Panagia Ekatontapiliani Posted October 30, 2023 Posted October 30, 2023 Το Αχαιός επιστρέφει μεθαύριο στα δρομολόγια του στο Σαρωνικό και θα συνεχίσει μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων να ταξιδεύει.
piraeus ships spotting Posted November 18, 2023 Posted November 18, 2023 (edited) https://www.protothema.gr/greece/article/1436886/thriler-se-dromologio-tou-peiraias-aigina-mahi-gia-na-desei-sto-limani-ta-kumata-espasan-tzamia/ "Θρίλερ" 😒 Edited November 18, 2023 by piraeus ships spotting
Panagia Ekatontapiliani Posted November 18, 2023 Posted November 18, 2023 Βίντεο από την προσπάθεια προσέγγισης του Αχαιός στο θαλλασοδαρμενο λιμάνι της Αίγινας
teo0 Posted November 18, 2023 Posted November 18, 2023 Τρομακτικό το βίντεο πόσο μάλλον το να είσαι επιβάτης. Ακόμα χειρότερο για τούς επιβάτες το ότι δεν μπόρεσε να πιάσει λιμάνι στην Αίγινα.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 20, 2023 Posted November 20, 2023 Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ – Ο/Γ Αχαιός στην Αίγινα Quote Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΑΧΑΙΟΣ'' Ν. Π. 11228, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά για το λιμάνι της Αίγινας με 330 επιβάτες , 38 Ι.Χ.Ε., 06 Φ/Γ, 08 Δ/Κ και 03 Λ/Φ, ότι έγιναν πολλαπλές προσπάθειες προσέγγισης στο λιμάνι της Αίγινας, όπου πραγματοποιήθηκε αποβίβαση 50 επιβατών. Στη συνέχεια κρίθηκε επισφαλής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η συνέχιση αποβίβασης και το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του. Κατά την διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Αίγινας έσπασε ένας υαλοπίνακας, λόγω των κραδασμών, στο χώρο επιβατών του πλοίου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Δελτίο Τύπου της Saronic Ferries για το δρομολόγιο του πλοίου "Αχαιός", το πρωί της 18/11/2023. Quote Σήμερα το πρωί, 18 Νοεμβρίου 2023, το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΑΧΑΙΟΣ αναχώρησε κανονικά από τον λιμένα του Πειραιά σύμφωνα με το προγραμματισμένο δρομολόγιο των 07:45. Ο καιρός κατά την αναχώρηση ήταν Δ-BΔ 5-6 bft, με προβλέψεις να εντείνονται σε Δ-ΒΔ 6-7 bft. Ωστόσο, κατά την άφιξη στο λιμάνι της Αίγινας, επικρατούσαν τοπικοί άνεμοι Δ-ΒΔ 8-9 bft, προκαλώντας υπερβολικό κυματισμό που κάλυπτε ολοκληρωτικά την προβλήτα. Ο Πλοίαρχος, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, προσέδεσε το πλοίο με ασφάλεια, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Λόγω του έντονου κυματισμού και των αντίξοων συνθηκών στην προβλήτα, η παραμονή του πλοίου και η ασφαλής αποβίβαση επιβατών και οχημάτων δεν ήταν εφικτή. Ως εκ τούτου, ο Πλοίαρχος, σε συνεννόηση με το λιμεναρχείο, αποφάσισε να αποπλεύσει από τον λιμένα και μετά από ένα διάστημα παραμονής αναμένοντας την βελτίωση του καιρού, να επιστρέψει στον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, λόγω του κραδασμού από τον κυματισμό, παρατηρήθηκε θραύση υαλοπίνακα στο σαλόνι του πλοίου. Άμεσα ελήφθησαν τα προβλεπόμενα μέτρα αντιμετώπισης από το πλήρωμα με τοποθέτηση ξύλινου επιθέματος, σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλούς πλεύσης της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από τη θραύση του κρυστάλλου δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη. Κατά την άφιξη του πλοίου στον λιμένα του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Επιθεώρηση Εμπορικών πλοίων και το πλοίο κρίθηκε αξιόπλοο, συνεχίζοντας τα δρομολόγιά του κανονικά. Όσοι επιβάτες επέστρεψαν στον Πειραιά και επιθυμούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μεταφέρθηκαν με το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου στις 15:15, ενώ οι υπόλοιποι αποζημιώθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Αχαιός Φερις Ναυτική Εταιρεία, μέλος της Saronic Ferries, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους επιβάτες για την κατανόηση και τη συνεργασία τους σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.
proud_ionian Posted December 16, 2023 Posted December 16, 2023 Είχα ταξιδέψει με το πλοίο Ηγουμενίτσα Κέρκυρα το 2007, όταν μύριζε καινουργίλα. Ξαναταξίδεψα λίγες μέρες μετά το ατύχημα. Η λέξη παρακμή αρκεί για να περιγράψει τη γενικότερη εικόνα των εσωτερικών του χώρων. Την κατάσταση επέτειναν οι συνέπειες του ατυχήματος, με ένα μέρος του σαλονιού αποκλεισμένο με κόκκινη ταινία και το επίθεμα από νοβοπάν που κάλυπτε τη θέση του σπασμένου τζαμιού. Θαλασσοβάπορο ποτέ δεν ήταν, αλλά στη μπουνάτσα που το ταξίδεψα, την ίδια μέρα με τον ανταγωνιστή, ήταν τραίνο. Φωτό εξώ από το μεγάλο λιμάνι
Panagia Ekatontapiliani Posted January 25, 2024 Posted January 25, 2024 Το Αχαιός αναμένεται να δεξαμενιστει στη μεγάλη δεξαμενή Βασιλειάδη από τις 13/05/24 έως τις 15/05/24.
Panagia Ekatontapiliani Posted February 5, 2024 Posted February 5, 2024 Το Αχαιός θα μεθορμίσει σήμερα στο ναυπηγείο του Κανελλου για λίγες ημέρες.
Panagia Ekatontapiliani Posted February 16, 2024 Posted February 16, 2024 Το Αχαιός έχει επιστέψει στη γωνία της προβλήτας του Σαρωνικού και αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια του στις 26 Φεβρουαρίου
Diagoras Posted April 11, 2024 Posted April 11, 2024 Τις τελευταίες μέρες έτυχε να δω από κοντά τη φόρτωση του πλοίου τόσο στο πρωινό δρομολόγιο (07:20) όσο και στο μεσημεριανό (15:30). Πίτα το κατάμπαρο από ΙΧ και το κυρίως γκαράζ από βανάκια και φορτηγά σε αμφότερα τα δρομολόγια. Στο πρωινό άφησε κι ένα φορτηγό απ΄ έξω.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 11, 2024 Posted May 11, 2024 Το Αχαιός σταμάτησε τα δρομολόγια του την Τετάρτη 8 Μαϊου και από την επόμενη ημέρα βρίσκεται δεμένο στο ναυπηγείο του Τσαγγαρινου ενόψει του δεξαμενισμου του στις 17/05/24 έως τις 19/05/24 στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 23, 2024 Posted May 23, 2024 Τώρα ετοιμάζεται να βγει από την δεξαμενή έτσι ώστε κατευθείαν να επιστρέψει στα δρομολόγια του.
polmyt Posted September 19, 2024 Posted September 19, 2024 Και φετος σταθερα στα δρομολογια του για την Αιγινα το πλοιο Εμεις το βλεπουμε σε μια εισοδο του στο λιμανι του Πειραια
Panagia Ekatontapiliani Posted October 25, 2024 Posted October 25, 2024 Από το ΣΑΣ στις 22/10/24 βλέπουμε ότι το Αχαιός θα κάνει την έξτρα ακινησία των 45 ημέρων από τις 02/12/24 έως τις 15/01/25 (αντί για τις 11/11/24 έως 25/12/24) και την ακινησία του από 16/01/25 έως 27/02/25 (αντί για την 26/12/24 έως 23/02/25).
The ferry Posted December 14, 2024 Posted December 14, 2024 Συμφωνα με το σύστημα κρατήσεων βγαίνει εκτός δρομολογίων στις 19/12 τη θέση του παίρνει το φοιβος.
Nikos_Chania Posted December 14, 2024 Posted December 14, 2024 Ναι, έχει αναφερθεί On 12/10/2024 at 2:43 PM, giordim said: Από την επόμενη εβδομάδα και πάλι στα δρομολόγια ο Φοίβος. On 12/10/2024 at 4:09 PM, Nikos_Chania said: Φαίνεται πως θα σταματήσει ο αχαιος
Ferry Himuka Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Ας το δούμε σε μία άφιξη στην Αίγινα το καλοκαίρι που μας πέρασε
BS CHIOS Posted January 2 Posted January 2 Να το και στον Πειραιά, σε μια μεσημεριανή άφιξή του, τον περασμένο Νοέμβριο. Φωτογραφήμενο από τον πύργο του Πειραιά.
Panagia Ekatontapiliani Posted February 6 Posted February 6 Το Αχαιός έφυγε από το λιμάνι του Πειραιά την Παρασκευή 31/1 από το λιμάνι του Πειραιά και πήγε στο ναυπηγείο Διαμαντή.
polmyt Posted February 11 Posted February 11 Βασικα εχει κυκλοφορησει φωτο στο group του Παντελη Φυσσα με το βαπορι να εχει ξυστει ολο απο τη μια πλευρα,οποτε υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να ισχυει κατι τετοιο
The ferry Posted February 12 Posted February 12 Διαφημιστικά θα βάλει πχ όπως είχαν οι κεντερηδες telestet
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now