Kaptennemo Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 Προς το παρόν με τις απαιτήσεις που έχει η ελληνική σημαία δεν νομίζω ότι μπορείς να ναυτολογήσεις έτσι απλά ξένο ναυτικό ,για έλληνα ναυτικό εννοείται ότι χρειάζεται ναυτικό φυλλάδιο . Από εκεί και πέρα νομίζω ότι και να υπάρξει πλαίσιο για να έρχονται ξένα πληρώματα στην ακτοπλοΐα πιστέψτε με , με τα ωράρια που υπάρχουν δεν πρόκειται να ανεχτούν να δουλέψουν ξένοι ναυτικοί
Proedros Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 Χωρίς φυλλάδιο δεν μπορεί να γίνει ναυτολόγηση . Αυτό που γίνετε τα τελευταία χρόνια όμως είναι να υπάρχει Ν.Φ αλλά χωρίς σωστικά τα οποία έχει την υποχρέωση ο ναυτικός να βγάλει μέσα σε 9 μήνες .
MILTIADIS Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 Στα site των εταιρειων της Αττικα υπαρχει αυτο για θεσεις εργασιας στα πλοια:
Ferries_greek Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 Πρωτόγνωρα πράγματα.... Μου θυμίζει κάτι διαπραγματεύσεις το 95 με τα σουπερφαστ
Nikos_Chania Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 8 hours ago, Captain Smith said: Υφίσταται κανονικά ναυτολόγηση απλώς μπορεί ο ναυτικός να μην έχει το ελληνικό φυλλαδιο . Ότι γίνεται και στους Έλληνες ναυτικούς που πάνε σε σημαίες μη συμβεβλημένες με το Ν.Α.Τ . Ακούγεται χρόνια ότι θέλουν να φέρουν ξένα πληρώματα π.χ φιλλιπινεζους το οποίο σημαίνει πως θα μειωθούν δραστικά οι μισθοί . 21 hours ago, Captain Smith said: Μόλις έφτασε στα αυτιά μου πιστοποιημένη είδηση . Η αττικα γκρουπ μέσω email ενημέρωσε πως πλέον θα δέχεται και πληρώματα ΧΩΡΙΣ ναυτικό φυλλάδιο σε όλες τις ειδικότητες . Συγχαρητήρια για την πρωτοπορία στον επερχόμενο αφελληνισμό και αυτών των πλοίων . 18 hours ago, Captain Smith said: Έχει ήδη ψηφιστεί από την Βουλή πριν κάποιο καιρό απλώς κανένας μας δεν περίμενε ότι θα εφαρμοστεί τόσο γρήγορα . Αν ανατρέξετε στο site της εταιρίας πλέον υπάρχει η επιλογή για αίτηση εργασίας στους μη έχοντες ναυτικό φυλλαδιο . Εδώ παρατηρούμε φαινόμενο μπιφτέκας του.... survivor. Άλλο θα ναυτολογουνται χωρίς φυλλάδιο, άλλο θα ναυτολογουνται χωρίς φυλλάδιο που έχει εκδοθεί από την Ελλάδα. Ωστόσο αν είχε ψηφιστεί κάτι, θα μπορούσες να το παραθέσεις, κάτι που δεν συνέβη. Συν του οτι θα το μαθαίναμε βέβαια από τα λοιπά σωματεία 🫢 εάν είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη. Κάπως έτσι ξεκινούν και διαδίδονται τα fake news. Πολύ προσοχή την επόμενη φορά.
MILTIADIS Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 2 hours ago, MILTIADIS said: Στα site των εταιρειων της Αττικα υπαρχει αυτο για θεσεις εργασιας στα πλοια: Παντως και μονο αυτο θα πρεπει να μας βαζει σε σοβαρες σκεψεις γιατι δεν ειναι καθολου fake screenshot.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 O μακαρίτης καπτα Μάκης είχε στη ζούλα Φιλιππίνους στη μηχανή Τους είδα στο ΝΤΑΛΙΑΝΑ
giorgosz Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 Λοιπόν ένα καλοκαίρι θυμάμαι Φιλιππινέζους να εμφανίζονται στο self service του ΡΟΜΙΛΝΤΑ, πίσω από τον πάγκο με τα φαγητά.
ΕΥΔΟΞΟΣ Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 Εγώ θυμάμαι ότι σε όλα τα πλοία του είχε Φιλιππινέζους, απλά δεν πολύ φαινόντουσαν.
Captain Smith Posted June 18, 2024 Posted June 18, 2024 On 6/7/2024 at 8:43 PM, Nikos_Chania said: Εδώ παρατηρούμε φαινόμενο μπιφτέκας του.... survivor. Άλλο θα ναυτολογουνται χωρίς φυλλάδιο, άλλο θα ναυτολογουνται χωρίς φυλλάδιο που έχει εκδοθεί από την Ελλάδα. Ωστόσο αν είχε ψηφιστεί κάτι, θα μπορούσες να το παραθέσεις, κάτι που δεν συνέβη. Συν του οτι θα το μαθαίναμε βέβαια από τα λοιπά σωματεία 🫢 εάν είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη. Κάπως έτσι ξεκινούν και διαδίδονται τα fake news. Πολύ προσοχή την επόμενη φορά. Δηλαδή αγαπητέ είναι fake αυτό για το οποίο μου το είπανε αξιωματικοί από τα καράβια της αττικα που τους ήρθε σχετικό email ? Σε άλλη περίπτωση θα το είχα δει και γώ με τα μάτια μου αλλά δυστυχώς για οικογενειακούς λόγους είμαι σε άδεια .
Nikos_Chania Posted June 19, 2024 Posted June 19, 2024 Είναι ξεκάθαρο το πόσο λάθος είδηση μετέφερες. Δεν χωράει ούτε αμφιβολία, ούτε δικαιολογία. Άλλο ναυτολόγηση με φυλλάδιο άλλης χώρας και άλλο ναυτολόγηση χωρίς καν φυλλάδιο.
Annivas Posted June 19, 2024 Posted June 19, 2024 Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ναυτικός χωρίς Ναυτικό φυλλάδιο δεν λογίζεται Ναυτικός (δεν είναι απογεγραμμένος Ναυτικός) και φυσικά δεν μπορεί να δουλέψει σε πλοίο. Για να εργαστεί οποιοσδήποτε σε υπό Ελληνική Σημαία πλοίο πρέπει να είναι κάτοχος Ναυτικού φυλλαδίου και να ναυτολογηθεί, δηλαδή να γίνει η σχετική εγγραφή στο φυλλάδιό του και στο Ναυτολόγιο του πλοίου. Για να εργαστεί σε κατάστημα πλοίου κάποιος, ίσως να μπορεί με ΙΚΑ και να δηλώνεται ως επιβαίνων στο ναυτολόγιο του πλοίου, σε καμία περίπτωση όμως δεν λογίζεται ως Ναυτικός, δεν θεωρείται μέλος πληρώματος, δεν έχει καθήκοντα και δεν καταλαμβάνει θέση από την οργανική σύνθεση . Πάλι όμως και για αυτό τον λόγο, εκτός του ότι το τοπίο είναι θολό, δεν πρόκειται να προσελκύσει κανέναν μια σύμβαση του ΙΚΑ και ο αναλογούν μισθός για να ταξιδεύει στη θάλασσα.
georgios express Posted June 19, 2024 Posted June 19, 2024 On 6/7/2024 at 11:17 PM, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said: O μακαρίτης καπτα Μάκης είχε στη ζούλα Φιλιππίνους στη μηχανή Τους είδα στο ΝΤΑΛΙΑΝΑ Αν η μνήμη μου με βοηθά, είχα δεί (τοτε) ψηφοφόρους της Ιμέλντα Μάρκος εκτός "Νταλιάνα"/"Ροδάνθη" και σε άλλα καράβια του Αειμνήστου. Πρέπει εκτός μηχανής και εστιατορίων να είχαν και άλλα καθήκοντα, (ας πούμε) βοηθών θαλαμηπόλων, πχ μετέφεραν σεντόνια, πετσέτες, κλπ. 'Ομως, το σημαντικό ήταν οτι οι συγκεκριμένοι δεν κρυβόνταν. Ο Άρχων δεν είχε αυτοπεριορισμούς ή επιφυλάξεις και δεν ένοιωθε φόβο. Κάτι θα ήξερε 😂.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted June 19, 2024 Posted June 19, 2024 Είδα κάποιους να βγαίνουν από τη μηχανή στο ΝΤΑΛΙΑΝΑ
Annivas Posted June 19, 2024 Posted June 19, 2024 (edited) Είχα δει και στο Άνθη Μαρίνα σε μια επιστροφή μου απο Μύκονο τέτοιες ημέρες και ειδικά στο self service, ενας Φιλιππινέζος είχε αναλάβει καθήκοντα τυλιχτή για τα Σουβλακια . Edited June 19, 2024 by Annivas
Recommended Posts