Jump to content
Shipfriends

ΟΡΙΩΝ

eMembers
  • Posts

    371
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Τελικά ο επαναπατρισμός το βρήκε στην Τουρκία και το "Νησί των Πουλιών" Kusadasi, κλείνοντας έτσι τον κύκλο που άνοιξε με την αναχώρηση του απο κει για τον περίπλου της Αφρικής και το ταξίδι repositioning στον Περσικό.
  2. Το πλόιο διέσχισε σήμερα την διώρυγα του Σουέζ και φτάνει σε λίγο Port Said και κατεπέκταση στη μεσόγειο. Καλό "επαναπατρισμό" σε πλήρωμα και πλοίο.
  3. Συμφωνώ με τον Nick the Greek. Παράλληλα με την Celestyal δραστηριοποιούνται εκεί κάτω οι μεγάλοι του κλάδου, με δυνατά δίκτυα πωλήσεων, με πασίγνωστα brands και τεράστια πελατολόγια. Χωρίς άριστη οργάνωση εκ προιμίου, συνεργασίες με μεγάλους τουρ οπερεϊτορ και καλή διαφήμιση, δύσκολα τα πράγματα. Και είναι πολύ κρίμα, μιας και η αγορά εκεί κάτω είναι σε μεγάλη ανάπτυξη, οι αεροπορικές συνδέσεις με Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία σε αφθονία και πολύ ανεπτυγμένες και όπως είχα γράψει και στο νήμα του Celestyal Journey θα ήταν ευχής έργο για την εταιρία, το πλοίο και το πλήρωμα, να πήγαινα καλά το εγχείρημα και να υπήρχε χώρος για ανάπτυξη της εταιρίας τους χειμερινούς μήνες.
  4. Κρίμα. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία για την εταιρία, αλλά και για τα πληρώματα της, αν υπήρχε έργο και εκτός Ανατολικής Μεσογείου. Μάλλον ο ανταγωνισμός εκεί παρά είναι μεγάλος για τις δυνατότητες της Celestyal. Παρεμπιπτόντως, πέρασε την Safaga και την Hurgada το πλοίο. Πιστέυω πως αύριο θα είναι Port Suez.
  5. Και μάλιστα επιστρέφει μέσω Σουέζ. Ξέρουμε αν ειναι κενό επιβατών; Καλή επιστροφή σε πλήρωμα και πλοίο.
  6. Έφτασε μόλις τώρα Cape Town το πλοίο. Ανεφοδιασμός και βουρ για το τελευταίο σκέλος του repositioning.
  7. Εδώ μια άποψη, για το πώς σχεδιάζεται το μελλοντικό νεότευκτο της TUI Cruises. Εξωτερικά δε μου αρέσουν οι μπλε λωρίδες ντεκ παρα ντεκ στα μπαλκόνια και το όλο πελώριο design. Εσωτερικά όμως είναι εφάμιλλο των ετεροθαλών του Mein Schiff 1-7. Mein Schiff Flow
  8. Και τα ΩΡΙΩΝ και ΓΑΛΑΞΙΑΣ του Καβουνίδη πέρναγαν στα μέσα και τέλη του 70 τον χειμώνα στην Καραϊβική, ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ μάλιστα και στα Κανάρια. Ο δε ΩΡΙΩΝΑΣ είχε κατέβει στη Τζέντα ναυλωμένος ως πλωτό ξενοδοχείο για αμερικανούς Πετρελαιάδες. Περασμένα μεγαλεία... Η αλήθεια είναι πως οι ελληνικές εταιρίες και μαζί με αυτές η ελληνική κρουαζιέρα καταστράφηκαν για πολλούς λόγους. Κυρίως όμως λόγω: α) αδυναμίας ανταγωνισμού με τις ανερχόμενες ξένες β) κακής οργάνωσης και διοίκησης τους γ) Κακοδιαχείρησης των οικονομικών τους γ) Πεπαλαιωμένου στόλου δ) Παλαιστινιακής τρομοκρατίας ε) θεμάτων ασφαλείας / αρνητικής δημοσιότητας πχ. βύθιση ΩΚΕΑΝΟΣ, πυρκαγιά JUPITER, προσάραξη ΩΡΙΩΝ στη Σαντορίνη κ.ο.κ μέχρι το SEA DIAMOND στ) υπερβολικές απαιτήσεις των ναυτοπατέρων Και έτσι απο τις "χρυσές εποχές" της ελληνικής κρουαζιέρας του "παντεσπανιού" και του "χαβιαριού", μια μακροχρόνια ενδιάμεση περίοδο ερημοποίησής της, φτάσαμε στο σήμερα και την προσπάθεια της Celestyal Cruises να εισέλθει σε μια νέα για εκείνη αγορά, μακρυά απο την "πεπατημένη" των 3ήμερων/4ήμερων, εβδομαδιαίων κρουαζιερων σε Αιγαίο, Τουρκία και Αίγυπτο. Για το καλό του κλάδου, ευχομαι να τα καταφέρει, να εγκαθιδρυθεί στον Αραβικό Κόλπο και να επεκταθεί μελλοντικά και σε άλλες διεθνείς αγορες.
  9. Πολύ σωστά, και να προσθέσω και Κανάριους Νήσους. Επίσης να θυμίσω πως πριν το Ωκεανός είχε κατηφορήσει -ως πρώτο με ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοιο- το 1983 το Constellation στην Νότια Αφρική και έκανε κρουαζιέρες από κει για Σεϋχέλλες, Ρεουνιόν Μαυρίκιο και Κένυα.
  10. Με μια μέρα καθυστέρηση το πλοίο ξεκινάει αυτή την ώρα από το Κουσάντασι για τον περίπλου της Αφρικής, με τελικό προορισμό την Ντόχα του Κατάρ. Μοναδικός ενδιάμεσος σταθμός απ΄οτι φαίνεται το Κεϊπ Τάουν. Να θυμίσω πως πέρυσι το πλοίο είχε βρεθεί και πάλι στην Νότια Αφρική, ναυλωμένο απο την Phoenix Reisen. Αν δεν απατώμαι αυτή θα είναι η πρώτη σεζόν ελληνικών συμφερόντων κρουαζιερόπλοιου στον Περσικό κόλπο. Καλή επιτυχία σε πλοίο και πλήρωμα.
  11. Εδώ και το σχετικό video του ναυπηγείου Meyer Turku.
  12. "Mein Schiff 9" ή και πλέον επίσημα "Mein Schiff Flow". Πριν λίγο η TUI Cruises ανακοίνωσε το όνομα του 2ου πλοίου της της κλάσης InTUItion που θα κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Fincantieri, με στόχο να παραδωθεί το 2026. Το πλοίο θα είναι αδερφό του "Mein Schiff Relax", με χωρητικότητα 4.000 επιβατών. Με το νέο hotel concept και τα αγγλόφερτα ονόματα στα νεότευκτα της κλάσης InTUItion, νομίζω πως θα πρέπει να περιμένουμε άνοιγμα της TUI Cruises στη διεθνή αγορά, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει το πελατολόγιο της.
  13. https://youtu.be/5CLZdWzoqQQ?si=WEEhlaybmhOq-Vum Video από τα sea trials του βαποριού με λεπτομέρειες από τον Cpt. Thomas Roth, αξιωματικούς και στελέχη της TUI Cruises, της RCG και των ναυπηγείων Fincantieri.
  14. Για την γερμανόφωνη αγορά, μιας χαρά όνομα είναι. Δένει τον επιβάτη/πελάτη συναισθηματικά με το προϊόν και το πλοίο. Εγώ αντιθέτως θεωρώ το πλοίο - με εξαίρεση το Sun Deck - άσχημο και υπερβολικά μπαουλοποιημένο.
×
×
  • Create New...