να προσθεσω πολλα. Οι χρονοι του καλοι, νομιζω καναμε σχεδον μιαμιση ωρα. Το εξωτερικο ντεκ με τα καθισματα ειναι υπο περιορισμον μπρος-πισω με αλυσιδες, μην μπορωντας να πλησιασω πλωρες οπως και το πιο πανω ντεκ. Πολυ ανετο στα σαλονια του, δεν υστερει καθολου σε σχεση με τα Παντοκρατωρ-Αγ.Θεοδωρα και Πλατυτερα. Μου εκανε αισθηση η μπαρα που εχει μπροστα στο κυλικιο. Συμπαθεστατες και οι τεσσερεις τσιμινιερες του..! Γενικα, ομορφο καραβακι.
pantelis2009 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 καλησπέρα σε όλους. 3 φωτο για το πλοίο. α) απο την κατασκευή του. Προσέξτε τα COUNTER-ROTATING ελικοπηδάλια της VETH. β) απο την Αίγινα και γ) απο την Κέρκυρα.
polmyt Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Φιλε Pantelis η φωτο που εχεις βαλει πριν την καθελκυση του πλοιου απο ποτε ειναι? Αν δεν κανω λαθος περασε αρκετος καιρος μεχρι να ολοκληρωθει η κατασκευη του ΑΧΑΙΟΣ.Πρωτη φωτο του που εχω ειναι απο το Δεκεμβριο του 2005 αλλα παρολαυτα το θυμαμαι στην ιδια εξωτερικη κατασταση τουλαχιστον απο το καλοκαιρι του 2005.Η κατασκευη του ολοκληρωθηκε τον Ιουνιο του 2006 ενω λιγες μερες νωριτερα ειχε περασει και μια βολτιτσα απο του Βασιλειαδη για καθαρισμο. Μου κανει εντυπωση παντως που αναφερεται σαν ετος κατασκευης το 2006 απο τι στιγμη που το πλοιο ηταν ουσιστικα σχεδον ετοιμο τουλαχιστον απο το 2005 Τελος ας το δουμε και σε δυο φωτο απο την Κερκυρα Αυτα τα ελικοπηδαλια ειναι ιδια αν δεν κανω λαθος με αυτα που χρησιμοποιουν τα περισσοτερα αν οχι ολα τα αμφιπλωρα. Εχω κανει και ενα ταξιδι με τον ΑΧΑΙΟ την περιοδο που ηταν στην Αιγινα.Μου ειχε αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις τοτε και με το εσωτερικο του και απο θεμα ταχυτητας Ελπιζω να ειναι ακομα στα ιδια στανταρ και σημερα
pantelis2009 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Φίλε polmyt δυστυχώς λόγο πολλών φωτο (περιπου 25000) έχω πάρει ένα εξωτερικό δίσκο 500GB και ότι τελειώνει ( σε κατασκευή) το στέλνω εκεί. Έτσι έχω χάσει τις ημερομηνίες. Τώρα κάθε 50 φωτο βάζω ημερομηνία. Τα έλικοπηδάλια αυτά(COUNTER-ROTATING) ή δυπλοέλικα τα φοράνε λίγα πλοία. Τα περισσότερα είναι με μία προπέλα σε κάθε ελικοπηδάλιο
enas chiotis Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Πρωτη φωτο του που εχω ειναι απο το Δεκεμβριο του 2005 αλλα παρολαυτα το θυμαμαι στην ιδια εξωτερικη κατασταση τουλαχιστον απο το καλοκαιρι του 2005... Μου κανει εντυπωση παντως που αναφερεται σαν ετος κατασκευης το 2006 απο τι στιγμη που το πλοιο ηταν ουσιστικα σχεδον ετοιμο τουλαχιστον απο το 2005 Ολόκληρος φώκος διακρίνεται στην φωτογραφία σου polmyt, πώς να μην πάνε πίσω τα σχέδια με καμμένη υπερκατασκευή;
pantelis2009 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 (edited) Aναχώρηση του Αχαιός στις 19/03 και Δύση ηλίου απο την όμορφη Κέρκυρα. Για τους φίλους polmyt, Panagia Ekatontapiliani, enas chiotis, voyager, stratos, & posidon Edited April 2, 2010 by proud_ionian
polmyt Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη το Αχαιός Αν δεν κανω λαθος ηταν να ερθει για δεξαμενη το Μαιο?Προεκυψε κατι εκτακτο και μας ηρθε νωριτερα?
Panagia Ekatontapiliani Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Όπως μπορεί να δεις στο πρόγραμμα του ΟΛΠ, στην αρχή είχε ζητήσει να δεξαμενιστεί 01-04/03/10, μετά ζήτησε μετάθεση για το Μάιο και τώρα έκανε τράμπα τη σειρά του με το Άνω Χώρα ΙΙ. Δε πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για την επίσπευση του δεξαμενισμού του.
Panagia Ekatontapiliani Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από το δεξαμενισμό του Αχαιός αλλά και του συστήματος των ελικοπηδαλιων του. Κατά το δεξαμενισμό όλα τα ελικοπηδαλια είχαν βγει. Το πλοίο αφού έπεσε από τη δεξαμενή έδεσε μπροστά από το Ναυπηγείο του Ατσαλακη.
enas chiotis Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Στο κάθε ελικοπηδάλιο στην εξωτερική πλευρά φέρει 5-φυλλη προπέλλα και στην εσωτερική 4-φυλλη; Επιπλέον αν έλεγα ότι πάνω από το βολβό (στην τρίτη φωτό) διακρίνεται κυρτή επιφάνεια που δεν ακολουθεί την center line θα με στέλνατε στον οφθαλμίατρο;
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Το πλοίο (τέλος πάντων... ) στο ναυπηγείο Ατσαλάκη στο Πέραμα σε σημερινή φωτό. Σημ. Καταπληκτική πραγματικά η περιγραφή του τι εστί "Αμφίδρομον" , από το κιόσκι του πλοίου στον Πειραιά. Δεν το είχα προσέξει !!!
Panagia Ekatontapiliani Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Πλέον το Αχαιός φέρει και αυτό τη συσκευή του AIS.
Panagia Ekatontapiliani Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 (edited) Όχι δεν χρειάζεται υπάρχoουν μόνιμες πινακίδες σε καθε καταπελτη!! Οπου στον ένα καταπέλτη λέει Ηγουμενίτσα και στον άλλο καταπέλτη Κέρκυρα Edited April 23, 2010 by proud_ionian
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 (edited) Στα ανοιχτά της Πρέβεζας αυτήν την ώρα το αμφίδρομο. Νωρίς το πρωί χθες (Παρασκευή) μεθόρμισε από το Πέραμα στην Καρβουνόσκαλα για να πάρει πετρέλαια και κατά τις 10.30 απέπλευσε για την Ηγουμενίτσα. Edited April 23, 2010 by proud_ionian
proud_ionian Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 παντως και πριν φυγει για την ετησια του, εξωτερικα ηταν κουκλι
deep-blue-sea Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 το χειμωνα που μς περασε μια κυριακη στην κερκυρα
polmyt Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Μια πολυ καλη κατασταση εξακολουθει να βρισκεται ο ΑΧΑΙΟΣ οπως φαινεται και στις φωτογραφιες.(1,2,3) Εξαιρεση ειναι ο καταπελτης ο οποιος εχει τις φθορες του,αν και αυτο ειναι απολυτα φυσικο. Η αποψη των μονιμων της γραμμης ειναι η καλυτερη και για το εσωτερικο του πλοιου το οποιο ειναι ακομα σε αριστη κατασταση.Δουλευει στην κοινοπραξια οπως και τα υπολοια κλειστα πλοια της γραμμης Και μια φωτο του πλοιου στην Ηγουμενιτσα
Ariadne Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ο πλοιοκτήτης είναι ο κ. Παπαΐωάννου. Έχει έξι πλοία, Το Άνω Χώρα ΙΙ στην Ηγουμενίτσα Κέρκυρα, τρία στο Ρίο Αντίρριο, ένα Αγια Μαρίνα-Στυρα και ένα στη Ιθάκη Συγγνώμη που περάσανε ήδη 5 χρονια από τότε που το ανέφερες, αλλά μόλις τωρα είδα το μήνυμα ... Θυμάσαι μήπως ποιο ήταν/είναι το πλοίο του στην Ιθάκη; Ευχαριστώ πολύ!
apost Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Ο πλοιοκτήτης είναι ο κ. Παπαΐωάννου. Έχει έξι πλοία, Το Άνω Χώρα ΙΙ στην Ηγουμενίτσα Κέρκυρα, τρία στο Ρίο Αντίρριο, ένα Αγια Μαρίνα-Στυρα και ένα στη Ιθάκη Όχι Παπαιοανου Παπαιοανιδις λέγετε
EVRANIKAS Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 ακουγετε οτι το πλοιο φευγει απο την Κερκυρα.......
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 .....σωστά, αυτό ακούγεται. Στον Εφοπλιστή του Ιανουαρίου υπάρχει νύξη υπό μορφή ερωτήματος : "Θα πάρουν και το ΑΧΑΙΟΣ εκείνοι που μας πήραν το ΦΑΙΔΡΑ ?"
Recommended Posts