Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

το pannonia συνεληφθη πριν μια εβδομαδα στον πατραϊκο για λαθρεμποριο τσιγαρων.

το βαπορι ειχε πολυ λιγο απο το παρανομο φορτιο του αφου ειχε προλαβει να ξεφορτωσει κοντα στην ιτεα το μεγαλυτερο ογκο. λεπτομερειες στο αρθρο της "Κ".

το πλοιο φρουρειται απο οχημα του Λιμενικου. Αλλοτε "μαχιμο" τζιπ και αλλοτε συμβατικο αμαξι. η φωτο δεν ειναι πολυ καλη γιατι ο ηλιος ειναι κοντρα. ειναι ομως το μοναδικο σημειο που ηταν εκτος οπτικου πεδιου των βαρεων και ανθυγειινων.

οπως το ειδα για ρωσσικης κατασκευης μπαριζα το εκοψα. επειδη το ονομα ειναι προσφατο δεν βρηκα στοιχεια ουτε στο shipspotters ουτε στο equasis. οποιος μπορει ας μας πει κατι τις

post-13-128326958222_thumb.jpg

____________________________________________

(1993, ex-Gomel 1, Sheatfish, Sentinel 1, Nordheim 1, Piligrim, Pannonia, Lucas)

Edited by Nick the Greek
tag
Posted

Ιδου η ταυτοτης. Προσεξτε βυθισμα και ολικο μηκος. Το πλοιο οριζεται σαν πλοιο γενικου φορτιου με προφανη κυρια χρηση την ναυσιπλοια μεσα σε πολυ μικρα ποταμια και γενικα μερη με ελαχστο βυθισμα.

1993, Sudoremontnyy Zavod Krasnaya Kuznitsa, Arkhangelsk, USSR(yard no: 4)

as Gomel 1(1999), Sheatfish(2002), Sentinel 1(2003), Nordheim 1(2006), Piligrim(2006)

GT: 396

NT: 118

Comoros Islands

IMO: 9100968

Call sign: D6DH6

Draft: 2.5m

LOA: 45m

  • 2 weeks later...
Posted

το pannonia, δεν εχει φυγει απο πατρα. ειναι δεμενο στο μπαστουνι της ιχθυοσκαλας και απο οτι φαινεται θα μεινει για καιρο στα μερη μας.

post-13-128326958284_thumb.jpg

Posted

Συμφωνα με την Ελληνικη νομοθεσια το μεσο διεξαγωγης του λαθρεμποριου ειτε αυτο ειναι ποδηλατο, ειτε πυραυλος, κατασχεται αυτοματως αμα τη διαπιστωσει της παραβασεως. Εν ευθετω χρονω λοιπον η πιο πιθανη καταληξη ειναι το πλοιο να βγει σε πλειστηριασμο.

Μοναδικη εξαιρεση στον κανονα απ' οσο θυμαμαι? Το διασημο κρουαζιεροπλοιο Pacific Princess(γνωστο στην τηλεοραση σαν Πλοιο Της Αγαπης) το οποιο και κατεσχεθη πισω στο 1997 αν θυμαμαι καλα οταν βρεθηκαν μερικα μελη του πληρωματος απο τις Φιλιππινες να κατεχουν ναρκωτικα προς εμπορια. Τελικα το πλοιο και μετα απο ενα μηνα περιπου που παρεμεινε δεμενο στον Πειραια, απελευθερωθηκε χωρις να κατασχεθει μετα απο απ΄ευθειας εντολη του Ευαγγελου Γιαννοπουλου(Υπουργου τοτε) προς στην Εισαγγελεια Πειραια. Εννοειται βεβαιως πως για να γινει αυτο, ειχε προηγηθει απιστευτο διπλωματικο παρασκηνιο απο την Μεγαλη Βρεταννια της οποιας την σημαια και εφερε τοτε το πλοιο.

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

Εντοπισμός πλοίου έμφορτο με λαθραία τσιγάρα και σύλληψη πληρώματος

Από αξιοποιούμενες πληροφορίες που περιήλθαν στη Διεύθυνση Ασφαλείας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για ύπαρξη υπόπτου πλοίου μεταφοράς λαθραίων τσιγάρων, σημαίας Βορείου Κορέας, συγκροτήθηκαν κοινές ομάδες αποτελούμενες από βαθμοφόρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας του ΥΕΝ, της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Λευκάδος και υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της ΥΠ.Ε.Ε.Π.Δ. Αττικής, οι οποίες επιβιβάστηκαν σε περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος προς αναζήτηση του.

Κατόπιν πολυήμερων ερευνών και αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους τις πρωινές ώρες της 25/9/2006 εντοπίστηκε από περιπολικά σκάφη του Λ.Σ. το M/V “EVVA”, σημαίας Βορείου Κορέας σε απόσταση 6 ν.μ. από το λιμένα του Κατακόλου. Ακολούθησε νηοψία στο εν λόγω πλοίο και διαπιστώθηκε ότι ήταν έμφορτο με 1.495.000 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα με σκοπό τη λαθραία εισαγωγή τους στη χώρα μας. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι που αναλογούν στα τσιγάρα αυτά ανέρχονται στο ποσό των 3.500.000 Ευρώ περίπου.

Το πλοίο οδηγήθηκε στον λιμένα του Κατακόλου όπου και κατασχέθηκε, ενώ το 7μελές πλήρωμα (αλλοδαποί) συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

απο το ΥΕΝ

Posted

Οχι ενδείξεις, αλλά ούτε αποχρώσες υπάρχουν, εκτός εαν τα κιβώτια είχαν στάμπα με τον σκοπό...

Αφού δεν έγινε λαθρεμπόριο, πως διέφυγαν οι δασμοί??

Ποιος την έδωσε την Εύα??

Κατασχέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες??

Απαγόρευση απόπλου, και μετά τα υπόλοιπα..

  • 2 years later...
Posted

Εδω και λιγες μερες βρισκεται στο μωλο ΔΕΗ το ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Αν δεν ειναι το PANNONIA που ηταν κατασχεμνο στην Πατρα τοτε προκειται για καποιο αδελφο του.

Λειπουν βεβαια τα δυο κοντεινερ και το κρενι ειναι κιτρινο στον ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ αλλα με τοση δουλεια που εχει πεσει ειναι λογικες τετοιες διαφορες

  • 6 months later...
Posted

Εδω και αρκετους μηνες βρισκεται στα Αμπελακια ντανιασμενο μαζι με αλλα μοτοσιπακια.

Στην πλωρη εξακολουθει να λεει ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αν και δεν το εχω βρει πουθενα με αυτο το ονομα

  • 1 year later...
Posted

Lucas (IMO 9100968)

(1993, ex- Κallikratis, Pannonia, Piligrim, Sheatfish, Gomel 1)

Εδω και λιγες μερες βρισκεται στο μωλο ΔΕΗ το ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Αν δεν ειναι το PANNONIA που ηταν κατασχεμνο στην Πατρα τοτε προκειται για καποιο αδελφο του.

Τελικά, το KALLIKRATIS ήταν όντως το πρώην PANNONIA, όνομα όμως που κράτησε για μικρό χρονικό διάστημα και πιθανώς δεν ταξίδεψε καθόλου με αυτό. Το equasis το αναφέρει ως KALLIKRATIS από 1/5/2010, και με το σημερινό του όνομα LUCAS και σημαία Τανζανίας, από 1/12/2010.

Αντιθέτως, δεν το αναφέρει καθόλου ως PANNONIA, όνομα που σύμφωνα με το shipspotting είχε από το 2006.

  • 3 years later...
Posted

Το συγκεκριμένο βαποράκι έχει να ανοίξει το AIS του από τον Απρίλιο του 2019 στο Bar του Μαυροβουνίου. Λόγω ηλικίας και μόνο, τα λεφτά μου είναι στο ότι δεν έχει κοπεί ακόμη.

  • 3 months later...
  • 2 years later...
Posted

Όπως προείπε και ο αρχαίος μας φιλόσοφος....... Νέαρχος, ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή !!! 

Σημερινές φώτο από το ναυπηγείο Ατσαλάκη στο Πέραμα, όπου το βαπόρι απ' την Περσία έχει βγει για εργασίες καλλωπισμού. 

Από οτι έμαθα αγοράστηκε από την εταιρεία Stelatos Shipping, με άγνωστο προς το παρόν νέο όνομα. 

GIO_4857__.jpg

GIO_4862__.jpg

  • 4 weeks later...
Posted

Η αλλαγή πλοιοκτησίας έχει περάσει, καινούρια πλοιοκτήτρια εταιρεία(η μονοβάπορη δηλαδή) λέγεται Kreta Navigation SA. Πρός το παρόν δε βλέπω αλλαγή ονόματος.

  • 3 weeks later...
Posted

Θαλασσί χρώμα στο κύτος, γαλανόλευκο στην πρύμη μια και σήκωσε την ελληνική σημαία, μετονομαζόμενο σε Νίκη. Καινούριος του πλοιοκτήτης η TSK Shortsea Carriers IKE με έδρα στην οδό Φιλελλήνων στον Πειραιά. Πρέπει να είναι ακόμη στο Πέραμα βέβαια.

  • 3 months later...
Posted (edited)

Το Νίκη έδω και περίπου ένα μήνα βρίσκεται δεμένο στο κεντρικό λιμάνι Χαλκίδας ... ενώ το πλοίο  φαίνεται να ανήκει στον  κ.Καιάφα .

Edited by Aqua_blue
  • 3 months later...
Posted

Μετά την Χαλκίδα ,κατέβηκε Ελευσίνα.

Από της αρχές Μαρτίου βρίσκεται στη Μονόπολη Ιταλίας.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...